Skocz do zawartości

Kross Earth 2.0 2019 - GreyRacer

ankorst

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiony adapter taki jak u ciebie ;)

Kupiłem już 4 rodzaje hehe...we wtorek będziemy testować. Dziękowac allegro za możliwość zwrotu.

Widać po waszych zdjęciach jakie różne kształty mają zaciski. SLX I XT są raczej równe, br m6000 ma rozbudowane odpowietrzanie dlatego taki kłopot :(

Pytanie z innej beczki. Czy macie u siebie otwór w ramie poniżej supportu na odpływ wody?

Po kolejnym rozebraniu i czyszczeniu supportu znów miałem w środku ramy wodę i brud.

Macie pomysł na ten problem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej panowie to tylko pęknięty lakier czy spaw poszedł dzisiaj zobaczyłem a jeździłem delikatnie ostatnio martwić się tym??

F7975973-F3BD-4A42-B956-9DFE4A72ED46.jpeg F6194E25-6E95-47FA-BDE7-5B6AF1A2838F.jpeg
Opublikowano

Nie wygląda to najlepiej.

Lakier sam raczej nie pęka. 

Jak go zarejestrowałeś na stronie krossa to masz 5 lat gwarancji na ramę. Lepiej dać do sprawdzenia.

Opublikowano
W dniu 9.02.2022 o 22:39, kpasek napisał:

Hej panowie to tylko pęknięty lakier czy spaw poszedł 

To już się kwalifikuje na złom !

Opublikowano
1 minutę temu, kpasek napisał:

Idzie na reklamacje 

Daj znać jak się sprawą zakończyła.

Opublikowano

Z plastiku robią te ramy, że od lekkiej jazdy pękają w taki sposób?

Opublikowano

Właśnie zdziwiło mnie bo ostatnia jazda była na podjazdach i lekkie zjazdy żadnych skoków delikatne 40km umyłem rower i taki widok w poniedziałek reklamuje w punkcie który podesłał kross w DE :( zobaczymy co będzie 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 15.06.2021 o 10:16, kotlar napisał:

Ja z Schwalbe Racing Ray & Schwalbe Racing Ralph byłem bardzo zadowolony, w zimie na śniegu super przyczepność, fakt faktem na nowym rowerze złapałem kapcia na szczycie dętki po 40km. Nic nie było wbite a dętka dziurawa:( Aktualnie ze względu na potrzebę mniejszych oporów toczenia latam na CST B-TRAIL 29x2,25 170TPI zalane mlekiem:)

indeks.jpg

Hej, Obręcze były już oklejone? Wystarczyło kupić tylko wentyle i mleko?

Opublikowano

Ja miałem oklejone. Nie wiem jaka taśma oklejali ale siadło mleko bez problemu.

Opublikowano

GORILLA taśma uszczelniajaca 25mm 9m TUBELESS  - taką taśmą zakupioną na portalu aukcyjnym za 20zl okleiłem i działało ok

IMG-20210205-WA0003.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja już 15 dzień bawię się w reklamacje jutro minie 7 dzień oczekiwania kuriera który miał być na drugi dzień. Powoli zaczyna mi się wyrabiać opinia o firmie Kross :( jeszcze w miarę jestem spokojny 

Opublikowano

Nie możesz wysłać sam na ich koszt? 

Dziwne to ze strony krossa. 

Oby ci się nie sprawdziło co mówią o serwisie i gwarancjach ze strony krossa.

Wytrwałości życzę 😉

Opublikowano

Udało się kurier wczoraj odebrał rower zobaczymy co dalej bo u mnie już wiosna 

FA0344FE-3345-4352-A646-87838F2374AC.jpeg
  • Lubię to! 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 11.03.2022 o 09:41, kpasek napisał:

Udało się kurier wczoraj odebrał rower zobaczymy co dalej bo u mnie już wiosna 

FA0344FE-3345-4352-A646-87838F2374AC.jpeg

Hej,

jak się zakończyła sprawa reklamacji ramy?

