zenobek Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 3 godziny temu, Palhessi napisał: Mój rower dziś próbował na drzewo uciekać To jeszcze nic. Rower mojej żony stwierdził, że będzie morsować!!!! 3
Yare Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Stare wyrobisko kopalni piasku Kotlarnia. Niesamowite miejsce. Za każdym razem robi niesamowite wrażenie. Mam blisko ale daleko też bym odwiedzał. 9
Andrew1985 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 4 godziny temu, elmapeto napisał: Codziennie jedno zdjęcie! Dobrze , jutro w takim razie nie wrzucę żadnego 🙂☺️
liftlodz Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Na szczęście to nie łańcuch, wystarczy zmyć wodą 4
Yare Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 36 minut temu, zenobek napisał: To jeszcze nic. Rower mojej żony stwierdził, że będzie morsować!!!! Po mojej ostatniej przygodzie z wodą i błotem to hamulce bardziej hałasują niż hamują. Bardzo mnie to zaskoczyło bo Level T nigdy mi nic takiego nie zrobił i okazuję się że klocki G03A Shimano to tragedia jednak.
Semtex Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 37 minut temu, Yare napisał: Stare wyrobisko kopalni piasku Kotlarnia. Niesamowite miejsce. Za każdym razem robi niesamowite wrażenie. Mam blisko ale daleko też bym odwiedzał. Jesteś z okolicy? Bo być może mieszkaliśmy w tej samej gminie, albo jej bliskich okolicach (Bierawa)
zenobek Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 5 minut temu, Yare napisał: Po mojej ostatniej przygodzie z wodą i błotem to hamulce bardziej hałasują niż hamują Może to była mieszanka wody błota i pochodnych ropy naftowej.....
Yare Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 1 minutę temu, Semtex napisał: Jesteś z okolicy? Bo być może mieszkaliśmy w tej samej gminie, albo jej bliskich okolicach (Bierawa) Jestem z Gliwic, rodzice mieszkają w Kotlarni. 25 km dojazdu odpłaca niesamowitymi terenami. Piaskownie i zbiornik Dziergowice robią niesamowite wrażenie. Byłem tam na pieszo na wyścigach offroad i często na rowerze. Super miejsce. 1
Semtex Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 1 minutę temu, Yare napisał: Dziergowice robią niesamowite wrażenie. Byłem tam na pieszo na wyścigach offroad i często na rowerze. Super miejsce. Wiem, super miejsca, z Dziergowicami to mam same super wspomnienia z dzikich lat młodości, rowery, imprezy, przyjaciele, ale to długie historie Fajnie, że Ci się u nas podoba, co prawda od kilku lat nie mieszkam tam, bo mnie wywiało za granicę, ale jestem mocno związany z tamtym terenem, planuję po tym szaleństwie przywieźć rowery do kraju i polatać po tych terenach z żoną jak za "młodego", hektary lasu do zwiedzenia, a ja kocham lasy.... 2
Yare Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 3 minuty temu, Semtex napisał: Fajnie, że Ci się u nas podoba, co prawda od kilku lat nie mieszkam tam, bo mnie wywiało za granicę, ale jestem mocno związany z tamtym terenem, planuję po tym szaleństwie przywieźć rowery do kraju i polatać po tych terenach z żoną jak za "młodego", hektary lasu do zwiedzenia, a ja kocham lasy.... Niestety Dziergowice się mocno zmieniają. Kopalnia bardzo agresywnie wybiera wschodni brzeg i po roku się można zdziwić jak bardzo się zmieniło. Sam nie mogłem uwierzyć ile terenu przepadło. Tablice informacyjne w okolicach zostały usunięte i serce pęka patrząc jak przemysł zabiera przyrodę.
Semtex Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 1 minutę temu, Yare napisał: serce pęka patrząc jak przemysł zabiera przyrodę. Niestety, ale nic z tym nie zrobimy, ale tam fajnie jechać kierunek Solarnia, Kuźnia Raciborska, rozległe połacie lasu, co prawda widać jeszcze skutki wielkiego pożaru, notabene w 92 roku miałem lat 13 i pamiętam to jak dziś, ale warto dla samego obcowania z przyrodą i dla podziwiania jej siły odrodzenia 1
Yare Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Pożar mało kto pamięta ale od dziecka jeździliśmy na Magdalenkę i w pamięci tkwi wyjątkowość tych okolic. Lasy rudzkie mogą wzbudzać oburzenie przez olbrzymie wycinki lecz dzięki wielu działaniom prewencyjnym możemy bezpiecznie korzystać z przyrody i jej błogosławieństwa.
Accent_Szaj Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 I mamy piękną Polską Jesień 7
Zgred Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) 11 godzin temu, Yare napisał: Pożar mało kto pamięta ale od dziecka jeździliśmy na Magdalenkę i w pamięci tkwi wyjątkowość tych okolic. Lasy rudzkie mogą wzbudzać oburzenie przez olbrzymie wycinki lecz dzięki wielu działaniom prewencyjnym możemy bezpiecznie korzystać z przyrody i jej błogosławieństwa. Pożar to ja pamiętam aż za dobrze. Raz ledwo uciekliśmy, niestety nie wszyscy 8( Spędziłem potem całe miesiące albo i lata w tych lasach pracując nad ich odbudową. Pozdrawiam (byłych) sąsiadów: Semtex i Yare. Edytowane 8 Listopada 2020 przez Zgred 1
Strek Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Marzenie złomiarzy Ponad 20 tonowe koło zamachowe maszyny parowej z 1890r. 7
Rebeliant86 Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Wystarczy przejechać zaledwie 6km z Warszawskiej Białołęki żeby znaleźć takie widoczki. 7
Gość Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Jest jedno Dziś była piękna pogodaKoleżanka z forum umawiała się na jazdę na dziś ale widziałem wczoraj że temat znikł oraz jej konto
KRL064 Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Dałem radę dziś wbić się w okienko z ładną pogodą 8
liftlodz Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Tum był .Kolegiata w Tumie pod Łęczyca, klasyczny kościół w stylu romańskim z XII wieku 9
Palhessi Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 @Accent_Szaj jak zobaczyłam na Twoim zdjęciu jak tam macie biednie z liściami, to mogę się podzielić 😆 6
zenobek Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 3 godziny temu, KRL064 napisał: Dałem radę dziś wbić się w okienko z ładną pogodą Mam wrażenie, że to leciutko pod górę a @KRL064 ledwo daje radę..... (tak się biedak męczy)
Accent_Szaj Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 3 minuty temu, Palhessi napisał: macie biednie Aż tak źle nie jest To taki artystyczny nieład
Rekomendowane odpowiedzi