Palhessi Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 5 godzin temu, KRL064 napisał: Za czym kolejka ta stoi. Na wczorajszym evencie też stałam w kolejce do wyjazdu, jestem na samym końcu chodnika w grupie 3 (na zdjęciu akurat 2 grupy), a za mną jeszcze była kolejna grupa 😄 2
Bujak Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Na wczorajszym evencie też stałam w kolejce do wyjazdu, jestem na samym końcu chodnika w grupie 3 (na zdjęciu akurat 2 grupy), a za mną jeszcze była kolejna grupa Co to za event na Wilanowie?
KrzysiekMTB Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Ostatnio u mnie ustawili taki znak - elektryki muszą wyłączać silnik na tym odcinku 🙂 Piesi się skarżyli, że ludzie na elektrykach grzeją jak opętani więc władza zareagowała... 🙂 5
Strek Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 17 minut temu, KrzysiekMTB napisał: Ostatnio u mnie ustawili taki znak - elektryki muszą wyłączać silnik na tym odcinku 🙂 Piesi się skarżyli, że ludzie na elektrykach grzeją jak opętani więc władza zareagowała... 🙂 Ciekawe jak będą egzekwować ten zakaz? Ustawią radar? A pierwszym rowerzystą którego złapią okaże się ktoś na szosie...bez silnika😉Taki precedens może się skończyć tym że e-biki w ogóle będą zakazane na ścieżkach rowerowych....to dopiero byłyby jaja i wrzawa. Przecież teraz w Niemczech jest tego typu rowerów od zatrzęsienia.
KrzysiekMTB Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Teraz, Strek napisał: Ciekawe jak będą egzekwować ten zakaz? Ustawią radar? Nie doceniasz Szwajcarów 🙂, oni się słuchają poleceń, jak jest zakaz to jest jest zakaz i będą wyłączać silnik, inna mentalność niż u nas w PL. Prawda jest taka, że to nie kwestia rodzaju roweru, ja tam też jadę ponad 30 kmh, ale zwalniam jak jest dużo ludzi i staram się ich omijać w bezpiecznej odległości. Ale nie powiem, trochę się cieszę, że akurat skupili się na elektrykach a nie ustawili np. ograniczenia prędkości dla rowerów generalnie... 🙂 1
Grz_Bo Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Nie doceniasz Szwajcarów , oni się słuchają poleceń, jak jest zakaz to jest jest zakaz i będą wyłączać silnik, inna mentalność niż u nas w PL. Prawda jest taka, że to nie kwestia rodzaju roweru, ja tam też jadę ponad 30 kmh, ale zwalniam jak jest dużo ludzi i staram się ich omijać w bezpiecznej odległości. Ale nie powiem, trochę się cieszę, że akurat skupili się na elektrykach a nie ustawili np. ograniczenia prędkości dla rowerów generalnie... A są takie?Pozdrawiam,GB
Strek Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Teraz, KrzysiekMTB napisał: Nie doceniasz Szwajcarów 🙂, oni się słuchają poleceń, jak jest zakaz to jest jest zakaz i będą wyłączać silnik, inna mentalność niż u nas w PL. Prawda jest taka, że to nie kwestia rodzaju roweru, ja tam też jadę ponad 30 kmh, ale zwalniam jak jest dużo ludzi i staram się ich omijać w bezpiecznej odległości. Ale nie powiem, trochę się cieszę, że akurat skupili się na elektrykach a nie ustawili np. ograniczenia prędkości dla rowerów generalnie... 🙂 W jakimś niemieckojęzycznym kantonie jesteś bo zakaz po niemiecku bez problemu odczytałem sorry myślałem że to gdzieś w Niemczech. Ale poczekaj apetyt rośnie w miarę jedzenia jak to mówią i wkrótce jakieś ogólne obostrzenia wejdą w życie.U mnie w Nadrenii Płn Westfalii też rozpisują się w gazetach o problemach pieszych na ogólnie dostępnych ścieżkach pieszo rowerowych. Ale jak tu często się poruszam i widzę panie z trzema pieskami na długiej smyczy albo pociechy bez nadzoru poruszające się po ścieżkach jak to dzieci we wszystkich kierunkach to myślę że i piesi powinni wykazać trochę zrozumienia....wszak rowerzysta nie truje środowiska i uprawiając swoje hobby działa w interesie wszystkich ludzi.
KrzysiekMTB Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Teraz, Grz_Bo napisał: A są takie? Są, to się u nich nazywa "Begegnungszone" - "Strefa spotkań" tam można jechać max 20 kmh. Ustawiają to zwykle na osiedlowych uliczkach. 1 minutę temu, Strek napisał: Ale jak tu często się poruszam i widzę panie z trzema pieskami na długiej smyczy albo pociechy bez nadzoru poruszające się po ścieżkach jak to dzieci we wszystkich kierunkach to myślę że i piesi powinni wykazać trochę zrozumienia Tak, jestem w kantonie Zurych - tutaj rządzą zieloni, więc nie ma ryzyka, że będą szykanować rowerzystów. Na razie skupili się na samochodach - np. ograniczanie prędkości do 30 kmh na drogach przelotowych w mieście, żeby było ciszej... ale to już inna dyskusja. Generalnie, nie ma znaczenia czy ktoś ma psa, jedzie na elektryku, jest pieszym itp. w każdej grupie znajdą się osoby, które uważają, że to one są najważniejsze i nie wykazują zrozumienia dla innych.