Opublikowano

Jak hmm to ciężki temat bo było trochę zamieszania i nerwów ale po ponad 2 miesiącach otrzymałem rower. W sumie trwało to ponad 3 miesiące. najpierw kross wskazał listę sklepów w Niemczech gdzie mogę oddać rower na reklamacje po zostawieniu w punkcie gdzie miałem 80km w jedna stronę okazało się po dwóch dniach ze nie są partnerem Kross od 3 lat wiec musiałem odebrać rower i szukać kolejnego punkty. Dzwoniąc do nich dowiedziałem się ze muszę się kierować lista którą od nich dostałem z partnerami. Nie powiem zły byłem bardzo. Po kilku telefonach dostałem maila do pani która zaproponowała mi ze sami odbiorą rower kurierem i odeślą na wskazany adres. Niby ok ale kurier jechał 2 tygodnie. Po wielkich trudach odesłali rower po wymianie tylnego trójkąta do sklepu gdzie go zakupiłem. Ale wysyłając rower zaznaczyłem ze wysyłam go na oryginalnych kołach i docelowo ma inne tarcze hamulcowe żeby nie ustawiać tylnego hamulca. Zadzwonił do mnie serwisant kross że jest coś nie tak z tylnim hamulcem bo od godziny nie może go ustawić. Wiec mu wyjaśniłem ze jest przecież adapter na tarcze 180mm a na kole 160 i rozmawialiśmy na ten temat wcześniej. Okazało się ze to wystarczyło żeby przy próbie ustawienia hamulca uszkodzić ceramiczny tłoczek i lał się płyn hamulcowy. 

docelowo po odebraniu roweru na szybko dokupiłem zacisk hamulca bo jechałem w góry na drugi dzień. Czeka mnie zakup tłoczków i wymiana w wcześniejszym. Rower był na shimano xt 7100 :( wprawdzie kross powiedział ze pokryje te koszty ale mam duży niesmak do firmy i 2 raz nie kupię krossa muszę znaleść chwile zamówić tłoczki i zobaczę jak się sprawa zakończy

Opublikowano (edytowane)

To serwisant po zbóju 🤦 kupowałeś krossa za granicą? 

A no tak widzę bedburg😁

Edytowane przez ankorst
Opublikowano
Godzinę temu, ankorst napisał:

To serwisant po zbóju 🤦 kupowałeś krossa za granicą?

Nie w Polsce ale z racji tego ze pracuje za granicą i nie wybierałem się do polski chciałem go tutaj zareklamować.

z tego co już zauważyłem to lakier jest kiepski każdy kamyk robi odprysk 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 25.03.2021 o 09:42, roki25 napisał:

Da się tam przeprowadzić pancerz. Najpierw puścić linkę i dopiero na nią pancerz wtedy przejdzie. Jest tam ciasno ale z takim prowadzeniem da radę i całość chodzi płynnie.

Jakim cudem przeprowadziłeś tam linkę.? Mocuje się już ponad godzinę i nic. Ani sama linka ani pancerz. Już próbuje cienki sznurek na magnesie. Nic nie przechodzi. Jakby nie było przejęcia. Kończy się na suporcie.

Opublikowano
19 minut temu, ankorst napisał:

Jakim cudem przeprowadziłeś tam linkę.? Mocuje się już ponad godzinę i nic. Ani sama linka ani pancerz. Już próbuje cienki sznurek na magnesie. Nic nie przechodzi. Jakby nie było przejęcia. Kończy się na suporcie.

Ja wykręciłem suport i puściłem linkę od góry, a od strony kiery drugą linkę, którą połączyłem taśmą z tą linką od mykmyka. W ten sposób przeciągnąłem linkę mykmyka spowrotem ku kierownicy. 30 min roboty ;-) wcześniej kombinowałem że sznurkami, nićmi dentystycznymi itp, ale tylko straciłem czas.

• Lubię to! 1
Opublikowano
13 minut temu, robsonwroc napisał:

Ja wykręciłem suport i puściłem linkę od góry, a od strony kiery drugą linkę, którą połączyłem taśmą z tą linką od mykmyka. W ten sposób przeciągnąłem linkę mykmyka spowrotem ku kierownicy. 30 min roboty 😉 wcześniej kombinowałem że sznurkami, nićmi dentystycznymi itp, ale tylko straciłem czas.

Właśnie myślałem czy nie wykręcić suportu. Ok. Dzięki. Spróbuję.

Opublikowano
Właśnie myślałem czy nie wykręcić suportu. Ok. Dzięki. Spróbuję.
W zasadzie to jedyna sensowna opcja, bo i tak musisz zagiąć pancerz ponad suportem. Powodzenia;-)

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

• Pomógł 1
Opublikowano

Zrobione👍💪.

Przy okazji suport wyczyszczony i nasmarowany.

Dropper działa😀.

Dzięki za pomoc.

Opublikowano
1 minutę temu, ankorst napisał:

Zrobione👍💪.

Przy okazji suport wyczyszczony i nasmarowany.

Dropper działa😀.

Dzięki za pomoc.

Nie ma sprawy 🙂

Opublikowano (edytowane)

Aktualna specyfikacja KrossEarth2.0

Mam nadzieję, że już ostateczna :)

earth spec.jpg Edytowane przez ankorst