de Villars Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Podobno mu drogę zajechał. Ale ja tego w trakcie transmisji nie wypatrzyłem, opieram się na tym co mówią i piszą w necie. Edytowane 10 Lipca 2017 przez de Villars
Tejot Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Emocji to było aż za dużo, w większości niestety negatywnych (kraksy) Sky zachowało kontrolę nad wyścigiem i Froome był w końcówce tam, gdzie powinien być. Thomas twierdzi, że to Majka go wywrócił, masażysta Bory (nazwisko mnie umknęło) że ktoś poleciał przed Rafałem i poszło domino. Jak było, wiedzą tylko kolarze, jednakże jakby na to nie patrzeć, te zjazdy były chyba jednak zbyt niebezpieczne. Z jednej strony można mieć pretensje do organizatorów, z drugiej jednak, kolarze chyba też swój rozum mieć powinni. Fantastyczna postawa Kwiato w stosunku do Rafała. Co do szans Majki na wygranie etapu, powiem szczerze mam wątpliwości. Kolarze to twardy naród, ale organizmu się nie oszuka, stłuczenia i otarcia będą dawać znać o sobie, a organizm będzie jednak zużywał siły na naturalne procesy regeneracji obrażeń. Pomijając już kwestię ewidentnego dyskomfortu w trakcie jazdy.
Gość Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 10 godzin temu, de Villars napisał: Co do Majki - to w tym wszystkim jest taki pozytyw, że o ile pojedzie dalej 9 godzin temu, MadOnion napisał: Co do Majki jest szansa że się wyliże dziś dzień wolny, jutro płasko - trzymam kaciuki. Niestety, panowie. Rafał Majka wskutek odniesionych obrażeń wycofał się z Touru.
Administrator SzajBajk Opublikowano 11 Lipca 2017 Administrator Opublikowano 11 Lipca 2017 11 godzin temu, Łabędź napisał: Rafał Majka wskutek odniesionych obrażeń wycofał się z Touru A tak chciałem go zobaczyć w akcji, bo kilka razy już swoimi zmianami ładnej selekcji dokonał... Oby się z tego jak najszybciej wylizał.
GBike Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 Dla Bory TdF ułożył się fatalnie. Dzięki mało obiektywnym sędziom, oraz wypadkowi Rafała nie zrealizowali swoich założeń. Podejrzewam że zmienią plany i na Vuelta'ę wystawią najmocniejszy skład - bo jednak sponsorzy ... . Trzymam kciuki za taką decyzję bo mam kosmiczny niedosyt i chciałbym zobaczyć Rafała w akcji zamiast Leopolda.
de Villars Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 Dramat. Teraz faktycznie chyba wszystkie siły na Vueltę. Mam też nadzieję, że pojawią się mocnym polskim składem na TdP. Czasowo to by się nawet zgrywało - TdP 29.07-04.08, Vuelta od 19.08.
glipin3s Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 Oglądając dzisiejszą końcówkę etapu, w głebi duszy liczyłem na to że Bodnarowi się uda, ale jednak peleton go dopadł na 250m do mety.
GBike Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Alberto Contador - kolarz który rozruszał etap.
kamilw Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 Jestem pełen podziwu dla Kwiatkowskiego. To był kolejny etap, w którym mocną ciągnął wszystkich do przodu. Szkoda, że jego zadaniem jest pomagać innym, bo z taką formą w innym teamie mógłby walczyć o pudło. Tak mi się przynajmniej wydaje.