Strek Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 (edytowane) 2 minuty temu, KrzysiekMTB napisał: Są, to się u nich nazywa "Begegnungszone" - "Strefa spotkań" tam można jechać max 20 kmh. Ustawiają to zwykle na osiedlowych uliczkach. Tak, jestem w kantonie Zurych - tutaj rządzą zieloni, więc nie ma ryzyka, że będą szykanować rowerzystów. Na razie skupili się na samochodach - np. ograniczanie prędkości do 30 kmh na drogach przelotowych w mieście, żeby było ciszej... ale to już inna dyskusja. Generalnie, nie ma znaczenia czy ktoś ma psa, jedzie na elektryku, jest pieszym itp. w każdej grupie znajdą się osoby, które uważają, że to one są najważniejsze i nie wykazują zrozumienia dla innych. I tu jest pies pogrzebany.... Też jeżdżę rozsądnie...a w weekendy unikam zatłoczonych rejonów. Edytowane 7 Września 2020 przez Strek 1
youmound Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 9 godzin temu, KrzysiekMTB napisał: Ostatnio u mnie ustawili taki znak - elektryki muszą wyłączać silnik na tym odcinku 🙂 Piesi się skarżyli, że ludzie na elektrykach grzeją jak opętani więc władza zareagowała... 🙂 Elektryki to zło. Jestem ich wielkim przeciwnikiem. Podobne rozwiązania powinno się wprowadzić na terenie całej Polski i zakazać sprzedaży, produkcji i konstrukcji pojazdów E-BIKE. Jak ktoś chce tak pojeździć to niech sobie skuter, motorynkę kupi...
KRL064 Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Fotka z wyścigu w Krokowej zostałem przyłapany w peletonie. Fotka autorstwa Szymona Gruchalskiego. 8
Łukasz_P Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 A Ty to który? 🤪 Ja czekam na foty z niedzieli ze Złotoryi. Może gdzieś się załapałem.
KRL064 Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Patrząc na fotkę pierwszy po prawej stronie. Czarno, żółty stroik fluo.
Grz_Bo Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Elektryki to zło. Jestem ich wielkim przeciwnikiem. Podobne rozwiązania powinno się wprowadzić na terenie całej Polski i zakazać sprzedaży, produkcji i konstrukcji pojazdów E-BIKE. Jak ktoś chce tak pojeździć to niech sobie skuter, motorynkę kupi...A ja mam całkiem inne zdanie. Nie elektryki są złe, ale niektóre osoby, które z nich korzystają. Zresztą wszędzie takich można spotkać, i wśród rowerzystów również.Pozdrawiam,GB 3
leszcz Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 (edytowane) 4 godziny temu, youmound napisał: Elektryki to zło. Jestem ich wielkim przeciwnikiem. Podobne rozwiązania powinno się wprowadzić na terenie całej Polski i zakazać sprzedaży, produkcji i konstrukcji pojazdów E-BIKE. Jak ktoś chce tak pojeździć to niech sobie skuter, motorynkę kupi... Elektryki to coś wspaniałego. Wyciągają ludzi z domów na świat. Ci którzy na rowerze nie byli w stanie zrobić 20km robią po 50km w pagorkach z pełnym bananem na twarzy. Można robić po 50km dzień w dzień‼️ Pozwalają ludziom po kontuzjach lub z kontuzjami na jazdę. Zło to pseudo rowerzyści stwarzający zagrożenie. Oraz samoróbki z nielegalną mocą 2-3000 a często powyżej 5000W i wagą 60kG+ na ŚCIEŻKACH ROWEROWYCH. Edytowane 8 Września 2020 przez leszcz 2
Motke Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 9 minut temu, leszcz napisał: Oraz samoróbki z nielegalną mocą 2-3000 a często powyżej 5000W i wagą 60kG+ na ŚCIEŻKACH ROWEROWYCH. 😁 O ile pamiętam miałeś coś takiego.
P2501 Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 31 minut temu, leszcz napisał: Elektryki to coś wspaniałego. Wyciągają ludzi z domów na świat. Ci którzy na rowerze nie byli w stanie zrobić 20km robią po 50km w pagorkach z pełnym bananem na twarzy. A potem dają wycisk mistrzom 2
Gość Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Wczoraj jesień, dzisiaj lato. Most Bartoszowicki we Wrocławiu.
Gość Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Żebym nie zapomniał, co się dzieje z Moimi pieniędzmi
cepelia Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Na wypasie stoją i się grzeją w słoneczku... 6
Palhessi Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 (edytowane) 23 godziny temu, Bujak napisał: Co to za event na Wilanowie? Coroczny event dla dziewczyn organizowany przez Dupery na szosie w ramach Rapha Women’s 100 (był w tym roku 6 września). Edytowane 8 Września 2020 przez Palhessi 1
Strek Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 (edytowane) To ci podpórka. Sekwoja olbrzymia zwana też Mamutowcem. Jeśli to drzewo będzie miało szczęście to za 2 -3 tysiące lat będzie stało tu nadal tyle że jego średnica może mieć nawet do 12 m, a wysokość pow. 100 m. Edytowane 8 Września 2020 przez Strek 5
Rekomendowane odpowiedzi