zenobek Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 10 godzin temu, andrzejlad napisał: Wspomnienie weekendu. Ślina cieknie na widok morza w listopadzie..... 1
Gość Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Aż ta wodaKopanie hopy przerwane bo woda podchodzi
zenobek Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 4 minuty temu, piter614 napisał: Kopanie hopy przerwane Zmodyfikujcie plan. Zróbcia tam drop z tym dużym bajorem u podstawy.
Gość Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Hehe jest pomysł by przekop zrobić i dać odpływDziś wykopałem w lesie w środku krzaków schowek na taczkę taki 2/3/1.5 nawet szybko poszło mam nadziej ze nikt nie znajdzie i nie zajuma
Gość Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Ślina cieknie na widok morza w listopadzie.....Uwielbiam morze/zatokę jesienią i zimą... bo turyści nie zasłaniają widoków
Accent_Szaj Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 5 godzin temu, piter614 napisał: schowek na taczkę Ło stary, teraz jak nasze kobitki chcą tyłu chłopa na taczkach wywieźć ,to ci ją nawet spod ziemi wykopią
Nemrod Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Dzisiaj takie hasanie bez konkretnego celu po lasach: 5
Gość Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 19 godzin temu, piter614 napisał: Aż ta woda Kopanie hopy przerwane bo woda podchodzi Niezbyt podoba mi się rycie w "cegielni" taki fajny urok lasku był a teraz wszędzie wszystko rozryte w lasach, na drogach..
Gość Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Lepiej jak młodzież siedzi tam i zajmuje się rowerami jak mają siedzieć pod blokiem i jarać zioło Druga spraw że ludzie wywalają tam śmieci a chłopaki posprzatli wszytko
Gość Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Niby tak ale to i tak nie tłumaczy rycia w lesie, tobie wolno a mi z wykrywaczem po lesie już nie? Czemu nie korzystacie z dobrodziejstw natury czy hałd kopalń a niszczycie przyrodę? Po pracy coraz chłodniej Edytowane 5 Listopada 2020 przez Gość
Gość Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 3 godziny temu, cepelia napisał: Skąd górnik w Poznaniu ? ?? Do mua? Polkowice się kłaniają 4 domy,2 ulice i zagłębie kopalń.
Gość Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Niby tak ale to i tak nie tłumaczy rycia w lesie, tobie wolno a mi z wykrywaczem po lesie już nie? Czemu nie korzystacie z dobrodziejstw natury czy hałd kopalń a niszczycie przyrodę????????Nie kumamMogę powiedzieć że niszczysz przyrodę chodząc na grzyby, temat rzekaKto ci zabroni chodzić z wykrywaczem po lesieNiszczenie przyrody chodzą tam gamonie, zostawiają śmieci, wywalają gruz, wycinają drzewa dla siebie bo mają blisko, wywalają plastik bo za śmieci drogi trzeba płacić Tą cegielni to takie miejsce zapomniane Nie spędziłeś tam tyle czasu co ja więc trochę widziałemWięc nie pisz mi o niszczeniu przyrodyJak uważasz że niszczę przyrodę zobacz jak się rozbudował zbiornik osadowy, zobacz ile lasu wycięli pod S3, jeździsz po okolicy nie spotkałeś mebli, lodówek i innych śmieci które ludzie wywalają?Co jest gorsze wykopanie dziury w lesie czy wywalenie meblościanki lub lodówki?
Wojtek O. Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 43 minuty temu, piter614 napisał: ??????? Nie kumam Mogę powiedzieć że niszczysz przyrodę chodząc na grzyby, temat rzeka Kto ci zabroni chodzić z wykrywaczem po lesie Niszczenie przyrody chodzą tam gamonie, zostawiają śmieci, wywalają gruz, wycinają drzewa dla siebie bo mają blisko, wywalają plastik bo za śmieci drogi trzeba płacić Tą cegielni to takie miejsce zapomniane Nie spędziłeś tam tyle czasu co ja więc trochę widziałem Więc nie pisz mi o niszczeniu przyrody Jak uważasz że niszczę przyrodę zobacz jak się rozbudował zbiornik osadowy, zobacz ile lasu wycięli pod S3, jeździsz po okolicy nie spotkałeś mebli, lodówek i innych śmieci które ludzie wywalają? Co jest gorsze wykopanie dziury w lesie czy wywalenie meblościanki lub lodówki? W ustawie o ochronie zabytków wprowadzono zmiany, które weszły w życie 1 stycznia 2018 r. I tak art. 109 pkt c ma brzmienie: „Kto bez pozwolenia albo wbrew warunkom pozwolenia poszukuje ukrytych lub porzuconych zabytków, w tym przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2”. A jeśli chodzi o kopanie w lesie to Art 154. Mówi iż kto kopie w nienależącym do niego lesie lub gruncie rolnym podlega karze 1000zł lub ograniczenia wolności. Dużo zależy jak nadleśnictwo na to patrzy, jeśli dogadasz sie z nadleśniczym to jesteś kryty. Ale często jest tak że w pewnym momencie robią przyczajki i polują juz nie tylko na kopiących ale i korzystających. Tu już nie przytoczę na jakiej podstawie, ale też mogli wlepić mandat. Pozdrowienia od byłego członka towarzystw historycznych. P.S. Zbieranie grzybów też nie wszędzie jest legalne, szczególnie poza polskimi granicami jest to dosć usankcjonowane. Ba często tam jest większa swoboda w kopaniu z wykrywaczem niz zbieraniu grzybów.
Palhessi Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Rozbijamy się z rowerkiem w lesie testując opony przełajowe na różnych drogach 🙂 8
elmapeto Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) U mnie dziś rano chłodno. 3,4°C Edytowane 5 Listopada 2020 przez elmapeto 5
Gość Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 W drodze na Gromnik za Strzelinem. Błoto do osi...ale 100+ wpadła. Trochę to dziwne bo wiosną, latem jeździłem po 40 dookoła komina a teraz jakoś mnie nosi🤨
Accent_Szaj Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Chwila odpoczynku na hamaku 5
Strek Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Punkt widokowy z ruin zamku Wetter. 6
Nemrod Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 2 godziny temu, Palhessi napisał: Rozbijamy się z rowerkiem w lesie testując opony przełajowe na różnych drogach 🙂 Jakie to oponki ?
Rekomendowane odpowiedzi