Skocz do zawartości

Jak czyścicie Łancuch?

Filipo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spróbuj prolink. Nie wrócisz do beznadziejnego Shimano i względnego rohlofa

Kosztuje dwa razy tyle co Shimano i chyba nie można kupić butelki 50ml żeby spróbować. Wątpię, żeby był dwa razy lepszy od Shimano i wart swojej ceny

HTC & TT

Opublikowano

Jak to zobaczyłam, to mąż już wie co mi na imieniny kupić :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Takie coś wypróbowałem zmywacz techniczny most. Cena 15 zł, jako alternatywa dla Fenwicks'a. Fakt, że nie robi piany, ale z dwoma zdjętymi łańcuchami, spryskanymi w słoiku i wyszejkowanymi poradził sobie wyśmienicie - w czasie mniejszym niż 5 min. Ilość jaką zużyłem to może 2-4 łyżki stołowe. Nie testowałem jeszcze na założonym na rower łańcuchu, ale wydaje mi się iż poradzi sobie równie dobrze.

Opublikowano

Mnie interesują myjki ultradźwiękowe. Czy możecie coś polecić do 200zł? Tak żeby zmieściła się kaseta 36t.
Temat tutaj już poruszany, ale troche czasu już minęło i chciałbym poznać opinie.

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 18.04.2017 o 08:21, specialized34 napisał:

Ja tam używam przyrządu do mycia łańcucha troszkę lepszego niż te z allegro kupiony na rowerowym.com plus był plyn lecz już się skończył teraz używam Ludwika i wszystko super działa A przyrząd sprawuje się świetnie smar rozpuszcza się szybko do tego szczoteczka do kasety i 5 minut i napęd lśni jak nowy myłem benzyna Ale mało efektywnie bo i za bardzo wyrusza

Ja tez zakupiłem lepszy niż na Allegro przyrząd-jutro ma dojechać. Do tego juz wcześniej kupiłem płyn Frosch - neutralny środek czyszczący:-) mysle ze po rozcieńczeniu z woda bedzie dobrze czyścił-Zobacze. A ten Ludwik do dzis u Ciebie gości w maszynce? Rozcieńczasz go?

pozdrawiam