djpawelo Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) Rowerek niedawno zamówiony i przyjdzie do 2 dni to będę się bawił. Wstępnie sprzedawca mi pomierzył co chciałem i podesłał zdjęcia:) Na wstępie od razu pójdzie na sprzedaż komplet kół razem z tarczami i oponami oraz hamulce bo będzie wszystko mocniejsze. Jak chcecie to mogę pochwalić się jak będzie wyglądał po modyfikacji na elektryka jak wszystko poprzychodzi Trzeba sobie zaplanować sezon zimowy na przeróbkę. Pozdrawiam Edytowane 1 Września 2020 przez djpawelo
ankorst Opublikowano 6 Września 2020 Autor Opublikowano 6 Września 2020 Jasne. Wrzuć zdjęcia jak będzie gotowy. Ja zamleczylem koła i wymieniłem kasetę na 11-41. Jazda na mleku w moim odczuciu jest zupełnie inna niż dętkach. Na początku co chwilę sprawdzałem bo myślałem że mam flaka. 😁 Ciśnienie dałem ok. 1.8 -1.9. Wczoraj dałem mu pierwszy wycisk oczywiście w miarę moich możliwości. Daje radę... on i ja. Moje odczucia po pierwszych jazdach?. Super. A najwięcej frajdy mam na zjazdach. Jednak full to jest to. Kupiła też bryrona 450. Dopiero co rozkminiam ale super działa z komoot. Bez problemu zaimportowal trasę. Prowadzenie po sladzie fajnie pokazuje i informuję piknieciem przy zmianach kierunku.
michalr Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Fajny jest, jakbym nie miał roweru to bym sobie go kupił i próbował maksymalnie zbić wagę (amor, koła itp.).
Peter90 Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Cześć @ankorst, jak oceniasz jakość lakieru, wykonania ramy? Czy według Ciebie/Was jakość ramy jest taka sama jak u lepszych producentów? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! Edytowane 12 Września 2020 przez Peter90
ankorst Opublikowano 15 Września 2020 Autor Opublikowano 15 Września 2020 W dniu 12.09.2020 o 18:33, Peter90 napisał: Cześć @ankorst, jak oceniasz jakość lakieru, wykonania ramy? Czy według Ciebie/Was jakość ramy jest taka sama jak u lepszych producentów? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! Cześć. Nie ma się czego doczepić. Lakier położony ładnie. Wytrzymałość będę mógł ocenić po dłuższym czasie. Zrobiłem nim na razie 5 tras. Ale też okleiłem go folią ochronną. Odpryskow nie zauwazylem a na trasach go nie oszczedzalem. Spawy nie są tak ładne jak np. W meridzie, ale są ok. Jedynie kolor mógł być inny (mam na myśli szary). Ale to już kwestia gustu. Pod względem kolorystycznym dla mnie z tych rowerów nad którymi się zastanawiałem to trek jest na szczycie. 1
robsonwroc Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 W dniu 6.09.2020 o 13:37, ankorst napisał: Ja zamleczylem koła i wymieniłem kasetę na 11-41. Hej, zmieniałeś też łańcuch, czy ten oryginalnie założony poradził sobie z większą kasetą?
ankorst Opublikowano 16 Września 2020 Autor Opublikowano 16 Września 2020 11 godzin temu, robsonwroc napisał: Hej, zmieniałeś też łańcuch, czy ten oryginalnie założony poradził sobie z większą kasetą? Łańcuch został. Ogarnia tą kasetę.
robsonwroc Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Super, dzięki za info Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
Wozik Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Gdyby ktoś chciał z okolic Wrocławia, to wiem gdzie wyrwać za 5390. Można pooglądać i pojeździć.
kotlar Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Jakie po czasie odczucia z użytkowania roweru? Poważnie rozważam zakup takiego. Aktualnie cena w lokalnym sklepie w Krk 5200zl.
