Marriu Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Morgens napisał: Super, dzięki za opis i wrażenia. Odnośnie niedoróbek to w danej półce cenowej zdążają się większe lub mniejsze. Wymienione przez Ciebie raczej nie będą wpływać na frajdę z jazdy więc wydaje się, że ok. Najwyżej podpytaj w romecie jak te rowery są składane może tak ma być? Odnośnie różnic między Boreas 1i2 to masz o jedno przełożenie mniej. To jest chyba podstawowa różnica, ale chcesz dokładać tam jeszcze jedną zębatkę. Twój wybór tylko czy nie lepiej od razu było poszukać czegoś z napędem 2x? Teraz dojdą Ci dodatkowe koszty i roboty też trochę będzie z taką wymianą. W każdym razie powodzenia i nabijaj kilometry, niech Ci sprzęt służy. Zmiana napędu z 1x10 na 2x10 lub 2x11 to tak naprawdę duży wydatek, bo trzeba wymienić (w przypadku zmiany na Tiagrę 4700) co najmniej obie klamki, obie przerzutki, korbę, suport. Zmiana Sram Apex 1x10 na 2x10 jest najbardziej ekonomicznym rozwiązaniem. Ja dużo jeżdżę na szosie, przełajowy ma być zimą uzupełnieniem biegania na nogach, na nartach biegowych, siłowni, basenu i nart zjazdowych. Ma być alternatywą w przypadku braku śniegu i w razie oblodzonej jezdni. Ma się nie bać lasu zimą. Mam w planach starty przełajowe więc na początek na pewno węższa opona do przełaju, krótsza korba. Dzisiaj spokojnie na szosie rozpędziłem się do 45 km/h na szerokiej oponie 38 mm (wg mnie 40mm) Schwalbe G-One. Powyżej zamieściłem recenzję. Lekko chaotyczna. Proszę o wybaczenie, to mój debiut. 1
DOAN Kraków Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Mamy jeszcze kilka Romet Boreasów 2 jeśli są chętni na zakup to zapraszamy. Dostępne ramy 54, 56 i 58
Tensai Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) Teraz aspre jest za 2500, myślę że w tej cenie nie ma konkurencji. Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez Tensai
Rekomendowane odpowiedzi