Skocz do zawartości

Reklamacja czy zwrot roweru ?

blazej42

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Frost napisał:

Najlepiej wyjaśnić z Kros.sem czy ta stówa jest w ogóle zasadna i czy sklep nie wprowadził w błąd i nie skasował za coś dodatkowego bez dokładnej informacji za co konkretnie się ta opłata im należy.

Jutro piszę następne pismo do Krossa. Bo ta moja sytuacja pokazuje jak klient często jest wprowadzany w błąd. Bo montaż roweru a dokręcenie pedałów i mostka oraz wyprostowanie kierownicy to dwie diametralnie różniące się czynności. 5 minut roboty i stówka jest. 

Wszedłem sobie na ten sklep w którym kupiłem rower i jest bardzo ładnie napisane "KUP ROWER a my profesjonalnie przygotujemy do DLA CIEBIE! Wystarczy, że dokręcisz pedały i mostek  oraz wyprostujesz kierownicę" Jutro zadzwonię i zapytam, dlaczego nie miałem zaproponowane tej opcji a w zamian Pan zadał pytanie czy sam sobie złożę rower czy wolę odebrać w serwisie. Teraz dzięki Wam Szanowni Forumowicze wszystko się układa w całość.  

Opublikowano
10 godzin temu, blazej42 napisał:

profesjonalnie przygotujemy

No profesjonaliści pełną gębą xD

czy sam sobie złożę rower czy wolę odebrać w serwisie.

Odpowiedzią jest statystyka. Tysiące osób da tą 100zł i jak rower będzie OK,czyli 99,99% przypadków, to klient nawet nie zauważy,że go naciągnęli.

Powiem że ta korba,to takie szczęście w nieszczęściu. Gdyby nie ona,to od Ciebie również 100zł by wpadło.

pismo do Krossa

Tak mi umknęło,co na to ten felerny serwis,który "składał" rower?

Czy oddadzą/oddali tą stówkę?

• Lubię to! 1
Opublikowano
6 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Tak mi umknęło,co na to ten felerny serwis,który "składał" rower?

Czy oddadzą/oddali tą stówkę?

Dzisiaj będę jechał dalej z tematem. Jeszcze nie dzwoniłem. Jestem co raz bardziej wkurzony. Później dam znać.

Opublikowano
1 minutę temu, blazej42 napisał:

Jestem co raz bardziej wkurzony

Najlepiej podejdź jak będzie dużo klientów do nich i powiedz głośno,ale grzecznie ,że chciałbyś odzyskać swoją stówkę.

• Lubię to! 1
Opublikowano
3 minuty temu, Accent_Szaj napisał:

Najlepiej podejdź jak będzie dużo klientów do nich

Byłem u nich kilka razy i zawsze nikogo nie było.

Opublikowano
11 minut temu, blazej42 napisał:

Byłem u nich kilka razy i zawsze nikogo nie było.

Ciekawe dlaczego...😄

• Lubię to! 1
Opublikowano

Poza tematem ale faktycznie podejście różnych firm do napraw gwarancyjnych itp jest całkowicie różne. Mi w Epicu z 2018 roku wymienili ostatnio całego braina za darmochę ( akurat roczniki 2018 były wadliwe ). Musiałem tylko dostarczyć rower do sklepu. Nie miałem ani przeglądu gwarancyjnego ani jakiegokolwiek rocznego a teoretycznie jeden powinien być w 2019. Koszt takiego nowego braina to chyba kilka tysięcy złotych. Dodatkowo rower był już po gwarancji żeby było śmieszniej. 

Opublikowano

Witam wszystkich ponownie. Wczoraj odebrałem Krossa ze serwisu i korba na szczęście nie była uszkodzona. Wszystko posprawdzali i rowerek śmiga. Sklep wziął ten incydent na siebie i w ramach rekompensaty prześle Synowi komplet lampek Even. Według mnie miłe zachowanie. Teraz czekam jeszcze na ruch ze strony Krossa. Dziękuję wszystkim za komentarze.

Opublikowano

@blazej42

A za co była ta stówa w końcu? Zgodnie czy nie zgodnie z warunkami współpracy z Krossem?

Opublikowano
Godzinę temu, Frost napisał:

@blazej42

A za co była ta stówa w końcu? Zgodnie czy nie zgodnie z warunkami współpracy z Krossem?

Kross stwierdził tak,  jak sklep rowerowy ma napisane na stronie, że montaż roweru jest dodatkowo płatny w serwisie to Ty jako klient kupując u nich rower zgadzasz się to. Koniec i kropka. 😔

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, blazej42 napisał:

Kross stwierdził tak,  jak sklep rowerowy ma napisane na stronie, że montaż roweru jest dodatkowo płatny w serwisie to Ty jako klient kupując u nich rower zgadzasz się to. Koniec i kropka. 😔

Ale kupiłeś rower na stronie www Kro.ssa czy tego sklepu? 

Edytowane przez Frost
Opublikowano
6 godzin temu, blazej42 napisał:

komplet lampek Even. Według mnie miłe zachowanie.

Moim zdaniem też OK.Ja bym uznał jako pozytywnie zachowanie. Widać że przyznali się do błędu,a nie szli w zaparte. Gratulacje i szerokości dla Ciebie i syna

Opublikowano
5 godzin temu, Frost napisał:

stronie www Kro.ssa czy tego sklepu? 

Na stronie tego sklepu. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, blazej42 napisał:

Na stronie tego sklepu. 

To już wszystko jasne.

Edytowane przez Frost
Opublikowano

Rowery Krossa to straszna tandeta, więc nie ma się co dziwić, że mając taki szmelc na stałe ze sobą trzeba wozić wszystkie możliwe klucze i części zapasowe.

Opublikowano

Rowery Krossa same w sobie nie są złe, Kuleje tylko procedura reklamacyjna

• Lubię to! 1