agu Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 17 godzin temu, Zigfir napisał: Sprawdź, czy przypadkiem nie masz starej wersji apki w telefonie. Coś podobnego miałęm gdy mi się zaktualizował licznika, a aplikacja nie zdążyła przed końcem trasy (synchronizacją). Chyba zadziałało. Faktycznie apka była starsza. Po aktualizacji wzięłam Wahoo na spacer po bułki, mapkę trasy aplikacja zobaczyła. Sprawdzę jutro jak poradzi sobie z trasą rowerową. Dziękuję Ci bardzo i niech Ci kosmos w cudnych trasach wynagrodzi;) 1
vuki Opublikowano 26 Lipca 2020 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zaliczyłem długa 24h trasę, niestety Roam ma fabryczną wadę wieszania się po ok. 12/14h. Ponoć wiedzą i pracują nad tym. Najlepiej rejestrować do 12h aktywność. Czy jasność podświetlenia da się regulować?
P2501 Opublikowano 27 Lipca 2020 Opublikowano 27 Lipca 2020 Nie ma regulacji jasności. Jedyne dostępne tryby to on/off/auto/czas podświetlenia.
kac78 Opublikowano 27 Lipca 2020 Opublikowano 27 Lipca 2020 Witam Was mam taki problem z wahoo mimo dodanej aplikacji strava itd nie pokazuje moich aktywności tzn w pamięci urządzenia je widzę , ale nie przenosi ich do stravy ? Udało mi się tylko raz pierwszego dnia . Restartowałem ajpona urządzenia aplikacje usuwałem i nic :( Klikam ride a pozniej zakończam trasę czy mam jeszcze jakieś czynności wykonać ?
coolbix Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Witam. Jestem nowym użytkownikiem Wahoo Elemnt Bolt i mam dokładnie taki sam problem. Mimo autoryzacji nie synchronizuje treningów ze Stravą. Aktywności widać w Historii urządzenia, natomiast nie widać ich zarówno w Stravie jak i w aplikacji Elemnt na iphonie. Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie Elemnt Campanion oraz ponowne sparowanie urządzenia sprawia że treningi stają się widoczne w aplikacji na smartfonie, nadal jednak nie synchronizują się ze Stravą. Również wielokrotnie odinstalowałem i instalowałem aplikację, deautoryzowałem i autoryzowałem Stravę, nawet przywróciłem ustawienia fabryczne w Wahoo, ale bez efektu. Ponadto w zakładce History w aplikacji pomimo widocznych treningów po ponownym sparowaniu urządzenia z telefonem nie liczy danych Total odometer, Cycling this week, Workout time this week (You haven't recorded any workouts this week). Co ciekawe nie ma problemu z Kamootem, trasy wgrywają się bez problemowo. Czy to wina firmware?
lukasz.przechodzen Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 1. Czy masz aktualny firmware w Bolcie? 2. Czy masz włączoną automatyczną synchronizację ze Stravą? 3. Wejdź w historię w aplikacji, kliknij na daną aktywność, trzy kropki w prawym, górnym rogu, Upload Workout. Jaką masz informację przy Stravie?
coolbix Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Firmware aktualny Automatyczna synchronizacja ze Stravą włączona. Istnieje możliwość ręcznego przesłania do Stravy i aktywność zapisuje się. Problemem jest jednak to, że treningi nie zapisują się automatycznie w Historii aplikacji Elemnt i żeby je zobaczyć trzeba odinstalować i ponownie zainstalować aplikację i ponownie sparować urządzenie. A powinno to działać automatycznie.
kac78 Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 U mnie zadnych treningow nie widac w aplikacji tylko w urzadzeniu
kwiatech Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Może ma to coś wspólnego z: https://youtu.be/8SJiOARSM3M
kochrobe Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Czy licznik Wahoo Roam pokazuje na żywo segmenty ze stravy?
