Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, KRL064 napisał:

Za czym kolejka ta stoi.

Na wczorajszym evencie też stałam w kolejce do wyjazdu, jestem na samym końcu chodnika w grupie 3 (na zdjęciu akurat 2 grupy), a za mną jeszcze była kolejna grupa 😄 

119018628_3047317262046301_6647666733042711912_o2.jpg
  • Lubię to! 2
Opublikowano
Na wczorajszym evencie też stałam w kolejce do wyjazdu, jestem na samym końcu chodnika w grupie 3 (na zdjęciu akurat 2 grupy), a za mną jeszcze była kolejna grupa  

119018628_3047317262046301_6647666733042711912_o2.thumb.jpg.ca610cecfed3c0c3c3904fb8b55f1558.jpg
Co to za event na Wilanowie?
Opublikowano

Ostatnio u mnie ustawili taki znak - elektryki muszą wyłączać silnik na tym odcinku 🙂 Piesi się skarżyli, że ludzie na elektrykach grzeją jak opętani więc władza zareagowała... 🙂

IMG_20200907_190015.jpg
  • Lubię to! 5
Opublikowano
17 minut temu, KrzysiekMTB napisał:

Ostatnio u mnie ustawili taki znak - elektryki muszą wyłączać silnik na tym odcinku 🙂 Piesi się skarżyli, że ludzie na elektrykach grzeją jak opętani więc władza zareagowała... 🙂

IMG_20200907_190015.jpg

Ciekawe jak będą egzekwować ten zakaz? Ustawią radar? A pierwszym rowerzystą którego złapią okaże się ktoś na szosie...bez silnika😉Taki precedens może się skończyć tym że e-biki w ogóle będą zakazane na ścieżkach rowerowych....to dopiero byłyby jaja i wrzawa. Przecież teraz w Niemczech jest tego typu rowerów od zatrzęsienia. 

Opublikowano
Teraz, Strek napisał:

Ciekawe jak będą egzekwować ten zakaz? Ustawią radar?

Nie doceniasz Szwajcarów 🙂, oni się słuchają poleceń, jak jest zakaz to jest jest zakaz i będą wyłączać silnik, inna mentalność niż u nas w PL. Prawda jest taka, że to nie kwestia rodzaju roweru, ja tam też jadę ponad 30 kmh, ale zwalniam jak jest dużo ludzi i staram się ich omijać w bezpiecznej odległości. Ale nie powiem, trochę się cieszę, że akurat skupili się na elektrykach a nie ustawili np. ograniczenia prędkości dla rowerów generalnie... 🙂

• Lubię to! 1
Opublikowano
Nie doceniasz Szwajcarów , oni się słuchają poleceń, jak jest zakaz to jest jest zakaz i będą wyłączać silnik, inna mentalność niż u nas w PL. Prawda jest taka, że to nie kwestia rodzaju roweru, ja tam też jadę ponad 30 kmh, ale zwalniam jak jest dużo ludzi i staram się ich omijać w bezpiecznej odległości. Ale nie powiem, trochę się cieszę, że akurat skupili się na elektrykach a nie ustawili np. ograniczenia prędkości dla rowerów generalnie...
A są takie?

Pozdrawiam,
GB

Opublikowano
Teraz, KrzysiekMTB napisał:

Nie doceniasz Szwajcarów 🙂, oni się słuchają poleceń, jak jest zakaz to jest jest zakaz i będą wyłączać silnik, inna mentalność niż u nas w PL. Prawda jest taka, że to nie kwestia rodzaju roweru, ja tam też jadę ponad 30 kmh, ale zwalniam jak jest dużo ludzi i staram się ich omijać w bezpiecznej odległości. Ale nie powiem, trochę się cieszę, że akurat skupili się na elektrykach a nie ustawili np. ograniczenia prędkości dla rowerów generalnie... 🙂

W jakimś niemieckojęzycznym kantonie jesteś bo zakaz po niemiecku bez problemu odczytałem sorry myślałem że to gdzieś w Niemczech. Ale poczekaj apetyt rośnie w miarę jedzenia jak to mówią i wkrótce jakieś ogólne  obostrzenia wejdą w życie.U mnie w Nadrenii Płn Westfalii też rozpisują się w gazetach o problemach pieszych na ogólnie dostępnych ścieżkach pieszo rowerowych. Ale jak tu często się poruszam i widzę panie z trzema pieskami na długiej smyczy albo pociechy bez nadzoru poruszające się po ścieżkach jak to dzieci we wszystkich kierunkach to myślę że i piesi powinni wykazać trochę zrozumienia....wszak rowerzysta nie truje środowiska i uprawiając swoje hobby działa w interesie wszystkich ludzi. 

Opublikowano
Teraz, Grz_Bo napisał:

A są takie?

Są, to się u nich nazywa "Begegnungszone" - "Strefa spotkań" tam można jechać max 20 kmh. Ustawiają to zwykle na osiedlowych uliczkach.

