Grzegorz_Macko Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 Mi po zmianie pozycji i dokreceniu stuki ustaly. Zobacz jeszcze, czy to trzeszczenie nie pochodzi z koła. Przy jeździe na stojąco z tyłkiem w górze, rozumiem, że jest cisza?
yoor45 Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 tak, dopiero jak siadam powstają stuki, po wstaniu jest cisza
Szym3k Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Opublikowano 13 Lipca 2020 @yoor45u mnie jest to samo, ale po czyszczeniu sztycy hałas cichnie. No i ja już nie mam "oryginalnej" pasty montażowej na sztycy. Jest calkowicie suchą. Dodatkowo było zgrzytanie, ale pochodziło z tylnego koło - łożysko było do wymiany. W sumie sam tego nie zdiagnozowałem bo rama tak rezonuje ze mi się wydawało że to z supportu. Rzuć okiem może na tylne koło. @Grzegorz_Macko napiszesz coś więcej o tej zmianie pozycji? 1
Accent_Szaj Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 9 godzin temu, yoor45 napisał: większą siłą niż zalecana Wbrew pozorom, im większa siła tym sutki są większe. Dokręć z siłą 5Nm 9 godzin temu, yoor45 napisał: Próbowałem już je czyścić, odtłuszczać, natłuszczać, Oczyść, odtłść i użyj smaru do karbonu. Ja wyeliminowałem strzały. Przeczytaj mój wpis z 5.07 1
Grzegorz_Macko Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 napiszesz coś więcej o tej zmianie pozycji?Cofnąłem trochę siodło i poprawiłem poziom. Ot cala zmiana, ale wywołała konieczność odkręcenia i dokrecenia siodla, co spowodowało ciszę.A to glut mlekowy ze zdjętej opony.
Szym3k Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Opublikowano 13 Lipca 2020 @Grzegorz_Mackobędę musiał pokombinować z siodlem. Ja dziś zamówiłem zestaw do TL. Wziąłem taśmę 21mm bo będę to robić pierwszy raz i pomyślałem że taka szeroka więcej błędów wybaczy.
Szym3k Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Opublikowano 16 Lipca 2020 @Grzegorz_Mackomleczko Trezado będzie ok? Zamówiłem takie.
Accent_Szaj Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 34 minuty temu, Szym3k napisał: będzie ok? No niestety nie będzie OK. Zobacz na test Szaja 24min
Szym3k Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Opublikowano 16 Lipca 2020 @Accent_Szaj własnie widziałem ten film i dlatego zadałem pytanie. Choć mam też głosy, że ludzie na nim jeżdżą i jest super. Sam nie wiem co robić...
Accent_Szaj Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 10 minut temu, Szym3k napisał: jest super. Jak może być dobre,skoro masz test czarno na bialym? Oddaj to póki możesz i kup Stans
Grzegorz_Macko Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 Będzie ok. Jeżdżę na tym mleku już rok i nie złapałem kapcia, poza rozszczelnieniem się opony po głębie, ale to nie wina mleka tylko niskiego ciśnienia i opona odchylila ise od rantu wypuszczając powietrze. Po napompowaniu koła wszystko było Oki. Oczywiście możemy brak przygód zwalać na szczęście w omijaniu przeszkód na drodze, ale przy mojej eksploatacji rowerów nie wierzę, że nie przebiłem nigdy powierzchni opony. Nie-wie-rzę, ale nie wiem jak udowodnić tą tezę.
Szym3k Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Opublikowano 16 Lipca 2020 @Grzegorz_Mackou tego znajomego u którego zalewa liście "oryginalne" Continentale też lałeś to mleko?
Grzegorz_Macko Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 Miał swoje mleko jakieś, chyba STANSA. Ja bym się na mleku nie skupiał, ale na poprawnym oklejeniu obręczy. Zachowanie się mleka ma znaczenie później, jak przebijesz oponę. Opona wskoczy na dobrze zrobione koło nawet bez mleka. W samochodzie pompujesz koło bez mleka i ciśnienie trzyma.
