Eldo Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Kasetę możesz sobie zawsze wymienić na bardziej lub mniej "ciasną" Gratuluje zakupu i szerokości życzę !
.::Piotr::. Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 12 godzin temu, Eldo napisał: Kasetę możesz sobie zawsze wymienić na bardziej lub mniej "ciasną" Gratuluje zakupu i szerokości życzę ! wiem wiem dlatego sie tym nie przejmuje dziekuje i do zobaczenia na trasie
Grzegorz Włodarczyk Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 To gratuluję ja zakupiłem Kross vento 3.0 2017r pot koniec sierpnia i muszę Ci powiedzieć że jestem zadowolony z tego modelu . Jest to moja pierwsza szosa . 1
GBike Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Dnia 3.02.2018 o 19:08, maszkara72 napisał: W dodatku to tiagra,więc zawsze to trochę lepiej niż sora Prawda Dnia 3.02.2018 o 19:08, maszkara72 napisał: M będzie dobry,mam 176 cm wzrostu,jak myślicie Moim zdaniem będzie idealna dla ciebie pod warunkiem że nie masz bardzo długiej stopy. Ja mam 175 wzrostu i posiadam M'kę z rozmiarówki Krossa i jestem zadowolony z doboru ramy, a pragnę nadmienić że jest to moja czwarta szosa . W razie jakiś niedogodności i poczuciem że jest za mała to wstawisz dłuższy mostek. Skracanie mostka w szosie (poniżej 100mm) o ramię za duzej ma dość nieciekawe skutki w prowadzeniu roweru. Dnia 3.02.2018 o 19:37, .::Piotr::. napisał: wszystko działa jak należy chociaż stopniowanie kasety mogłoby być ciutke inne Na razie nie zmieniaj kasety jak troszkę mocy złapiesz pod nogą będziesz mógł trafniej określić jaka kaseta i jakie blaty będą tobie pasować. 1
maszkara72 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Dzięki Gbike za odpowiedź,vento 4 w rzeczywistości wygląda 100 razy ładniej niż na zdjęciach.Który model krossa posiadasz? Edytowane 7 Lutego 2018 przez maszkara72
GBike Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 39 minut temu, maszkara72 napisał: Dzięki Gbike za odpowiedź,vento 4 w rzeczywistości wygląda 100 razy ładniej niż na zdjęciach.Który model krossa posiadasz? Skromna 1 / 2016 ale poddawany nieustannie modyfikacjom
.::Piotr::. Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 12 godzin temu, GBike napisał: Na razie nie zmieniaj kasety jak troszkę mocy złapiesz pod nogą będziesz mógł trafniej określić jaka kaseta i jakie blaty będą tobie pasować. bardziej chodzi mi o to że jest duży przeskok w jednym miejscu i kadencję średnio jest dobrać:P ale wszystko ze spokojem jak tam się zużyje to będziemy myśleć
Piotrek01 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Dnia 4.01.2018 o 20:37, Grzegorz Włodarczyk napisał: Oto moja maszyna po drobnych zmianach typu kierownica i siodełko wraz z sztycom . Jeśli mógłbyś zrobić kilka zdjęć ramy ( chodzi mi o to jak wyglądają spawy ) byłbym bardzo wdzięczny 1
maszkara72 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Siemka.Z różnych przyczyn niezależnych ode mnie,kupiłem vento 4 dopiero teraz,czyli po pół roku od momentu,gdy chciałem go kupić.Zapłaciłem w sklepie internetowym 3200 zł,myślę że jest wart każdej złotówki wydanej.Dwie godziny temu odebrałem go z serwisu po przeglądzie zerowym.Jak na razie wszystko działa perfekcyjnie.Sprzęt jest megawygodny,przy moim wzroście 176 cm wybrałem M.Dużo właścicieli vento narzeka na siodełka montowane w nich,jak dla mnie super się jeździ.W niedzielę zamierzam zrobić na nim około 120 km.Naprawdę super sprzęt za (jak za szosę) nieduże pieniądze. Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez maszkara72 1
Kacper 600 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Super. Samych przyjemnych kilosów życzę.
Grzegorz Włodarczyk Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 W dniu 29.08.2018 o 19:25, maszkara72 napisał: Siemka.Z różnych przyczyn niezależnych ode mnie,kupiłem vento 4 dopiero teraz,czyli po pół roku od momentu,gdy chciałem go kupić.Zapłaciłem w sklepie internetowym 3200 zł,myślę że jest wart każdej złotówki wydanej.Dwie godziny temu odebrałem go z serwisu po przeglądzie zerowym.Jak na razie wszystko działa perfekcyjnie.Sprzęt jest megawygodny,przy moim wzroście 176 cm wybrałem M.Dużo właścicieli vento narzeka na siodełka montowane w nich,jak dla mnie super się jeździ.W niedzielę zamierzam zrobić na nim około 120 km.Naprawdę super sprzęt za (jak za szosę) nieduże pieniądze. Super sprzęt ja posiadam Vento 3.0 Z 2017r I jest zadowolony z niego. Kross vento 4.0 👍 2
maszkara72 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ja też myślałem o Vento 3, ale postanowiłem dopłacić 5 stówek i kupić Vento 4. 1
Grzegorz Włodarczyk Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Dobry Sprzęt będziesz zadowolony. Ja przy moim vento zmieniłem tylko kierownicę na mniejszą 42cm bo standardowa była za duża miała 44cm A tak po za tym Kross się postarał pełna grupa Shimano Sora.
