Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Łabędź napisał:

105?

Ciężko powiedzieć co z tego wyjdzie.

Na dzień dzisiejszy koncepcja wygląda następująco:

- klamki 5800, które już kupiłem po taniości (używane 1 sezon)

- przerzutka przód 5800, mam mocowanie na obejmę i rynek używek jest mocno ograniczony a nie wiem czy połączenie moja aktualna obejma+nowa przerzutka ma rację bytu

- przerzutka tył 5800 na długim wózku lub r7000, jeśli trafi się używka 5800 w dobrej cenie to wezmę, jeśli mam kupić nową to wtedy 7000 ze względu na shadow. Używki 5800GS, które spotykam to ~120 plnów a nowa 7000ss obługująca do 30t 160

- hamulce na razie zostają te, które mam czyli jakaś starsza tiagra chociaż cały czas śledzę ogłoszenia w poszukiwaniu 5700/5800 w dobrej kasie (nawet nie chodzi o skuteczność czy cuś ale chciałbym żeby rower był all black)

- Korba kompakt. Miała być  tiagra 4700 ze względów finansowych - tiagra 300 pln, 105 450 pln jednak wylicytowałem wczoraj tiagrę 4650 za śmieszną kasę (prawie nówka a w dodatku z pedałami crank brothers, które ewentualnie sprzedam) i mam dylemat bo znalazłem aukcję kiedy było 2 min do końca i nie miałem czasu na przemyślenia;P Zapłacić i założyć czy jednak kupić nową 😎

Najgorszy temat to kaseta/koło. Mam koło zaplecione na piaście ultegry 6700 8,9,10s. Piasta cichutka co mi pasuje ale nie wiem czy uda się jakoś upchnąć te 11s. Opinie w internetach są mocno podzielone. Super byłoby gdyby jakoś weszła. W innym przypadku zastosuję podobny zabieg do tego KLIK albo przebujam się jakiś czas na kasecie 10s i kupię inne koła chociaż w obecnych oprócz tego bębenka nic mi nie przeszkadza. Za wagą również nie mam zamiaru gonić bo skoro sam ważę 93 to inwestycja w wylajtowane koła z 10 szprychami nie ma sensu.

A te wszystkie kombinacje robię w sumie ze względu na moją drugą połówkę. Kobieta, jeśli chodzi o względy finansowe jest moim "ideałem" i jeśli ona odmawia sobie jakiś zakupów ze względu na nasze wspólne plany to po prostu jest mi głupio wywalić 5-6k na nowy rower.

Obecnie:

Klamki 400 zł, kupione

Korba 50-34, 115 zł kupiona (minus ewentualnie to co dostanę za pedały)

Czyli w sumie dwa, jednostkowo największe wydatki ogarnięte. Do tego support, przerzutki, kaseta i łańcuch czyli w kolejnych 500-600 mam zamiar się wyrobić.

Nie liczę centrowania kół, nowych opon, owijki, pancerzy i linek bo to i tak miałem ogarnąć.

Opublikowano

Kasetę 11 da się upchnąć na bębenek 10, znajomy serwisant i były kolarz tak robi, trzeba tylko milimetr podpiłować kasetę 11. Mogę to zapytać jak to dokładnie robi ;)

I żeby nie było że jest bez zdjęcia, wczorajszy trening z klubem :)559528180c09f631296d1dcdb275dd02.jpg

• Lubię to! 1
Opublikowano
Godzinę temu, Stryjek napisał:

Kasetę 11 da się upchnąć na bębenek 10, znajomy serwisant i były kolarz tak robi, trzeba tylko milimetr podpiłować kasetę 11. Mogę to zapytać jak to dokładnie robi ;)

Pewnie tak:

Niektórzy zamiast kasety szlifują bębenek:

Opublikowano
1 godzinę temu, Stryjek napisał:

W linku, który wstawiłem jest właśnie temat o toczeniu kasety. Brakuje dokładnie 1.85mm

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj poranne błądzenie na prawym (przecież sam mieszkam na lewym...) brzegu Wisły, w planie objechanie singli nad Świdrem i powrót lasami. Zanim dotarłem do Świdra zgubiłem się w Amazonii, widoki piękne, ale czas zmusił mnie do częściowego powrotu szosą do promu. Zdążyłem przed ostrzegawczym zmarszczeniem brwi 😁

IMG_20181021_081921.jpg

Edytowane przez pizzaq
  • Lubię to! 3
Opublikowano

Wyjątkowo, nie z lasu... Głupio było by mieć rower i nim nie jeździć, albo mieć "głos" i go nie użyć. 

IMG_20181021_151409.jpg
Opublikowano (edytowane)

Tak by mogło zostać do wiosny 😊

IMG_20181021_174445.jpg

Edytowane przez Franz Mauer
  • Lubię to! 6
Opublikowano
59 minut temu, Franz Mauer napisał:

Tak by mogło zostać do wiosny 😊

IMG_20181021_174445.jpg

Śliczny ten Twój Scott :) 

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję. To przez @Andrzej Sawicki, bo gdyby nie jego zakup to nadal zastanawiał bym się kiedy wreszcie... , a życie płynie... szybko płynie... 😊

@Sziva piękne w tym rowerze jest to, że nic nie musiałem zmieniać. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że ten rower jest dokładnie taki jaki powinien być... 😁

Edytowane przez Franz Mauer
  • Lubię to! 1
Opublikowano

U mnie dziś zimno (3 stopnie) i mgliście. Mgła osadzała się na okularach przez co widoczność spadała prawie do zera. Ale radocha z kręcenia po dwóch dniach przerwy jest świetna!
IMG_20181022_092243-01.thumb.jpeg.9080b9197abfa3baf18f7d855a21be90.jpeg

Opublikowano
W dniu 20.10.2018 o 20:34, de Villars napisał:

152 km do Czchowa i z powrotem ; )

20181020_143202.jpg

Trzeba było na kawe wstąpić :) 

Opublikowano
3 minuty temu, dfq napisał:

Wciąż przed siebie ...

Znowu w stronę Tyńca? :) 

Opublikowano (edytowane)

Moja rutynowa traska w tygodniu. A potem ... Las Wolski - ten na horyzoncie 😂

Dziś 45km, było pięknie.

Edytowane przez dfq
Opublikowano
17 godzin temu, Eldo napisał:

Trzeba było na kawe wstąpić :) 

Nie wpadłem na to, ale następnym razem jak będę jechał przez Bochnię, dam znać ;) 

Opublikowano (edytowane)

Jak dorobię drugą tablicę na dyplomy to będzie już "wall of fame" pełną gębą 😁 Po zrobieniu zdjęcia znalazłem jeszcze numer startowy z ubiegłorocznej Zimowej Legii. Oczywiście już wisi.

IMG_20181020_201806.jpg

Edytowane przez pizzaq
  • Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...