Zigfir Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 21 minut temu, Eldo napisał: Kurcze kolego chyba z Komoot-a to bylo teraz ciezko mi stwierdzic. Odpalilem Kraków bo ja z okolic i powiadomienia zadziałały od razu. Teraz jak mam full opcje za 19,99 euro mam nadzieje ze bede miał je wszedzie na trasie 😉 Akurat mieszkam na granicy 3 regionów pojedynczy wypada tak średnio. Bundle czyli województwo już trochę lepiej ale tez nie rewelacyjnie. A tak swoją droga jak to z tym planowaniem mapy bez wykupienia regionu jest - da się wysłać jakoś do bolta czy nie? Jakoś nie mogę doszukać się rozwiązania. Mam też drobny dylemat ze Stravą. Generalnie wysyłam na nią wszelkiej maści treningi z zegarka Polara. Włączenie synchronizacji z Bioltem spowoduje mi dublowanie ich. Wyłączenie dla Polara z kolei pozbawi mnie zapisu nie kolarskich treningów.
Eldo Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Mi bez wykupionego regionu trasa szla na Bolta tylko nie bylo komunikatów przy skrętach podobnie jak ze stravy.
Zigfir Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 3 minuty temu, Eldo napisał: Mi bez wykupionego regionu trasa szla na Bolta tylko nie bylo komunikatów przy skrętach podobnie jak ze stravy. Była widoczna zaraz po zapisaniu i synchronizacji czy coś dodatkowo z nią robiłeś w Komoot?
orzecho Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Ma ktoś może czujnik kadencji zamontowany w Emondzie na ultegrze R8000. Właśnie próbowałem zmontować i niestety się nie da. Nie wchodzi między ramię korby i ramę Lipa straszn. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Eldo Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 37 minut temu, Zigfir napisał: Była widoczna zaraz po zapisaniu i synchronizacji czy coś dodatkowo z nią robiłeś w Komoot? Narysowalem w Kommot i zapisałem. Samo sie pojawiło na Wahoo w iphone. Nie korzystam z Kommot na smartfonie, wszystko robie z poziomu laptopa. Jakos mało intuicyjne jest to na telefonie 😉
Zigfir Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 5 minut temu, Eldo napisał: Narysowalem w Kommot i zapisałem. Samo sie pojawiło na Wahoo w iphone. Nie korzystam z Kommot na smartfonie, wszystko robie z poziomu laptopa. Jakos mało intuicyjne jest to na telefonie 😉 Przed chwilką eksperymentalnie włączyłem pierwszy freeregion obejmujący moją lokalizację startu i synchronizacja bezproblemowo zadziałała. Czyli na dzień dzisiejszy chyba jednak wymagają przynajmniej tego włączenia, przy czym trasa wychodząca poza ten region też się pojawiła, ale już w pełni poza regionem jest niewidoczna. A tak odnośnie stravy - po integracji z wahoo istniejącego konta pojawiła się oferta darmowych 30 dni na niej. Co ma sens bo przy info o 60 dniach cwaniacy zaznaczają że tylko dla nowych kont (tam też jest promo na 30dni).
nctrns Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Ma ktoś może czujnik kadencji zamontowany w Emondzie na ultegrze R8000. Właśnie próbowałem zmontować i niestety się nie da. Nie wchodzi między ramię korby i ramę Lipa straszn. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu TapatalkaSpróbuj zamontować bliżej osi, nie musi być przy końcu korby jak klasyczne na magnes.Ewentualnie jak masz buty na rzepy, to możesz sobie założyć na buta. Ja tak mam i się sprawdza.Tapatalk'd
Przemcio Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Albo z drugiej strony zamontuj pomiędzy zębatki. Jest dużo miejsc
psiel Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 A jest możliwość ustanawiania własnych punktów na trasie i nadawania im nazw w tym kamoot?
dfq Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 jest możliwość ustanawiania własnych punktów na trasie (dodawania,usuwania, przeciągania), nazwy są tylko numerowane 1,2 ,3 ...itp
orzecho Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Spróbuj zamontować bliżej osi, nie musi być przy końcu korby jak klasyczne na magnes.Ewentualnie jak masz buty na rzepy, to możesz sobie założyć na buta. Ja tak mam i się sprawdza.Tapatalk'd Nie wchodzi w żadnym miejscu na korbie. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu TapatalkaAlbo z drugiej strony zamontuj pomiędzy zębatki. Jest dużo miejsc Nie bardzo rozumiem gdzie kolego między zebatki. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Przemcio Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Na korbie w wyżłobieniach przy blatach. Albo zew albo wew. W 105 u mnie było mnóstwo możliwości.