1 minutę temu, Strek napisał:

Ale jak tu często się poruszam i widzę panie z trzema pieskami na długiej smyczy albo pociechy bez nadzoru poruszające się po ścieżkach jak to dzieci we wszystkich kierunkach to myślę że i piesi powinni wykazać trochę zrozumienia

Tak, jestem w kantonie Zurych - tutaj rządzą zieloni, więc nie ma ryzyka, że będą szykanować rowerzystów. Na razie skupili się na samochodach - np. ograniczanie prędkości do 30 kmh na drogach przelotowych w mieście, żeby było ciszej... ale to już inna dyskusja. Generalnie, nie ma znaczenia czy ktoś ma psa, jedzie na elektryku, jest pieszym itp. w każdej grupie znajdą się osoby, które uważają, że to one są najważniejsze i nie wykazują zrozumienia dla innych.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, KrzysiekMTB napisał:

Są, to się u nich nazywa "Begegnungszone" - "Strefa spotkań" tam można jechać max 20 kmh. Ustawiają to zwykle na osiedlowych uliczkach.

Tak, jestem w kantonie Zurych - tutaj rządzą zieloni, więc nie ma ryzyka, że będą szykanować rowerzystów. Na razie skupili się na samochodach - np. ograniczanie prędkości do 30 kmh na drogach przelotowych w mieście, żeby było ciszej... ale to już inna dyskusja. Generalnie, nie ma znaczenia czy ktoś ma psa, jedzie na elektryku, jest pieszym itp. w każdej grupie znajdą się osoby, które uważają, że to one są najważniejsze i nie wykazują zrozumienia dla innych.

I tu jest pies pogrzebany....:) Też jeżdżę rozsądnie...a w weekendy unikam zatłoczonych rejonów. 

Edytowane przez Strek
  • Lubię to! 1
Opublikowano
9 godzin temu, KrzysiekMTB napisał:

IMG_20200907_190015.jpg

Elektryki to zło. Jestem ich wielkim przeciwnikiem. Podobne rozwiązania powinno się wprowadzić na terenie całej Polski i zakazać sprzedaży, produkcji i konstrukcji pojazdów E-BIKE. Jak ktoś chce tak pojeździć to niech sobie skuter, motorynkę kupi...

Opublikowano

Fotka z wyścigu w Krokowej zostałem przyłapany w peletonie. Fotka autorstwa Szymona Gruchalskiego.

IMG-20200907-WA0022.jpg
  • Lubię to! 8
Opublikowano

A Ty to który? 🤪
Ja czekam na foty z niedzieli ze Złotoryi. Może gdzieś się załapałem. 

Opublikowano

Patrząc na fotkę pierwszy po prawej stronie. Czarno, żółty stroik fluo.

Opublikowano
Elektryki to zło. Jestem ich wielkim przeciwnikiem. Podobne rozwiązania powinno się wprowadzić na terenie całej Polski i zakazać sprzedaży, produkcji i konstrukcji pojazdów E-BIKE. Jak ktoś chce tak pojeździć to niech sobie skuter, motorynkę kupi...
A ja mam całkiem inne zdanie. Nie elektryki są złe, ale niektóre osoby, które z nich korzystają. Zresztą wszędzie takich można spotkać, i wśród rowerzystów również.

Pozdrawiam,
GB

• Lubię to! 3
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, youmound napisał:

Elektryki to coś wspaniałego.

Wyciągają ludzi z domów na świat. Ci którzy na rowerze nie byli w stanie zrobić 20km robią po 50km w pagorkach z pełnym bananem na twarzy.

Można robić po 50km dzień w dzień‼️

Pozwalają ludziom po kontuzjach lub z kontuzjami na jazdę.

Zło to pseudo rowerzyści stwarzający zagrożenie. Oraz samoróbki z nielegalną mocą 2-3000 a często powyżej 5000W i wagą 60kG+ na ŚCIEŻKACH ROWEROWYCH.

Edytowane przez leszcz
  • Lubię to! 2
Opublikowano
9 minut temu, leszcz napisał:

Oraz samoróbki z nielegalną mocą 2-3000 a często powyżej 5000W i wagą 60kG+ na ŚCIEŻKACH ROWEROWYCH.

😁 O ile pamiętam miałeś coś takiego.

Opublikowano
31 minut temu, leszcz napisał:

Elektryki to coś wspaniałego.

Wyciągają ludzi z domów na świat. Ci którzy na rowerze nie byli w stanie zrobić 20km robią po 50km w pagorkach z pełnym bananem na twarzy.

A potem dają wycisk mistrzom ;)

• Lubię to! 2
Opublikowano

Wczoraj jesień, dzisiaj lato. Most Bartoszowicki we Wrocławiu.

IMG_20200908_092600187_HDR.jpg
Opublikowano

Na wypasie :)

stoją i się grzeją w słoneczku... 

531FADD1-DD10-421E-85F9-8F2B675DBF3F.jpeg
  • Lubię to! 6
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Bujak napisał:

Co to za event na Wilanowie?

Coroczny event dla dziewczyn organizowany przez Dupery na szosie w ramach Rapha Women’s 100 (był w tym roku 6 września).

Edytowane przez Palhessi
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

To ci podpórka. Sekwoja olbrzymia zwana też Mamutowcem. Jeśli to drzewo będzie miało szczęście to za 2 -3 tysiące lat będzie stało tu nadal tyle że jego średnica może mieć nawet do 12 m, a wysokość pow. 100 m.

2020-06-21_14-08-30_-_cycling.jpg

Edytowane przez Strek
  • Lubię to! 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...