dfq Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Może nie potwierdziłeś rejestracji adresu mailowego ? Jak sie rejestrujesz to na twojego podanego maila przychodzi link aktywacyjny. Musisz wejsc na swoją pocztę i kliknąć na niego
tomon Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 No właśnie nie mam takiego maila ale zobaczę jeszcze raz odebrane kosz a może spam Godzinę temu, dfq napisał: Może nie potwierdziłeś rejestracji adresu mailowego ? Jak sie rejestrujesz to na twojego podanego maila przychodzi link aktywacyjny. Musisz wejsc na swoją pocztę i kliknąć na niego
miksio Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Nie wiem o co chodzi. Do zeszłego tygodnia wszystko było dobrze. Jeździłem, licznik ROX 11 włączony, wszystkie czujniki podłączone, śmiga jak trzeba. Po jeździe zgrywam wszystko do Data Center i wszystkie wykresy i dane pięknie się zgrywały. Po 11 kwietnia już tak różowo nie jest. Dalej się wszystko zgrywa, oprócz mocy. Przed awarią wykres mocy wyglądał tak jak na zdjęciu nr.1, a teraz zgrywa się to tak jak na fotce nr.2. Moc na wykresie jest 0 watt i jest tylko szpilka mocy maksymalnej. Wartości mocy średniej jakie pojawiają się w Data Center to moja moc maksymalna, natomiast w liczniku pokazuje dobrze. Miernik mocy działa na 100% dobrze bo dziś jeździłem ze strava i tam wszystko się pięknie zapisało. Ma ktoś jakiś pomysł? Ustawień fabrycznych próbowałem.
miksio Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Naprawiłem A co było? Pierdółka zwykła. Otóż prędkość i kadencje mam z jednego czujnika, który licznik wykrywa jako pojedynczy czujniki - Pręd/Kad. Na kole obrócił mi się magnes i czujnik prędkości nie działał tj: nie pokazywał prędkości. Licznik automatycznie przełączył się na prędkość z GPSa, o czym nawet nie wiedziałem. Przez to, że licznik wskazywał prędkość z GPSa błędnie zapisywał moc, przez co później jakieś bzdury mi się zgrywały. W ogóle to dziwne, że przy tak zaawansowanym liczniku jak ROX 11 nie można korzystać z prędkościomierza GPS, bo miernik mocy przestanie ci działać Przy okazji używam czujnika prędkości i kadencji Bike Speed & Cadence Sensor (jakiś noname ale ANT+ i BT Smart ma) i pomiar mocy Favero Assioma Duo. A to wykres mocy z dzisiejszej jazdy: Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez miksio
miksio Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 No i pojawił się niestety kolejny problem . Wgrałem sobie ostatnio Workouta do mojej Sigmy i dziś sobie z nim pojeździłem - interwały robiłem. Półtorej godziny trwał. Zajeżdżam do domu i chce zgrać sobie mój trening, a tu klops. Jakiś trening jest do ściągnięcia ale po pierwsze nie da się zgrać ani przez kabel, ani przez BT. Wszystkie dane zapisane w pamięci licznika też są z kosmosu - data wykonania treningu 22 kwietnia, a trening robiny 23, średni puls - 4 bpm (nie realne), dystans - z 50 kilosów zrobił 5,33km, czas treningu 1:24h, podczas gdy wiem ze jeździłem dłużej (sam Workout trwa 1:28h). Nie dopracowany ten licznik. Dziwne, że nie pojawił się jeszcze żaden upgrade oprogramowania, który naprawił by te błędy. Cóż pozostaje następnym razem robić Workouta z licznikiem a zapis na telefonie w Stravie.
olo_1976 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Cześć. Mam pytanie dotyczące publikacji jakiejś aktywności zapisanej w data center na facebooku. To się publikuje tylko w postaci prostego opisu typu "bla bla bla przejechał 30 km na rowerze" plus pincet linków do strony Sigmy? Żadnej mapki, czy jakichś bardziej szczegółowych danych dotyczących trasy? Udostępniłem to z data center, z listy aktywności i tak to wyglądało. Może z innego miejsca trzeba to zrobić, żeby coś więcej się udostępniło, czy po prostu tak biednie to wygląda?
