Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 23.09.2020 o 08:22, Hehenryk napisał:

...a taki ładny był , amerykanski... 😉

20200922_163622.jpg

Taka mała dygresja do wypadku: sprawdziła się moja "stara zasada: że  kokpit ,czyli kierownicę ,klamki, manetki mostek dokręcamy mocno , ale na tyle słabo, aby przekręciły się w razie upadku. części podrapane , ale całe. W przeciwieństwie do mnie , podrapane i połamane 🙂 . 

Opublikowano (edytowane)

Jak to  było w szancie?...Gdzie ta keja przy niej ten jacht,.... gdzie ten rower wymarzony w snach ;)

IMGP5781.JPG

7 godzin temu, zenobek napisał:

Jak byłem pierwszy raz to miałem identyczne wrażenia. Dopiero później przyszło znudzenie tymi niemieckimi rowerowymi autostradami. Nudne to jak flaki. Puste pole, aż by się chętnie pojechało jakimś szutrem, a w tym szczerym polu perfekcyjna ścieżka rowerowa. xD I tak prawie wszędzie.... Miasto: wymuskane ścieżki rowerowe, las: asfaltowa ścieżka rewerowa, pole: kostkowa (bezfazowa, idealnie równa) ścieżka rowerowa...... U nas jeszcze dużo jest do zrobienia, ale w "D" - chyba poszli w drugą skrajność!

Nie do końca masz rację. W Zagłębiu Rury gdzie jestem możesz znaleźć odcinki szutrowe czy leśne  po 20-30 km a nawet dłuższe. Ostatnio miałem okazję taką ścieżkę zaliczyć. Jest dużo ścieżek rowerowych z asfaltem fakt. Np. jeśli likwidowane są torowiska po wąskotorowej kolejce to w ich miejsce robią właśnie ścieżkę rowerową. Faktem jest też że takie drogi rowerowe są świetnie oznakowane a atlasy dla rowerzystów które kupujesz mają linki z których ściągasz sobie ślad do nawigacji interesującej Cię trasy. Można też spotkać przy bardziej uczęszczanych odcinkach jak ja to nazywam dętkomaty w których  w razie kapcia zaopatrzysz się dętkę. Nie znam całych Niemiec ale pewnie jest podobnie.Na filmie poniżej przykład ciekawie zagospodarowanej hałdy węglowej.

Edytowane przez Strek
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

@Strek

A u nas 'w szczerym polu' na WTR R9 niestety wygląda to tak:

Screenshot_20200924-173518_Gmail.thumb.jpg.3b4b0d453e483d83db19dadf8f1ddbb5.jpg

Gdyby mogli, to i pompkę by podwędzili...🤬

To i takimi 'dętkomatami' łowcy szybko by się zajęli😡

Edytowane przez ct65
Opublikowano

Ja kręcę w Dolnej Saksonii, niedaleko Hanoweru, mam góry, lasy, mam szutry, mam wszystko co potrzebne dla MTB,  a jak ktoś lubi to Gravel, choć na szlakach trafiam wszystkie możliwe rowery. Oczywiście są ścieżki asfaltowe, nawet bardzo dużo, przydają się żeby dojechać pod las, jest wygodnie i bezpiecznie, ale są też miejsca, gdzie remontów nie było od 20 lat, człowiek jedzie niby ścieżką asfaltową, a odczucie jak na korzeniach w górach :P

Opublikowano
2 minuty temu, ct65 napisał:

@Strek

Myślę że zrobić coś dla rowerzystów czy kogokolwiek to jedno a nauczyć ludzi że wspólne to nie znaczy niczyje to trudniejsza sprawa....

1 minutę temu, Semtex napisał:

Ja kręcę w Dolnej Saksonii, niedaleko Hanoweru, mam góry, lasy, mam szutry, mam wszystko co potrzebne dla MTB,  a jak ktoś lubi to Gravel, choć na szlakach trafiam wszystkie możliwe rowery. Oczywiście są ścieżki asfaltowe, nawet bardzo dużo, przydają się żeby dojechać pod las, jest wygodnie i bezpiecznie, ale są też miejsca, gdzie remontów nie było od 20 lat, człowiek jedzie niby ścieżką asfaltową, a odczucie jak na korzeniach w górach :P

Też prawda...

