Daniel Janisz Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Witaj, właśnie przymierzam się do kupna tego roweru, czy masz może jeszcze link do tych klamek z ali?
noren Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Opublikowano 16 Marca 2018 Witaj, właśnie przymierzam się do kupna tego roweru, czy masz może jeszcze link do tych klamek z ali? Klamki http://s.aliexpress.com/Qn6vMRnU
Gość Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Bardzo mi się podoba kiedyś może koło pod kasetę i zawalczyć z tyłem i świetny rowerek
Daniel Janisz Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 A jeszcze pytanko, czy dużo zabawy jest by założyć nowe klamki? Tobie wyszło to super, mam nadzieję że też sobie z tym poradzę 😁
noren Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Opublikowano 16 Marca 2018 Robiłem to pierwszy raz, po nauce z YouTube, nic strasznego te klamki mają linkę przerzutki na zewnątrz więc też łatwiej.
Fimala Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 @norenHej, rozważam również te klamki. Jak z perspektywy czasu sie sprawują?
Heady1991 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Oglądam te szosy i zaczynam żałować, że kupiłem mtb
Andrzej Sawicki Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Nie żałuj. Pamiętaj, że prawidłowa liczba rowerów to N+1, gdzie N to obecna liczba rowerów.
Heady1991 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 No mam plan.. Jeżeli w tym roku zrobię 1000km na mtb (nie jeździłem kilka lat), to kupuję szosę
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, Heady1991 napisał: No mam plan.. Jeżeli w tym roku zrobię 1000km na mtb (nie jeździłem kilka lat), to kupuję szosę hmmm... łatwe do zrealizowania...
Heady1991 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Teraz, SpiderMAN napisał: hmmm... łatwe do zrealizowania... Dla kogoś z nadwagą i fajkami... po 20km sapię, jakbym miał umierać.
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 W dniu 27.04.2018 o 21:08, Heady1991 napisał: Dla kogoś z nadwagą i fajkami... po 20km sapię, jakbym miał umierać. Stary ja ważę 96kg. Jeden plus duży, nie palę, nie paliłem i palił nie będę. Pracuj nad sobą, zrzucaj wagę, jeździj, ogranicz fajki. I będzie dobrze.
Heady1991 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zobaczymy, jak szosa podejdzie, to mtb pójdzie do sprzedania hehe
noren Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 [mention=3609]noren[/mention]Hej, rozważam również te klamki. Jak z perspektywy czasu sie sprawują? Klamki super, nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Widziałem na Ali że dają opcje 'short reach' i żałuję że tego nie wziąłem tylko, bo mam krótkie palce i hamowanie z chwytu górnego na łapach nie jest tak pewne jak z dolnego.
de Villars Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 W dniu 27.04.2018 o 19:30, Heady1991 napisał: No mam plan.. Jeżeli w tym roku zrobię 1000km na mtb (nie jeździłem kilka lat), to kupuję szosę No to witamy w klubie szosowców w przyszłym (a może jeszcze tym?) roku
Heady1991 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Się okaże, póki co 156km zrobione w ciągu dwóch weekendów.
noren Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Kurcze, niestety problem który przez zmianę suportu i korby myślałem że wyeliminuje dalej występuje. Przy dużym nacisku na korbę (przyspieszanie, jazda pod górę) i dość niskiej kadencji, pojawia się taki metaliczny stukot, z echem, jakby był przenoszony przez ramę. Regularne 2 stuki, jeden głośniejszy, drugi cichszy, przy pedałowaniu. Przestanę pedałować - znika. Nie jest to 1 do 1 tak jak obracam korbą - mam wrażenie że bardziej jak się koła toczą. Miałem to w fabrycznej konfiguracji, dlatego myślałem że to suport, i jak zmienię to minie. Nie da się tego odtworzyć na stojaku, tylko jadąc. Mogę to zasymulować na stojaku pedałując takimi zrywami, chociaż wtedy bardziej słyszę łańcuch napinający. Ktoś mi powiedział że to może być wolnobieg, przy takim siłowym pedałowaniu, nierównym, i niskiej kadencji. Co myślicie? Edytowane 15 Maja 2018 przez noren
hanus Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Możliwe, że wolnobieg. Miałem kiedyś podobne dźwięki w moim starym grandzie. Rozebrałem cały wolnobieg na części pierwsze, wyczyściłem i nasmarowałem na nowo. Wszystko złożyłem do kupy i takiego styku już nie było. Co było powodem? Nie mam pojęcia... Czy u Ciebie będzie podobnie nie mam pojecia... Ale może warto spróbować. Ewentualnie, tylne koło nie ma nawet minimalnego luzu? Jak chwycisz je i zaczniesz dość mocno "targać" na boki czujesz jakiekolwiek bicie? Najpierw takie lekkie szybkie ruchy, później szrpnij dość mocno parę razy. Edytowane 15 Maja 2018 przez hanus
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 postaw rower na jakimś stojaku zdejmij łańcuch z korby i popedałuj. zobaczysz czy coś się pojawi. Wtedy będziesz wiedział że suport.
noren Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 Na stojaku tego nie będzie. Musiałbym trenażer.
JakubP Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Dołączę się to tematu Niedawno do głowy wpadła myśl kupić tego tribana. Z tego względu, że sprzedaję MTB, zostaję tylko z szosówką doszedłem do wniosku, że nie mam roweru dojazdowego, miejskiego, na zakupy i ogólnie takiego "gorszego", który by wszędzie wjechał. No i tak pomyślałem o tym rowerku. Głównym jego zadaniem byłaby jazda do- i po mieście, po ścieżkach rowerowych, no i może czasami, sporadycznie na jakiś lekki trening na zasadzie przejażdżki, rozjazd. Da ten rowerek radę? Edytowane 15 Maja 2018 przez JakubP
noren Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 Jak na miasto to ja polecam Triban 100 ale flat bar, pojawił się na stronie. Baranek i miasto nie są sobie przeznaczone. Ale to moja opinia flat bar ma też zmieniarkę pod palcem zawsze dostępna. Poza tym, to za 999 nie mogę narzekać.
de Villars Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 3 godziny temu, JakubP napisał: Dołączę się to tematu Niedawno do głowy wpadła myśl kupić tego tribana. Z tego względu, że sprzedaję MTB, zostaję tylko z szosówką doszedłem do wniosku, że nie mam roweru dojazdowego, miejskiego, na zakupy i ogólnie takiego "gorszego", który by wszędzie wjechał. No i tak pomyślałem o tym rowerku. Głównym jego zadaniem byłaby jazda do- i po mieście, po ścieżkach rowerowych, no i może czasami, sporadycznie na jakiś lekki trening na zasadzie przejażdżki, rozjazd. Da ten rowerek radę? Myślę, że da radę. Ja tak właśnie wykorzystuję T100 i do takich zastosowań się nadaje. Nie boję się krawężników, dziur, DDR-ów, szutrów itp. Żadnych gum czy innych problemów technicznych, w tym rowerze nie ma się co zepsuć. No i nie strach go przypiąć i zostawić
JakubP Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 20 godzin temu, de Villars napisał: Myślę, że da radę. Ja tak właśnie wykorzystuję T100 i do takich zastosowań się nadaje. Nie boję się krawężników, dziur, DDR-ów, szutrów itp. Żadnych gum czy innych problemów technicznych, w tym rowerze nie ma się co zepsuć. No i nie strach go przypiąć i zostawić Dziena, takiej wiadomości potrzebowałem
noren Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Opublikowano 17 Maja 2018 Zastanawiam się nad taka zmiana pod miasto
Rekomendowane odpowiedzi