greg76 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Jednej rzeczy ani w tym temacie, jak i w instrukcji Sigma Rox 11.0 nie mogę namierzyć, czy licznik posiada możliwość ustawienia strefy kadencji (np. zakres 85-95 obrot.) i alarmów lub innego sygnalizowania w przypadku spadku kadencji poniżej zadanego progu lub wzrostu ponad górną granicę. Garmin Edge 520 posiada i nazywa się alert zakresowy rytmu pedałowania, a ponadto działa tak jak dokładnie opisałem. Natomiast ze względu na cenę jestem tuż zakupu Roxa 11 ale zależy mi na tej opcji. Ktoś coś wie w tej kwestii?
dfq Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) Jest coś takiego jeśli sobie zdefiniujesz trening (Workout). Możesz wtedy ustawić alarm na strefę %of HF Max lub Heart Rate lub Cadence lub Power. Edytowane 3 Maja 2018 przez dfq
Gregor Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 (edytowane) Miksio, dzisiaj miałem taki sam zapis na sigma dc, też korzystam z czujnika kadencja/predkośc bontragera. Zastanawiam się co robić, u mnie to raczej nie możliwe aby było coś z magnesem. Kręce kołem i czujnik duo trap bontragera wykrywa magnes, więc to nie ten problem. Edytowane 5 Maja 2018 przez Gregor
miksio Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 W innym wątku na temat licznika sigma rox 11 użytkownik aki napisał: "napisałem do sigmy na ich maila i coś niecoś mi pomogli . Stwierdzili , że to błędy w polskim języku i powiedzieli żeby zmienić w menu aplikacji sigma data center na kompie z języka polskiego na angielski. Po zmianie języka podłączamy sigmę i od razu widać aktualizację firmware ( co najlepsze jak w menu mamy ustawiony język polski pokazuje ze aktualizację są najnowsze:) ) Mi aktualizację wyszukało aż dwa razy:) Po zrobieniu aktualizacji można wrócić do języka polskiego, tak napisał support sigmy. Ważne sugeruje zrobić backup ustawień w data center, bo po aktualizacji licznika , w liczniku wszystko się kasuje , profile sportów dosłownie wszystko.. Teraz trzeba jeździć i testować zobaczymy czy pomogło ( i od czasu do czasu włączać język angielki w menu , żeby sprawdzić czy są nowe aktualizację:) )" Ja zaktualizowałem i na razie wszystko działa, zgrywanie z Workoutów też.
lukasz.przechodzen Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 Cześć! Witam wszystkich użytkowników Roxów Sam posiadam Roxa 7.0 od pewnego czasu i w zasadzie jestem zadowolony, dręczy mnie tylko kilka drobiazgów. Pisałem w tej sprawie do Sigmy maila i u nich na Facebooku, ale odpowiedzi nie otrzymałem. Podałby mi ktoś maila, na którego warto do nich napisać? I jeszcze jedno pytanie do posiadaczy Roxa w wersji 7.0 - też macie firmware w wersji F-0GB-2P-1611231? Sigma wypuściła naprawdę fajny licznik, który w moim przypadku świetnie się sprawdza, ale w samym oprogramowaniu jest sporo drobiazgów do poprawy, które mogliby zrobić "od ręki" i zastanawiam się, czy aby na pewno mam najnowsze oprogramowanie.
