Ninja_Boy Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów(czy jak to się tam pisze😂) Mam wielką prośbę bo nie znam się zbytnio na tym. Sytuacja prezentuje się tak, że mam przerzutkę SHIMANO Deore RD-M591, nie posiada ona sprzęgła co powoduje latanie jej podczas zjeżdżania np. z schodów. Chciałbym kupić przerzutkę SHIMANO Deore M6000 ona już posiada sprzęgło lecz są 10 rzędowe i nie wiem po prostu czy mi obsłuży kasetę 8-rzędową Shimano CS-HG31. Liczę na waszą pomoc lub doradzenie. Z góry dziękuję.😃 A i zapomniałem manetka jest 8 rzędowa. Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez Ninja_Boy Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Nie obsłuży. Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 A masz może jakąś propozycję np żeby nie latał mi ta aktualna przerzutka bądź jakąś inną przerzutke która będzie miała sprzęgło i będzie pasowała? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Owiń sobie tylny trójkąt starą dętką zepnij opaskami Ewentualnie popatrz za napinaczem łańcucha Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez Gość błąd ort Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Niestety nic z tego i nie mecz tego roweru na schodach. Zajezdzisz go albo zgubisz zęby. Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Napinacz mam własnej roboty, napina lecz przerzutka i tak lata Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Jak przestaniesz używać rower niezgodnie z przeznaczeniem to problem zniknie. Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Czym Pan sugeruje, że używam rower niezgodnie z przeznaczeniem. O schodach to był tylko przykład, a jeżeli chodzi o inny w którym częściej przebywam to w lesie przy zjazdach z korzeniami też lata przerzutka i nie wydaje mi się, że mój rower nie jest do tego przystosowany Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 "Schody" wlasnie to sugeruja. Z tym napedem niestety nic nie zrobisz. Albo go zmienisz albo przywykniesz. Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Po schodach to można każdym rowerem zjechać, sam Szaj na szosie zjeżdżał i mówił że to nie niszczy roweru, a to jaką mam ramę, piasty, obręcze i nawet opony nie pozwala na zniszczenie go. Nie mówię że nie da się zajechać, bo da się każdy rower zajechać Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez Ninja_Boy Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Musiał byś zmienić cały napęd by mieć przerzutke że sprzęgłemKasetaŁańcuchManetkaPrzerzutkaJeszcze zostaje opcja bębenek wszytko zależy jaka jest piasta i czy można ją zmodyfikować na 10 rzędów Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Piasta obsługuje 9 rzędów Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Obsluży zatem i 10 rzędów. Kasety MTB 8, 9, 10 i 11s maja tą samą wysokość/szerokość. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Ogólnie piasta to shimano fh-m475 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Teraz napisz ile masz kasy przeznaczonej na modyfikacje Musisz mieć gdzieś z 500 zł by kupić grupę m6000 Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Póki co zostawiam to tak, wielkie dzięki za pomoc i poświęcony mi czas Z czasem dobierze się jakąś grupę Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Godzinę temu, Ninja_Boy napisał: Póki co zostawiam to tak, wielkie dzięki za pomoc i poświęcony mi czas Z czasem dobierze się jakąś grupę To jest Deore zwykłe, a nie Shadow, które ma dość słabą sprężynę naciągającą wózek, częściej montowana była w rowerach trekkingowych. Więc tutaj zostaje Ci zmiana na Shadow, na przykład RD-M590, która w mtb sprawdzi się o niebo lepiej. Zdemontuj ten wynalazek do napinania, bo to kompletnie nic nie daje w takim wykonaniu, a pogarsza pracę napędu... Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Czyli shadow nie będzie tak latała?? Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 27 minut temu, SpiderMAN napisał: Zdemontuj ten wynalazek do napinania, bo to kompletnie nic nie daje w takim wykonaniu, a pogarsza pracę napędu... Testowałeś? To akurat działa, pod warunkiem że wiesz jak ma działać Dzięki temu łańcuch nie spada z blatów korby gdy jest przerzutka. Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Tego górnego już nie mam a ten dolny jakoś mam odczucie że pomaga i jakoś nie czuje różnicy w pracy napędu Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Dasz radę nagrać filmik jak to praxuje? Jakie dzięki generuje? Tak z ciekawości pytam. Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Chodzi o pracę napinacza?? Nie można wysłać filmiku Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez Ninja_Boy Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Chodzi o pracę napinacza?? Nie można wysłać filmiku Wrzuć na YouTube i wklej link Odnośnik do komentarza
Ninja_Boy Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 proszę bardzo Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Chronoli troche. Moim zdaniem nie warto czegoś takiego montować. Jeśli się używa roweru normalnie to wszystko jest ok. Mam przerzutke shadow bez sprzęgła. Rower przejechał kilka maratonów, ogólnie go nie oszczędzam. Na ramie mam naklejke zwykłą fabryczną i daje rade, łańcuch nie spada. Nawet wczoraj zjechałem ze sporej ilości schodów i owszem troche się łańcuch poobijał ale nic pozatym. Ja jednak wolę ciszę. Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez Zbysio Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi