Andrzej Sawicki Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 51 minut temu, GBike napisał: Czyżbyś insynuował, że kolarstwo zawodowe jest uzależnione od dopingu? Skąd. Wszyscy sportowcy zawodowi są honorowi i uczciwi. Tylko czasami niechcący złapią kozła ofiarnego czarną owcę dla zmyłki przed dużą imprezą.
GBike Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Świetny występ Polaków startujących w TdF . Rafał pojechał czasowkę znakomicie co bardzo mnie osobiście cieszy . Fajnie że Froome docenia umiejętności Michała Kwiatkowskiego .
GBike Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 1 THOMAS Geraint TEAM SKY 04h 53' 10'' 2 KÜNG Stefan BMC RACING TEAM + 00' 05'' 3 KITTEL Marcel QUICK - STEP FLOORS + 00' 06'' ------------------------------------------------------------------------------------ 6 FROOME Christopher TEAM SKY + 00' 12'' ------------------------------------------------------------------------------------ 8 KWIATKOWSKI Michał TEAM SKY + 00' 15'' ------------------------------------------------------------------------------------ 23 BODNAR Maciej BORA - HANSGROHE + 00' 33'' ------------------------------------------------------------------------------------ 44 PORTE Richie BMC RACING TEAM + 00' 47'' ------------------------------------------------------------------------------------- 48 QUINTANA Nairo MOVISTAR TEAM + 00' 48'' 49 MAJKA Rafał BORA - HANSGROHE + 00' 49'' -------------------------------------------------------------------------------------- 59 ARU Fabio ASTANA PRO TEAM + 00' 52'' -------------------------------------------------------------------------------------- 62 CONTADOR Alberto TREK - SEGAFREDO + 00' 54'' -------------------------------------------------------------------------------------- 133 POLJAŃSKI Paweł BORA - HANSGROHE + 01' 32''
MadOnion Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Szkoda Valverde Edytowane 3 Lipca 2017 przez MadOnion
GBike Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Piękny finiszowy podjazd . Rafal jest w formie ☺
MadOnion Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Michał też ; ) 700m przed metą (za nawrotem) widać jak zwalnia i się ogląda do tyłu gdzie żółty i Krzysiek Wydaje mi się, że śmiało mógł dostać wolną rękę. A Sagan jak by się nie wypiął to zmasakrowałby resztę towarzystwa ; ) Edytowane 4 Lipca 2017 przez MadOnion
GBike Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 Dobra wiadomość Rafał będzie miał aplikacje MP na koszulce :-)
Tejot Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 38 minut temu, MadOnion napisał: Sagan dał popis! Raczej antypopis. Przy sprincie różne rzeczy się zdarzają, ale tego co dzisiaj zrobił Sagan inaczej niż bandytyzmem nazwać nie można. Moim zdaniem, dyskwalifikacja jak najbardziej uzasadniona.
de Villars Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 Nie za takie rzeczy inni byli głaskani po główce. Np. Bouhanni takich łokci ma na pęczki, a nikt go z wyścigu nie wywala. Nawet jak go kiedyś "zdyskwalifikowali", to dalej jechał w wyścigu.
Tejot Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 Przed chwilą, de Villars napisał: Nie za takie rzeczy inni byli głaskani po główce. Np. Bouhanni takich łokci ma na pęczki, a nikt go z wyścigu nie wywala. Nawet jak go kiedyś "zdyskwalifikowali", to dalej jechał w wyścigu. Takich nie ma, nie wsadził nikogo z premedytacją w płot. Sagan jest zbyt doświadczonym kolarzem, żeby nie wiedzieć co się dzieje, on nie zablokował Cavendisha wystawiając łokieć (co choć naganne, często ma miejsce) tylko go odepchnął barkiem wsadzając w płot. Jedyne z czym mogę to porównać, to "wyczyny" niesławnego Nickiego Pedersena na żużlu.
Eisteufel Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 WG mnie Cavendish pierwszy wjechał w Sagana https://cf-e2.streamablevideo.com/video/mp4/j7gqb.mp4?token=1499188001-G3PrvMU06B7O1hcUrJD7f5DQueG7XneRpmZmrl1KBc0%3D 1
Gość Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 4 godziny temu, MadOnion napisał: Sagan dał popis! Zdania oczywiście są nieco podzielone. Tak czy siak - umarł król, niech żyje król - na kogo teraz będzie jeździła Bora?
MadOnion Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 8 godzin temu, Tejot napisał: Raczej antypopis. Przy sprincie różne rzeczy się zdarzają, ale tego co dzisiaj zrobił Sagan inaczej niż bandytyzmem nazwać nie można. Moim zdaniem, dyskwalifikacja jak najbardziej uzasadniona. Kolega chyba nie wyczuł mojej ironi. Sagan zachował się jak bandyta.
de Villars Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Po tym ostatnim filmiku widać, że nie. Cavendish się wpychał tam gdzie nie było miejsca, i swoim przewracającym się rowerem prawie podciął Sagana. Ten wystawił łokieć, kiedy Cavendish się już przewracał, być może jako próba zachowania równowagi.. Nie ma związku przyczynowo-skutkowego między łokciem Sagana a wywrotką Cavendisha, ergo - dyskwalifikacja Sagana pochopna, nieuzasadniona i krzywdząca go. Cavendish sam sobie może podziękować za stworzenie sytuacji niebezpiecznej i to raczej on powinien być ukarany. 2
GBike Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Dziesięć klatek których nie widać. Moim skromnym zdaniem zaatakował Cavendich - widać wyraźnie że jako pierwszy kładzie się na Saganie. Zwróćcie uwagę że Cavendish miał jeszcze pół metra do bandy. 7 godzin temu, Łabędź napisał: Zdania oczywiście są nieco podzielone. Tak czy siak - umarł król, niech żyje król - na kogo teraz będzie jeździła Bora? Bora miała i dalej ma Rafała na Generalkę. Sagan miał zdobyć koszulkę punktową. 2
MadOnion Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Serio tak to widzicie ? Proponuje obejrzeć 6-7 sekundę. No i na linie przejazdu Sagana jak ładnie pojechał od swojej lewej do prawej. To, że sprinterzy się ocierają to jest normalne, ale jeb...cie człowiekiem o bandę to jest kolarski skandal.
GBike Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 @MadOnion zwróć uwagę że Cavendish pierwszy zaczyna się rozpychać ,pierwsze trzy klatki wskazują wyraźnie ze linia roweru oraz Sagan zachowują osiowość tymczasem Cavendish ewidentnie kładzie się na Saganie. Skutkiem było ratowanie się Sagana poprzez ruch ręką . O tym zaraz po wyścigu mówił Juan Antonio Flecha myślę że były kolarz który był na miejscu miał jaśniejszy ogląd sytuacji. Oczywiście masz prawo myśleć tak jak sędziowie, ja uważam że zdyskwalifikowano Sagana niesłusznie gdyż, nawet jeśli to on spowodował kolizje to nie zrobił tego z premedytacją a tylko taka sytuacja w/g przepisów UCI mogła uzasadniać decyzję sędziów. 1
de Villars Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) 3 godziny temu, MadOnion napisał: ale jeb...cie człowiekiem o bandę to jest kolarski skandal. Powtarzam, nie było związku przyczynowo skutkowego. Ale jeśli się już tak uparłeś na tego Sagana i karanie go, to proszę, oto sytuacja z TdF 2013, Cavendish vs. Veelers: Nie muszę chyba dodawać, że nikt Cavendisha wtedy z wyścigu nie wyrzucił? ps. zaczynają chodzić słuchy, że Bora w ramach protestu może się cała wycofać z wyścigu. Edytowane 5 Lipca 2017 przez de Villars 1