ankorst Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Opublikowano 9 Listopada 2020 W dniu 5.11.2020 o 10:47, kotlar napisał: Jakie po czasie odczucia z użytkowania roweru? Poważnie rozważam zakup takiego. Aktualnie cena w lokalnym sklepie w Krk 5200zl. Sorry że tak późno, ale nie było czasu. Dla mnie rower ekstra. Z tym że jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jestem na etapie poszukiwania kół do niego żeby go trochę odchudzić i na wiosnę wymiana hamulców na slx. Reszta dla mnie jak na razie spoko. Przerzutki pracują precyzyjnie. Żadnych zarzutów do pracy zawieszenia. Z resztą jak pisałem wcześniej nie miałem fulla i nadal nie schodzi banan z twarzy😁. Ja go kupiłem za 5500 więc nadal obniżają. Myślę że ten rower jest naprawdę dobry i może być też niezłą bazą do rozbudowy dla kogoś ambitniehszego.
smariuu Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 W dniu 5.11.2020 o 10:47, kotlar napisał: Jakie po czasie odczucia z użytkowania roweru? Poważnie rozważam zakup takiego. Aktualnie cena w lokalnym sklepie w Krk 5200zl. hej, w którym sklepie?? zastanawiam się nad tym sprzętem i chciałbym przymierzyć..
ankorst Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) 10 minut temu, smariuu napisał: hej, w którym sklepie?? Ja kupiłem w nowym Sączu sklep k-bike. Ale nie mieli go na stanie tylko na zamówienie ściągnęli. Mam Lke wzrost 183. Jest ok. Edytowane 12 Listopada 2020 przez ankorst
kotlar Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 2 godziny temu, smariuu napisał: hej, w którym sklepie?? zastanawiam się nad tym sprzętem i chciałbym przymierzyć.. Sklep rowerowy AMSBIKE.PL Autoryzowany Dealer Kross Salon Serwis Kross Kapelanka 2B, 30-346 Kraków https://amsbike.pl/
kotlar Opublikowano 19 Listopada 2020 Opublikowano 19 Listopada 2020 Pierwsze wrażenia z użytkowania:) Rower zakupiłem 2020-11-06 czyli prawie dwa tygodnie temu. Cena 5200zł. Aktualnie widzę że jest za 5600zł w tym samym sklepie. Rower gotowy do jazdy. Wszytko wyregulowane, napompowane, nie musiałem nic korygować:) Mój wzrost 175cm, przekrok 80cm, rama w rozmiarze M wydaje się idealna. Waga roweru z pedałami, koszykiem na bidon, torebka pod siodłową, lampkami prawie 15kg. Kaseta według specyfikacji miała być 11-42T zamontowana natomiast jest 11-36T. Pierwsze wrażenia z jazdy w terenie: bajka, po przesiadce z LEVELa 7.0 2018 bardzo duży wzrost komfortu. Wiem że to nie rower do takich akcji ale korzystając z piękniej niedzieli zrobiłem nim 210km jednego dnia. Dał radę i ja też:) no poza kapciem na 40km ale to mój 7 kapeć w tym roku wiec najprawdopodobniej wreszcie przejdę na mleko. Wczoraj zrobiłem serwis zerowy(tylko dolne lagi) amortyzatora. Nie był konieczny. Gąbeczki były porządnie nasączone, uszczelki kurzowe porządnie nasmarowane, w lagach była odpowiednia ilość oleju. Ale dla świętego spokoju zrobiłem i wiem że na pewno jest wszystko ok. Planując niedzielne 200km w sobotę na szybko uszyłem torbę w ramę na drobiazgi, załączam zdjęcia, może komuś się przydadzą. 1
ankorst Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) W dniu 19.11.2020 o 08:50, kotlar napisał: Kaseta według specyfikacji miała być 11-42T zamontowana natomiast jest 11-36T. miałem dokładnie to samo. Ale to podobno błąd w specyfikacji. Jedne sklepy podają 11-42 a inne 11-36. Ponoć prawidłowo ma być 11-36. Ja od razu wymieniłem na 11-42. Dobrze, że zrobiłeś serwis zerowy. Ja zrobiłem po ok. 500 km i mi powiedzieli, że to był ostatni dzwonek bo nowy amor się dociera i zawsze jakieś paprochy się zbierają. Ale z tą torbą to pojechałeś. Sam szyjesz takie rzeczy? 😁 Nie wiem z czego to wynika ale wszędzie na zdjęciach w sklepach i tak samo u ciebie wahacz łączący trójkąt z tylnym amortyzatorem jest w kolorze ramy, a u mnie jest czarny😱 chyba im farby brakło🤣 W dniu 19.11.2020 o 08:50, kotlar napisał: Pierwsze wrażenia z jazdy w terenie: bajka Też tak miałem i mam dalej. Powodzenia i szerokości na szlaku. Edytowane 20 Listopada 2020 przez ankorst
kotlar Opublikowano 20 Listopada 2020 Opublikowano 20 Listopada 2020 1 godzinę temu, ankorst napisał: Ale z tą torbą to pojechałeś. Sam szyjesz takie rzeczy? 😁 Żona mi pomaga:P Podociekałem wczoraj szprychy, po 300km tylne koło lekko biło na boki a teraz jest idealnie proste:) W lipcu 2021 zamierzam na tym rowerze przejechać Wisłę 1200, także trzeba będzie w zimie na siodełku troszkę godzin spędzić.