Motke Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 4 godziny temu, lukasz.przechodzen napisał: I jeszcze jedno pytanie do posiadaczy Roxa w wersji 7.0 - też macie firmware w wersji F-0GB-2P-1611231? 1611 oznacza listopad 2016. Akurat nie mam 7 tylko 11 ale mi pomogła zmiana wersji językowej np na angielską w Data center. Wtedy poprawnie sprawdza czy firmware jest najnowszy.
lukasz.przechodzen Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 15 godzin temu, Motke napisał: 1611 oznacza listopad 2016. Akurat nie mam 7 tylko 11 ale mi pomogła zmiana wersji językowej np na angielską w Data center. Wtedy poprawnie sprawdza czy firmware jest najnowszy. Na Windowsie Data Center w ogóle nie pokazuje mi informacji o oprogramowaniu (tak samo nie mogę zsynchronizować segmentów Stravy). A na Maku DC pokazuje, że mam najnowsze oprogramowanie.
Kacperos Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Witam,zakupiłem ostatnio Rox 11.0 GPS bez czujników. Chciałbym zapytać czy podłącze pulsometr taki z biedronki co kiedyś sprzedawali ? Pulsometr posiada bluetooth i tak wygląda:
bolek1069 Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 7 godzin temu, Kacperos napisał: Witam,zakupiłem ostatnio Rox 11.0 GPS bez czujników. Chciałbym zapytać czy podłącze pulsometr taki z biedronki co kiedyś sprzedawali ? Pulsometr posiada bluetooth i tak wygląda: Takiego pulsometru nie podłączysz, do Sigmy ROX 11 podłączysz tylko czujniki obsługujące ANT +. Bluetooth w Sigmie służy tylko do komunikacji z telefonem.
dfq Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 ewentualnie podłączysz czujniki (pasy HR) typu "hybryda" - ANT+ i Bluetooth w jednym.
Gregor Opublikowano 13 Maja 2018 Opublikowano 13 Maja 2018 Powiedzcie mi czy to normalne żeby sigma rox 11 nie zapisywała mi wykresów mocy, na koniec treningu w liczniku mam wszystkie dane natomiast na wykresie w DC nic, tylko pojedyńcza szpileczka. Próbowałem już wszystkiego, nawet wyłaczyłem gps do pomiaru prędkości i nic to nie dało. Nie wiem co się dzieje ale jestem bardzo negatywnie nastawiony do tego szitu. Dodam, ze mam sparowany czujnik bontragera i pomiar stages.
Eldo Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Sprawdzales na roznych platformach i to samo ? U mnie podobnie bylo raz przy odczycie treningu w garmin connect, na strawie juz bylo ok teraz tu i tu jest dobrze moze data center cos swiruje ? Exportuj gpx z treningu i odczytaj go w innym programie. Nie mialem okazji sparowac Stages z roxem i troche tego zaluje 😏 Edytowane 13 Maja 2018 przez Eldo
Gregor Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 wrzuciłem na traningpeaks i to samo, tss wyszedł mi 2 bez wykresu mocy posiadanie miernika nic nie daje.
Gregor Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Wróciłem właśnie z treningu, to samo pojedyncza szpileczka.
miksio Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Gregor. Miałem to samo, pisałem o tym parę postów wyżej ( mam pomiar mocy Favero Assioma Duo). Mi się szpilka w mocy pokazywała jak licznik brał prędkość z GPS-a. Upgrade oprogramowania w liczniku pomaga. Jak to zrobić też było w postach wcześniej. Trzeba w Data Center zmienić język na angielski, zaktualizować oprogramowanie w liczniku, a po wszystkim zmienić język w Data Center na polski.
Gregor Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Dobra, to mi jeszcze powiedz jak zrobić backup ustawień w DC? dzięki
Gregor Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 ok zrobiłem aktualizacje, pokazały się 2, dzisiaj test.
lukasz.przechodzen Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 Sigma mi właśnie odpisała, że jest jakaś aktualizacja dla Rox 7.0. Niestety, na trzech komputerach Sigma Data Center (po angielsku) nadal uparcie twierdzi, że mój firmware F-0GB-2P-1611231 jest najnowszy. Czy ktoś z forumowiczów ma ten licznik i może mi napisać, czy udało mu się zaktualizować go do nowszej wersji softu? Może zrobię twardy reset licznika, ale muszę mieć potwierdzenie, że taki soft w ogóle istnieje
Rekomendowane odpowiedzi