Grzegorz Włodarczyk Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 Ale po Co wybierać mniejszą ramę i później kombinować z mostkiem jeśli można dobrać wielkość na swój wzrost i będzie git A możliwość w doborze ram jest wielki
Nath_147 Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 A co jak producent nie uwzględnił rozmiaru 55 , a masz do wyboru 54 lub 56?Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka 1
GBike Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 2 godziny temu, Grzegorz Włodarczyk napisał: Ale po Co wybierać mniejszą ramę Po to żeby nie cierpieć podczas jazdy. Po to żeby rama była sztywniejsza. Po to żeby była lżejsza. Pewnie korzyści jest więcej skoro peleton zawodowy właśnie tak ma dobrane wielkości ram. 2 godziny temu, Grzegorz Włodarczyk napisał: możliwość w doborze ram jest wielki Gdyby tak było jak piszesz nikt by nie miał dylematu.
Argi Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Grzegorz Włodarczyk napisał: Ale po Co wybierać mniejszą ramę i później kombinować z mostkiem jeśli można dobrać wielkość na swój wzrost i będzie git A możliwość w doborze ram jest wielki Ponieważ często (jak i w tym konkretnym przypadku) kupujący nie ma możliwości przymiarki. Gdyby miał 2 rozmiary na miejscu nie byłoby takich tematów na forum. Ja również, z moimi gabarytami, najbliższą możliwą przymiarkę miałem pól dnia drogi w jedną stronę. Zamówiłem asekuracyjnie ten mniejszy i modliłem się, aby pasował. Edytowane 10 Września 2018 przez Argi
tomek1984 Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 A ja właśnie nie miałem już do wyboru ramy mniejszej niż 23". Skorzystałem z dwóch kalkulatorów w necie i ona pokazały mi wynik 23,5-23,8". Moje wątpliwości wzięły się z opinii, że kross ma zanizona rozmiarowke czyli rowery szosowe sa większe niż wynika z oznaczeń. Co więcej mierząc giganta contend rozmiar M sprzedawca stwierdził na początku że jest dobry, dopiero po moich obiektach zmienił.zdanie twierdząc że rozmiar L byłby idealny a XL na pewno za duży... W każdym razie dziękuję wszystkim za odzew w temacie
Rekomendowane odpowiedzi