Wozik Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Panowie, napiszcie jak zrobić sprawdzenie tego amora, żeby nie było niespodzianek.
ankorst Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2020 1 minutę temu, Wozik napisał: Panowie, napiszcie jak zrobić sprawdzenie tego amora, żeby nie było niespodzianek. Chodzi ci myślę o przegląd? Oddaj do serwisu niech zrobią serwis zerowy. Tylnego też.
kotlar Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) 8 godzin temu, Wozik napisał: Panowie, napiszcie jak zrobić sprawdzenie tego amora, żeby nie było niespodzianek. https://www.youtube.com/watch?v=c1E4tD7XSeA Tutaj masz pokazany pełny serwis. Ty robisz tylko podstawowy(tylko dolne lagi bez tłumika i sprężyny). Edytowane 4 Grudnia 2020 przez kotlar
Johnny CC Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Mam pytanie do kolegów, którzy zmienili kasetę na 11-42, jak wam współpracuje przerzutka z taką kasetą, też się przymierzam do zmiany ale z tego co widnieje w manaulach SLX M7000 przy napędzie 2x10 współpracuje z kasetą max 36T. Może ktoś mógłby zrobić zdjęcie jak wygląda przerzutka w ustawieniu na koronce 42. Następna rzecz to obręcze WTB przy systemie tubless, czy nie ma problemu z uszczelnieniem?
ankorst Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2020 Cześć. Zmieniłem na 11-42 i nie ma problemu. Nie trzeba bylo też zmieniać łańcucha. Jak będę w domu to Ci wyśle zdjęcie. Odnośnie tublessow też gdzieś słyszałem że wtb i opony schwalbe słabo się uszczelniają Ale u mnie nie było żadnego problemu. 1 godzinę temu, Johnny CC napisał: Może ktoś mógłby zrobić zdjęcie jak wygląda przerzutka w ustawieniu na koronce 42.
Johnny CC Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 2 godziny temu, ankorst napisał: Cześć. Zmieniłem na 11-42 i nie ma problemu. Nie trzeba bylo też zmieniać łańcucha. Jak będę w domu to Ci wyśle zdjęcie. Odnośnie tublessow też gdzieś słyszałem że wtb i opony schwalbe słabo się uszczelniają Ale u mnie nie było żadnego problemu. Dzięki O to mi właśnie chodziło, zamierzam też u siebie taką konwersję zrobić, bo 36 to może być trochę mało, z bezdętką poczekam do wiosny jak się zacznie więcej jeździć.
serbi Opublikowano 5 Grudnia 2020 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Czesc Czy ktoś wymieniał napęd w tym rowerze na 2x11? Opłaca się taka zmiana, jak przyjdzie czas na "remont" napędu (wymiana zużytej kasety i łancucha)? Czy tylna przerzutka SLX M7000 obsłuży 11 biegów bez problemu? Bo manetka to na pewno do wymiany? pozdrower S.
Wojo1 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Witam a jak to jest z rozm. ramy w jedym rozmiar m jest od 174-183 a na innej str 170-180 ja mam wzrost 171 i teraz mam dylemat czy wziąść S czy M dzieki
Rekomendowane odpowiedzi