kac78 Opublikowano 29 Lipca 2020 Opublikowano 29 Lipca 2020 W dniu 28.07.2020 o 12:25, kwiatech napisał: Może ma to coś wspólnego z: https://youtu.be/8SJiOARSM3M nie sądzę bo przez jeden dzień mi działało a poźniej już zupełny klops
kwiatech Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 9 godzin temu, kac78 napisał: nie sądzę bo przez jeden dzień mi działało a poźniej już zupełny klops OK. Rozumiem
kac78 Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 14 godzin temu, kwiatech napisał: OK. Rozumiem Napisałem do suportu wahoo , ale znając życie poproszą o restart itd
coolbix Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Otrzymałem taką odpowiedź z supportu; Thank you for reaching out and I am sorry that you are experiencing this issue with your ELEMNT computer. We are aware that a number of users are experiencing connectivity issues on iOS after the iOS 13.5.1 update and our development team is actively working on improvements to connection stability. In the interim, please ensure you are on the latest version of iOS (13.6) and the ELEMNT app via the Apple App Store, then follow the steps below to reset the ELEMNT's connection with the phone. Even if you have previously re-paired your device, please complete these steps exactly in order once again as the ordering is critical to resolving the connection stability Step 1: Forgetting the ELEMNT Companion in the companion app · Open the companion app · Select settings · Scroll to the bottom and select Unpair ELEMNT Step 2: Forgetting the phone on the ELEMNT Bolt · Power on the ELEMNT Bolt · Press the power button to bring up the menu · Select forget phone Step 3: Forgetting the ELEMNT in your phone's Bluetooth settings · Open the iOS settings app · Select Bluetooth · Under my devices, find the ELEMNT and select the info button on the right · Select forget this device · Repeat these steps for any duplicate listings of the device · Important: Toggle the Bluetooth switch at the top of the screen off for 10 seconds, then back on Step 4: Re-pairing the ELEMNT to your phone · Quickly press the left-side button on your ELEMNT to display the menu · Scroll (with the right-side buttons) to either "PAIR PHONE" or "FORGET PHONE" · Your device may reboot, displaying the QR code when it powers back on · If the QR code does not immediately display on reboot, return to the settings menu on the ELEMNT and select "PAIR PHONE" - the QR code should now be shown · Return to the ELEMNT Companion App on your device, then navigate to the settings menu to add the ELEMNT · Make sure that once the QR code is scanned that you allow any requested permissions from the pop up dialog · Once this is complete, go to Bluetooth settings once again, select the circled 'i' next to your ELEMNT in the list, and ensure that 'Allow system notifications' is enabled Regarding the other issues you're seeing with your odometer and weekly stats not showing up correctly, this is a known bug that we're aware of. Since we have an open ticket with our development team, all customer service tickets related to the issue (including this one) will be marked as “On-Hold” and merged with the developer ticket to be monitored internally. This process allows us to send automatic notifications to you via email when changes are complete. Full release notes are posted on https://support.wahoofitness.com Be sure to keep your app and device up-to-date to receive the fix, when available. We sincerely apologize for any inconvenience and appreciate your patience and support as we strive to serve you better. Please let us know if you have any additional questions or concerns in the meantime" Mi nie pomogło. Nadal aplikacja Wahoo nie synchronizuje automatycznie treningów z historii urządzenia, treningi też nie są przesyłane do Stravy. Natomiast nie mam żadnych problemów z Komootem. Zapomnienie telefonu i urządzenia w opcjach, całkowite odinstalowanie i ponowne zainstalowanie aplikacji, ponowne sparowanie iphona i Bolta powoduje to, że dostępne treningi w historii urządzenia pokazują się w aplikacji, ale nowe nadal się nie synchronizują. Na stravie ich nie widać w ogóle. Pisałem ponownie do supportu wahoo- od 2 dni cisza. Sprzęt fajny, ale problemy zaczynają mnie irytować i zastanawiam się nad wymianą na Garmina.
lukasz.przechodzen Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 A przez WiFi licznik nie synchronizuje się ze Stravą? Ja ostatni raz parowałem telefon z licznikiem jakiś miesiąc temu, jak potrzebowałem wgrać trasę będąc poza domem
coolbix Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Właśnie nie, ale co ciekawe wczoraj po ponownej reinstalacji aplikacji usunąłem w niej jeden trening i trening ten zniknął też w historii bolta, więc jakby w drugą stronę działało.
kac78 Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Thank you for contacting us and I am sorry that you are experiencing some trouble getting your ride to sync to the ELEMNT app. We know how important your ride data is and that not having the app work as intended is frustrating. We have released an update to the app to correct this issue, please update your ELEMNT app to version 1.33.3 via the Apple App Store.https://apps.apple.com/us/app/elemnt-companion-app-for-wahoo/id1049469683 Please accept our sincere apologies for the trouble and please let us know if you have any other questions or concerns. James
lukaszzsch Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Ja od jakiegoś czasu doświadczam problemów z automatycznym uploadem treningów do aplikacji zewnętrznych.Mam cztery ustawione:-Apple health działa-strava błąd-komoot błąd-trainingpeqks błądDo trzech ostatnich muszę uploadowax ręcznie, a wcześniej działało .
coolbix Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Po dzisiejszej aktualizacji aplikacji w AppStore u mnie wszystko zaczęło działać bezbłędnie. Synchronizacja treningu z aplikacją Wahoo i Stravą natychmiastowa. Zostaję więc przy Wahoo Elemnt Bolt.
kwiatech Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 8 minut temu, coolbix napisał: ... Zostaję więc przy Wahoo Elemnt Bolt. Mysle, że nie ma idealnego urządzenia. Z garminem też są problemy.
kac78 Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 4 godziny temu, coolbix napisał: Po dzisiejszej aktualizacji aplikacji w AppStore u mnie wszystko zaczęło działać bezbłędnie. Synchronizacja treningu z aplikacją Wahoo i Stravą natychmiastowa. Zostaję więc przy Wahoo Elemnt Bolt. Dokładnie u mnie to samo 😃nawet podwójnie się wrzuciły treningi bo i z fenixa i z wahoo
ceroslaw Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Ma ktoś ostatnio problemy z GPS oo odpaleniu komputerka? Ostatnio mi łapie sygnał z 3-5 minut
coolbix Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Czy jest możliwość sterowania oświetleniem Bontrager Flare RT przez Wahoo Elemnt bolt?
Rekomendowane odpowiedzi