• Lubię to! 1
Opublikowano
5 minut temu, Cajtek napisał:

Rudno, ale nie nudno emoji6.pngd64b509334e7d8095204b16e6e7d4f7b.jpg

Co to za budowla w tle?

Opublikowano

Pokręcone po pracy. Jutro ma się pogoda popsuć 😬.

DSC_0151.JPG
  • Lubię to! 6
Opublikowano
42 minuty temu, Strek napisał:

Przypomina futurystyczną kolonię na Marsie.

Widziałem to na "żywo" w grudniu, przejeżdżałem A4 obok, też mnie to bardzo zainteresowało, ekstra to wygląda :)

Opublikowano
Widziałem to na "żywo" w grudniu, przejeżdżałem A4 obok, też mnie to bardzo zainteresowało, ekstra to wygląda
Często tam bywam, bo niedaleko mieszkam (15 km), a fajne tereny tam do jazdy koło tego "miasteczka". Puszcza Dulowska, Zamek Tenczyn....
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Dzięki za ogromne wsparcie jakie mi daliście!
Forum jest dla mnie prawie jak rodzina. Jesteście wspaniali!
Jestem już w domu. Wypisali mnie (a raczej pozwolili sobie iść) w pierwszej dobie po operacji.
Wszystko się chyba udało. I było całkiem miło. Okazało się, że Pani anestezjolog też cyklonu zaszczepiona. Usypiałem uśmiechnięty, z życzeniem snów o rowerowych wyprawach :)
Teraz czeka mnie masa pracy. Oby udało się odzyskać pełną sprawność!

3ffa81152afd5c595abdc86efec83ee7.jpg

Opublikowano (edytowane)

Szybkiego powrotu do pełni sił życzę.

Edytowane przez PrzeLuka
Nie ma potrzeby cytować całej wypowiedzi tuż pod nią.
Opublikowano
2 godziny temu, zibi_j1 napisał:

Teraz czeka mnie masa pracy. Oby udało się odzyskać pełną sprawność!

Ale jest cel. Na pewno wrócisz do pełnej sprawności, i szybciej niż myślisz, bo wcześniej prowadziłeś sportowy tryb życia 🙂

• Lubię to! 1
Opublikowano
21 godzin temu, ct65 napisał:

@Strek

Na Słowacji są nawet przechowalnie dla rowerów i full narzędzia ,pompki etc.  Po naszej stronie też były ale tylko tydzień po oddaniu ścieżki. Najpierw zniknęły klucze, potem pompka a na końcu budka do której to było przytwierdzone.  Z trzech takich punktów rozmieszczonych na trasie po tygodniu na polskiej stronie nie było śladu. Po słowackiej stronie dalej są i mają się dobrze.

20180503_113735.jpg
  • Lubię to! 3
Opublikowano
14 minut temu, pecio napisał:

Na Słowacji są nawet przechowalnie dla rowerów i full narzędzia ,pompki etc.  Po naszej stronie też były ale tylko tydzień po oddaniu ścieżki. Najpierw zniknęły klucze, potem pompka a na końcu budka do której to było przytwierdzone.  Z trzech takich punktów rozmieszczonych na trasie po tygodniu na polskiej stronie nie było śladu. Po słowackiej stronie dalej są i mają się dobrze.

20180503_113735.jpg

Namierzyć takiego klienta który to ukradł, odnowić na jego koszt a potem wlepić ze 100 godzin pracy społecznej z możliwością zamiany na rok odsiadki.....

Opublikowano

Wyjdziesz o 12 z pracy. chcesz pojeździć.

Ta.. Pojeździć.. Ta... 

120145072_804558553632878_3064143818387207324_n.jpg
  • Lubię to! 3
Opublikowano

A czemu nie?

Przypomnienie jazdy w deszczu + ćwiczenia. 70 km wystarcza na realizacje.

f1vLe9ETb2FDsC2NM6kVHVL150NInmXw5P17-CbG

• Lubię to! 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...