orzecho Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Na korbie w wyżłobieniach przy blatach. Albo zew albo wew. W 105 u mnie było mnóstwo możliwości. Kolego tu chyba nie da rady. Nie wiem jak miałbym czujnik tam przymocować. Dołączam zdjęcia. Na jednym ze zdjęć pokazane w najszerszym miejscu po drugiej stronie korby. Na drugim czy tak masz zamontowany w wyzlobieniu korby? Tak przymierzylem ale nie mam pojęcia jak można by go tam zamontować. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Przemcio Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Tak miałem tak zamontowany na korbie. Rozważałem jeszcze możliwość użyć tego plastikowego uchwytu i przyklejenie i przykręcenie go we wgłębienie wlasnie tak jak pokazałeś na fotce pierwszej. Jak nie podchodzi Ci wyglądowo to złap trytytkami od środka - wew strony blatów. Chodzi mi o wew stronę tego miejsca od strony ramy
orzecho Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Tak miałem tak zamontowany na korbie. Rozważałem jeszcze możliwość użyć tego plastikowego uchwytu i przyklejenie i przykręcenie go we wgłębienie wlasnie tak jak pokazałeś na fotce pierwszej. Jak nie podchodzi Ci wyglądowo to złap trytytkami od środka - wew strony blatów. Chodzi mi o wew stronę tego miejsca od strony ramyNie wiem kolego czy nie sprzedam póki nie używany i kupię ten czujnik bontragera co w ramię montowany. Muszę się jeszcze zastanowić. Zobaczę jak by to wyglądało tak jak pokazałeś na zdjęciu. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Przemcio Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Jak zamontujesz od środka to nie będzie go widać wogole. Te czujniki wahoo są świetne właśnie przez to ze można je niewidocznie zamontować.
Eldo Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Zawsze mozna zapodac miernik mocy w korbie ktory ogarnia tez kadencje 😁 Wahoo swietnie wspolpracuje z naszym Polskim Inpeak 😉 Edytowane 10 Marca 2019 przez Eldo
orzecho Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Jak zamontujesz od środka to nie będzie go widać wogole. Te czujniki wahoo są świetne właśnie przez to ze można je niewidocznie zamontować. W tej gumie i plastiku nie da się zamontować wewnątrz korby bo się nie mieści. Jedyna możliwość montażu to bez tego plastiku ale wtedy też na ramieniu korby się mieści. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł zamontować bez tego plastiku i tylko przykleić. Tylko żeby to nie było rozwiązanie tylko na jeden trening i zagubienie czujnika. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Przemcio Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Trochę dziwne ze aż tak ciasno tam masz. Czy aby napewno jest symetrycznie?? Może powinna być jakaś podkładka. Przy tak małej szczelinie to nawet stages by nie wszedł. Ale w samej gumie powinno się mieścić. Pisze teraz o stronie bez blatów. Nie masz możliwości zamontowania w gumie ?? Na fotce pokazałeś zaczep plastikowy. On jest bardziej odstający.
orzecho Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Trochę dziwne ze aż tak ciasno tam masz. Czy aby napewno jest symetrycznie?? Może powinna być jakaś podkładka. Przy tak małej szczelinie to nawet stages by nie wszedł. Ale w samej gumie powinno się mieścić. Pisze teraz o stronie bez blatów. Nie masz możliwości zamontowania w gumie ?? Na fotce pokazałeś zaczep plastikowy. On jest bardziej odstający. Ciasno jest mega. W gumie i w plastiku nie wchodzi. Nie ma szans. Nie rozumiem o co ci chodzi czy jest symetrycznie. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Eldo Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Czy z lewej i prawej strony masz rowne odstepy od widelek 😉
orzecho Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Czy z lewej i prawej strony masz rowne odstepy od widelek Wydaje mi się że są równe. Rower w serwisie składany więc chyba ok. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu TapatalkaTrochę dziwne ze aż tak ciasno tam masz. Czy aby napewno jest symetrycznie?? Może powinna być jakaś podkładka. Przy tak małej szczelinie to nawet stages by nie wszedł. Ale w samej gumie powinno się mieścić. Pisze teraz o stronie bez blatów. Nie masz możliwości zamontowania w gumie ?? Na fotce pokazałeś zaczep plastikowy. On jest bardziej odstający. Tu zdjęcie z guma. Sama się trzyma w najszerszym miejscu. Sorry za but Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
wolf_kg Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 W dniu 7.10.2017 o 18:46, Przemcio napisał: Kolejna MEGA SUPER opcja to wyświetlanie segmentów Stravy na żywo. Te segmenty które mamy odznaczone gwiazdkami są wyświetlane w czytelny sposób. Ledy boczne oraz czasy pokazują wtedy nasza pozycje wg PR lub KoMa ile do końca itd a górne pokazują np ile zostało oraz na samym końcu pomrygując dodatkowo motywują do wykrzesania dodatkowych porcji energii. Witam, zastanawiam się na kupnem Wahoo Element, i mam odnosnie pytanie czy będzie wspolpracował z czujnikami od Polara, tzn. z czujnikiem tętna i kadencji? Odnośnie segmentow Stravy, to wyświetla tylko segmenty które uprzednio zostały zaznaczone, wspomną gwiazdką, czy wszystkie podaczs zbliżania się do nich, ?
Rekomendowane odpowiedzi