Skocz do zawartości

Tour de France 2017

Wawrzyniec Wiór

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby tylko Sky znowu nie zarżnęło wyścigu... bardzo liczę na Contadora, no i oczywiście kibicuję Majce. Co do etapów - wiele jest trudnych, ale martwi mnie, że tak mało finiszy na podjazdach. Przydało by się żeby w paru innych, typowo górskich poprzesuwać jednak trochę te mety. Niedobrze, że etapy płaskie (których moim zdaniem i tak jest za dużo) są w dużej mierze przed etapami górskimi, możemy mieć do czynienia z  plagą wycofywania się sprinterów po 11. etapie.

Opublikowano (edytowane)

Sprinterskie rejterady to już niestety klasyka. Tak jak to, że Sky na 99% "zamuruje" wyścig. Moim zdaniem Quintana na TdF nie będzie miał za wiele do powiedzenia, nie tylko będzie miał w nogach Giro, ale przede wszystkim skutecznie zarzyna swoich pomocników i raczej nie ma co liczyć żeby kluczowi, jak Amador czy Anacona odzyskali świeżość.
Narastającej z roku na rok tendencji do umieszczania met etapów górskich po zjeździe kompletnie nie rozumiem, dla mnie to zabija wyścig. Obawiam się, że tegoroczna Wielka Pętla może należeć do tych nudniejszych. My na szczęście będziemy mogli pchać Majkę ;)
Może na którymś z etapów pokaże się Kwiatkowski, ale wątpię aby dostał w którymkolwiek momencie wolną rękę.

Edytowane przez Tejot
Opublikowano (edytowane)

Kwiato raczej nie będzie miała takiej szansy, tam będzie 100% roboty na rzecz Froome'a. Sky to bodajże najbardziej zdyscyplinowana taktycznie drużyna w peletonie. Froome musiałby chyba odpaść z wyścigu, żeby inni mieli wolną rękę.. Co do braku emocji na TdF - też się tego obawiam. Edycja 2016 też była nudnawa i zapowiada się na powtórkę, niestety :( 

Edytowane przez de Villars
Opublikowano
Dnia 26.05.2017 o 23:37, Tejot napisał:

Może na którymś z etapów pokaże się Kwiatkowski, ale wątpię aby dostał w którymkolwiek momencie wolną rękę.

Skąd masz info że Michał będzie na TdF.?

Opublikowano
1 godzinę temu, Tejot napisał:

Info z początku roku może być nieaktualne. Miesiąc temu Michał w wywiadzie mówił że się zastanawia nad udziałem w TdF.

Jak na razie w roku 2017 to on jest nr 1 w SKY :D co bardzo mnie cieszy i miedzy nami mówiąc nie chciałbym widzieć Michała pracującego dla Froome'a.

Opublikowano

Opieram się na tym co wiadomo na chwilę obecną, udział Kwiato w TdF wciąż jest w planach, oficjalnego komunikatu o rezygnacji nie ma, a pewność będziemy mieli i tak dopiero jak Sky ogłosi skład.

Opublikowano
Dnia 26.05.2017 o 23:52, de Villars napisał:

Edycja 2016 też była nudnawa i zapowiada się na powtórkę, niestety :( 

Protestuję 9_9.  Rafał Majka i jego groszkowa koszulka ekscytowała mnie bardzo.

4 minuty temu, Tejot napisał:

Opieram się na tym co wiadomo na chwilę obecną, udział Kwiato w TdF wciąż jest w planach, oficjalnego komunikatu o rezygnacji nie ma, a pewność będziemy mieli i tak dopiero jak Sky ogłosi skład.

Według najnowszych oficjalnych doniesień skład wpisany SKY:

• Chris Froome, Wout Poels, Sergio Henao, Mikel Nieve, Luke Rowe

Czyli jeszcze sprawa otwarta.

Opublikowano

Nie no oczywiście, walka Majki o koszulkę górala była interesująca i ciekawa, nie przeczę. Raczej chodziło mi o to, że wyścig rozczarował jako całokształt. Taka vuelta 2016 była o niebo ciekawsza.

Opublikowano

Co do Kwiato 

Bodajże niespełna miesiąc temu widziałem wywiad z nim i po Criterium mówił że nastawia się w 100 proc. na pomoc w odniesieniu kolejnego sukcesu przez Fromme'a

Opublikowano

Team Sky
Chris Froome, Wout Poels, Sergio Henao, Mikel Nieve, Luke Rowe, Michal Kwiatkowski

Czyli SKY pręży muskuły

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jakaś mania nowych koszulek na TdF - Lotto Jumbo, Sky, Katiusza, Trek Segafredo. Zwłaszcza te od Katiuszy mi się nie podobają. Z kolei Sky mogło już pójść po całości i jak na biało, to mogły by to być całe stroje, a nie tylko tak połowicznie. No ale ok, niech im będzie.

zawiodło mnie natomiast to, że Majka jako były mistrz Polski nie ma na koszulce żadnej stosownej aplikacji, jak wielu innych byłych mistrzów z innych ekip (co jest, jak mi się zdaje, ogólnie przyjętym zwyczajem?)

Opublikowano
50 minut temu, de Villars napisał:

... Majka jako były mistrz Polski nie ma na koszulce żadnej stosownej aplikacji...

Skąd takie niedobre wiadomości?

Opublikowano

Z tego co wiem to tylko personalizowanie są koszulki aktualnych mistrzów świata, kraju, itp.

Opublikowano
4 minuty temu, MadOnion napisał:

Z tego co wiem to tylko personalizowanie są koszulki aktualnych mistrzów świata, kraju, itp.

Z obserwacji widać że nie tylko:

golas.jpeg
Opublikowano

Michał pierwszy etap pojedzie z orzełkiem :D Zajebiście

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GBike napisał:

Z obserwacji widać że nie tylko:

golas.jpeg

No to tylko dobra wola zespołu widocznie Bora ma inne zasady i potwierdza, że nie jest po ogólnie przyjęty zwyczaj ; )

A Kwiato wiadomo, że pojedzie wszystkie czasówki z orzełkiem  ; )

Edytowane przez MadOnion
Opublikowano

Zna ktoś listę startową do jutrzejszej czasówki ?

Opublikowano
Dnia 30.06.2017 o 12:47, GBike napisał:

Skąd takie niedobre wiadomości?

Z Dusseldorfu ;) A na poważnie - w "zwykłym" stroju wystąpił na preznetacji zespołów przedwczoraj, więc zakładam, że w takim właśnie pojedzie. Być może jest cień szansy że się mylę, ale to chyba płonna nadzieja  :(

Opublikowano

15:15 odpalamy Eurosport.

Tylko dziś wesele a jutro kac

Opublikowano
3 godziny temu, Andrzej Sawicki napisał:

A reszta ma mądrzejszych menedżerów i lekarzy.

Czyżbyś insynuował, że kolarstwo zawodowe jest uzależnione od dopingu?