Szym3k Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 @Grzegorz_MackoPierwsze koło zmieniłem na TL. No i mam problem. Za pierwszym razem na sucho koło się nie uszczelniło. Więc nawet nie kombinowałem tylko od razu dałem krem do golenia. Koło się uszczelniło. Poszedłem na obiad, minęło z 2h i dopiero wtedy spuściłem powietrze i dałem mleko. W tym czasie krem do golenie wysechł. Dałem strzał ciśnienia. Wydawało mi się, że jest ok, ale po nocy jednak powietrze ucieka. Co z tym zrobić?
Accent_Szaj Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 W dniu 16.07.2020 o 14:04, Grzegorz_Macko napisał: nie złapałem kapcia To zasługa opony nie mleka .Gdybyś złapał kapcia,to byś do domu nie dojechał. 17 minut temu, Szym3k napisał: po nocy jednak powietrze ucieka. Co z tym zrobić? Po zalaniu najlepiej się przejechać ,aby mleko się rozprowadziło
Szym3k Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 @Accent_Szaj @Grzegorz_Macko niestety z całej zabawy chyba nic nie będzie. Na drugim kole z miejsc łączenia obręczy ucieka powietrze i w żaden sposób nie mogę tego uszczelnić. Dziwi nie to bo taśma jest raczej dobrze przyklejona. Śmieszne jest to, że powietrze leci ze środka obręczy a nie z boku, tam gdzie nie ma taśmy.
Accent_Szaj Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 4 minuty temu, Szym3k napisał: Dziwi nie to bo taśma jest raczej dobrze przyklejona. Sorki,bo nie lubię pisać "a nie mówiłem",ale mnie to wcale nie dziwi.Masz to dokładnie pokazane na teście Szaja,że Trezado tak ma
Szym3k Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) @Accent_Szaj to nie wina Trezado bo go tam jeszcze nie ma. Teraz robię drugie koło. Z przodu czegoś takiego nie bo. Sam nie wiem co robić? Tam gdzie jest kropla tam jest dziura. Pytanie czy eko to uszczelni? Edytowane 20 Lipca 2020 przez Szym3k
Accent_Szaj Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 1 minutę temu, Szym3k napisał: bo go tam jeszcze nie ma. No to daj mleko i powinno uszczelnić
ahaja Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Na tym zdjęciu widać, że raczej opona się porządnie nie wstrzeliła w obręcz - plastry na oponie wchodzą w obręcz i nie widać paska ... albo złudzenie ... 😉 Jak wstrzelisz oponę tak, że wskoczy równo na obręcz to spuszczasz powietrze i wlewasz mleko przez wykręcony wentyl. Wkręcasz, pompujesz, trzęsiesz na wszystkie strony i masz.
Accent_Szaj Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 2 godziny temu, Szym3k napisał: Tam gdzie jest kropla tam jest dziura Nie edytuj ,tylko napisz kolejny post,bo nie wiem że odpowiedziałeś Weź zrób sobie wody z mydłem/ludwikiem i dobrze daj na rant koła i na oponę. Dopiero wtedy napompój. Ona na pierwszy rzut oka wygląda jak by źle się ułożyła
Szym3k Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) @Accent_Szaj @ahajaDziura w obręczy się załatała po zalaniu mlekiem. Zobaczymy jak długo utrzyma się ciśnienie. Co się robi w momencie gdy opona jest zalana mlekiem a mimo to się nie uszczelniła? Czyście się ze wszystkiego, nowa taśma i od nowa? @Accent_Szaj Dałem kremu do golenia. Edytowane 20 Lipca 2020 przez Szym3k
Accent_Szaj Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 9 minut temu, Szym3k napisał: jest zalana mlekiem a mimo to się nie uszczelniła? Napisze Ci tak. Jak masz Trezado,którego wentyle sam używam,niestety mleko to zwykły shit ,to musisz to wszystko wyczyścić i zrobić od nowa. Ono się szybko oddziela i powstają takie smarki ,jak to pokazał Grzesiek powyżej Jak kupisz dobre mleko,to po 1-2dniach mleko możesz zlać i użyć ponownie.
Szym3k Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 @Accent_SzajNastępnym razem wezmę Slime alebo Stans. Taśmę jaką polecasz? 1
Accent_Szaj Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Weź sobie Stans , a taśmę DT,albo Stans
Rekomendowane odpowiedzi