maszkara72 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Wiesz Grzesiu czego ja się bałem najbardziej?Wygody jazdy na tym rowerze.A naprawdę jest komfortowo.Fabryczne siodło krossa jak najbardziej mi odpowiada.Pozycja również super.Jestem pod dużym wrażeniem możliwości tego sprzętu. 1
NexT Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2018 To i ja się pochwalę jako założyciel tematu, ostatecznie wyszło że kupiłem Vento 1.0. Odebrałem go równo rok temu i do tej pory zrobiłem na nim już 7250km zmieniając w nim tylko łańcuch. Więc jak na razie 1 też daje radę 😃 1
tomek1984 Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Czesc, podbijam temat Za kilka dni odbiorę swoje Vento 3.0 jako pierwszą szosę. W zwiazku z tym, ze nie mialem okazji go przymierzyc w sklepie zdecydowalem sie na zakup online. Mam 188 cm wzrostu i 92 cm od podłoza do krocza, wybrałem rozmiar 23''. Zastanawiam sie, czy nie bedzie za duzy, poniewaz spotkałem sie z opinia ze szosa powinna byc troche mniejsza. Sam juz nie wiem... Doradzicie? 1
Grzegorz Włodarczyk Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Witam będzie dobry bo ja mam 182 I zakupiłem Kross vento 3.0 2017r o rozmiarze "L" za dużo nie czytaj w Internecie bo każdy inaczej piszę . Powiem Ci szczerze że mój wybór był trafiony w 10. jest na mnie idealny.
tomek1984 Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Dzięki, tez mam taką nadzieję bo nie chce mi się go zwracać ;) swoją drogą nie mogę już się doczekać :) 1
Grzegorz Włodarczyk Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Nie Będziesz żałować ja przeskoczyłem z MTB. I powiem Ci że też to była moja pierwsza szosa i jest zadowolony A różnica jest kolosalna nie do porównania. 👍
Argi Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Patrząc na swoje i Twoje gabaryty, XL-ka może być dla Ciebie nieco za długa, 595mm na rurze poziomej to już naprawdę sporo. Ale nie musi, wszystko zależy od Twojego tułowia, długości rąk i kilku niemierzalnych czynników. Pojeździsz - zobaczysz. 4 godziny temu, Grzegorz Włodarczyk napisał: za dużo nie czytaj w Internecie bo każdy inaczej piszę To akurat nie jest najmądrzejsza rada. Czytanie przed zakupem roweru niejednego uchroniłoby przed dużą "wtopą". Zauważ, że nikt odpowiedzialny nigdy w odpowiedzi na pytanie o rozmiar nie napisze Ci "na pewno". Natomiast są generalne zasady, które warto znać zanim wyda się ciężko zarobioną/wysępioną kasę. Ja też "wtopiłem" na pierwszej szosie, bo w swojej arogancji (10 lat na trekkingu) uważałem, że wiem wystarczająco wiele, aby dokonać zakupu. Efekt był taki, że musiałem bardzo dobrze tłumaczyć żonie, dlaczego mój świeżo zakupiony, taki przezajebisty rower trzeba sprzedać i kupić następny, droższy
tomek1984 Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 Hehe, faktycznie o tym nie pomyślałem że oprócz za dużej ramy mogą byc jeszcze inne zmartwienia 😋 nie pozostaje nic innego jak.czekać na odbiór i przekonać się na własnej skórze
GBike Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 18 godzin temu, Grzegorz Włodarczyk napisał: Witam będzie dobry bo ja mam 182 I zakupiłem Kross vento 3.0 2017r o rozmiarze "L" za dużo nie czytaj w Internecie bo każdy inaczej piszę . @Grzegorz Włodarczyk nie uznaj tego za grillowanie ciebie. Otóż pogląd że będąc na granicy rozmiaru "M" i "L" lepiej wybrać "M" i wydłużyć mostek, wywodzi się od specjalistów odpowiedzialnych za dobór rozmiarów w poletonie Word Turowym. Jest jeszcze aspekt wieku kolarza 20 lat temu jeździłem rowerem szosowym za dużym i wszystko było git. 20 lat później okazało się (Jakim cudem?).
Rekomendowane odpowiedzi