de Villars Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 Na to wygląda, niestety w Sky jest ordnung i Kwiato musi się mu podporządkować (ciekawe, że Landa nie musi?). Co do samego etapu - to drugi )(dopiero...) naprawdę ciekawy, niestety panowie komentatorzy nie do końca się w to wpasowali, gaworząc w najlepsze o duperelach, kiedy na trasie działy się arcyciekawe rzeczy...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Paweł Poljański i "TROCHĘ ZMĘCZONE" nogi po 16. etapach Wielkiej Pętli
suqub Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Super opalenizna. Pielęgniarka ucieszyła by się z takiego pacjenta ️
de Villars Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Trochę strasznie to wygląda. Wręcz myślałem że to fejkowe zdjęcie, ale okazuje się, że nie. A co do samego Touru, który ma się ku końcowi więc można się już pokusić o jakieś podsumowania. Generalnie oceniam go tak sobie. Za dużo nic nie wnoszących etapów płaskich, w których nie było w zasadzie nic ciekawego. Góry niby były, ale nawet one nic specjalnego w kwestii emocji w tym roku nie spowodowały. Nawet mityczny Izoard wczoraj. Liderzy jadą w zasadzie na remis, urywając co najwyżej jakieś pojedyncze sekundy i tyle. Froome wydaje się słabszy niż w poprzednich latach, ale jakoś nikt tego nie potrafi wykorzystać. Oczywiście, można powiedzieć że to z powodu wysokiego poziomu w związku wręcz należało by się z tego cieszyć. Ale jakoś to do mnie nie trafia. Często bardziej podobają mi się wyścigi niższej rangi, gdzie są słabsi kolarze, ale za to dzieje się więcej. Najwięcej w tym tourze emocji paradoksalnie było na zjazdach, niestety - za sprawą niebezpieczeństwa tychże i zaistniałych kraks. Ogólnie mam mocno mieszane odczucia, które już się raczej nie poprawią, bo przed nami znowu te nieszczęsne etapy sprinterskie...
mariusz m. Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Dla mnie tegoroczny Tour jest po prostu nudny i przewidywalny. A jeszcze chodzą słuchy, że w przyszłych edycjach ma być bardziej ograniczona liczba etapów w górach. Ponoć ma to poprawić dynamikę wyścigu. Może i dobrze, bo Kwiato miałby szansę na Maillot Jaune Ja czekam z niecierpliwością na Vueltę! Tam to dopiero idzie gaz!
de Villars Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 No to będzie powtórka z zeszłego roku, gdzie vuelta była najlepsza z wszystkich wielkich tourów. właśnie popatrzyłem sobie na profile i faktycznie wygląda to obiecująco
mariusz m. Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 I te górskie etapy po 120km. Tam nie będzie czasu na kontrolowanie peletonu...
Pitt35 Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Brawo dla naszych. Dla mnie dzisiejszy etap to bajka Przypomniał mi się Lechu Piasecki jak swoimi czasówkami wzbudzał moje i innych emocje.
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Dnia 15.07.2017 o 12:00, de Villars napisał: Kwiato musi się mu podporządkować (ciekawe, że Landa nie musi?). Też musi. Ale się bardziej stawia: http://eurosport.onet.pl/kolarstwo/tour-de-france-bunt-na-pokladzie-team-sky-mikel-landa-nie-chce-juz-byc-pomocnikiem/2ccyz9
de Villars Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Sprawa Sagana-Cavendisha w "sądzie": http://naszosie.pl/2017/11/12/sprawa-sagana-cavendisha-sadzie/ Niezależnie od werdyktu (który jak widać wielu już dawno wydało bez względu na fakty), pytanie brzmi: jaką sankcję może zastosować owo gremium?
Gość Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Rok minął, następny Tour de France na horyzoncie. W tym roku pojedzie pięciu Polaków. Jak obstawiacie - który jak skończy tę imprezę? Startują: Tomek Marczyński - z Lotto Soudal Michał Kwiatkowski - Team Sky Maciek Bodnar, Paweł Poljański, Rafał Majka - Bora Hansgroche.
Gość Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Sukcesem będzie jak Majka będzie w pierwszej dziesiątce .Kwiato wiadomo na kogo pojedzie,to samo z Pawłem Poljańskim dla Rafała,Bodnar dla Sagana.Tomek Marczyński może powalczy o jakiś etap.Ogólnei TDF budzi u mnie najmniejsze emocje.Znowu zapowiada się Tour De ''sky'' 😉 Czekam na Vueltę . Edytowane 4 Lipca 2018 przez Gość
GBike Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 11 godzin temu, Gregory34 napisał: Znowu zapowiada się Tour De ''sky'' 😉 Czekam na Vueltę Ooooo wcale nie koniecznie. Pamiętać należy że Froome jechał Giro i kosztowało to go dużo zdrowia. Należy też pamiętać że ich lider jest na cenzurowanym.
Rekomendowane odpowiedzi