MadOnion Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) 2013 rok się już jakiś czas temu zakończył, nie wiem co to video wnosi do sprawy. Ja nie jestem sędzią i w 2013 tez nie byłem ; ) widocznie sędziowie poszli po rozum do głowy. Bo nie wiem jakiej odp. oczekujesz ode mnie : ) Lubię Sagana i nikogo nie faworyzuję przez głupotę nie jedzie 2 świetnych sprinterów a chyba nie o to chodziło. Dobry slow-motion. Tak na niego patrzę to upadek jest wywołany przez zderzenie wywołane zjechaniem Sagana z linii. Sam ruch ramieniem bardziej mi wygląda na próbę odczepienia nadgarstka który zahaczył o klamko-manetkę w rowerze Cavendish'a. Edytowane 5 Lipca 2017 przez MadOnion
de Villars Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 12 minut temu, MadOnion napisał: 2013 rok się już jakiś czas temu zakończył, nie wiem co to video wnosi do sprawy Ano wnosi to, że pokazuje, że za większe przewinienia nie było kary, a tu za przewinienie którego samo zaistnienie jest mocno wątpliwe, nakładana jest kara najcięższa. Nie podoba mi się to, że kosztem Sagana sędziowie wykazują się zdecydowaniem w działaniu podczas gdy w innych przypadkach jakoś nie. Nie znoszę dzielenia na kozły ofiarne i święte krowy. 20 minut temu, MadOnion napisał: przez głupotę nie jedzie 2 świetnych sprinterów Masz rację, przez głupotę. Swoją własną Cavendish, bo się pchał tam gdzie nie było miejsca, i sędziów, którzy zdyskwalifikowali niewinnego Sagana. 1
MadOnion Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Musisz zaprotestować do UCI bo tu nie nie wskórasz ; ) Mamy inne zdania. Amen.
Tejot Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Co się stało, to się stało, sędziowie podjęli decyzję i nic jej już nie zmieni. Do grona krytyków decydentów z UCI dołączył Greg Lemond, dla mnie jednak zachowanie Sagana pozostaje skandaliczne. Tłumaczyć się tym, że nie widział, nie wiedział, to może żółtodziób, a nie tak doświadczony i utytułowany zawodnik. Dziś natomiast pierwszy poważniejszy sprawdzian. Kapitalna jazda Aru (choć raczej będzie mu ciężko powalczyć z Froomem), fantastyczna praca Kwiato pod górę (choć żal serce sciska gdy patrzy się na naszego mistrza świata w roli gregario). Słabość Quintany i Contadora, nie najgorsza postawa Majki, choć przyznam, liczyłem na więcej.
GBike Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 29 minut temu, Tejot napisał: ...Dziś natomiast pierwszy poważniejszy sprawdzian. Kapitalna jazda Aru (choć raczej będzie mu ciężko powalczyć z Froomem)... Eeeee nie przesadzajmy, Froom to nie maszyna, jest do pokonania pomimo, że ma możliwość trenowania z Kwiatkowskim. 36 minut temu, Tejot napisał: ...fantastyczna praca Kwiato pod górę (choć żal serce sciska gdy patrzy się na naszego mistrza świata w roli gregario)... To jest kolarstwo, a w kolarstwie już tak jest że są liderzy i są pomocnicy. Całą wiosnę Sky jechało na Michała i dzięki temu mógł realizować swoje cele. Kwiatkowski sam zdecydował o swoim udziale w TdF i powiedział wprost: "Moim celem na TdF jest zwycięstwo Frooma". 51 minut temu, Tejot napisał: Słabość Quintany i Contadora, nie najgorsza postawa Majki, choć przyznam, liczyłem na więcej. Myślę że Rafała przytkała prędkość jak i pozostałych górali łącznie z młynkującym Froomem. Pocieszające jest to że Rafał stracił, ale był w stanie dojechać do czołówki.
MadOnion Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) Michał świetnie wykonał pracę, miło było go widzieć na czele stawki przez kilka km. Contador ma 35 lat szczyt kariery za sobą, wg. mnie i tak prezentuje wysoki poziom a do tego pięknie jedzie. Majka niby bez błysku ale On tak jeździ mniej dynamicznie a sprawa Majka + żółta koszulka to raczej sfera marzeń ; ) choć życzę mu tego z całego serca. Wyścig dopiero się rozpoczyna mam nadzieje że pozytywnych emocji nie zabraknie Aru, Porte świetna jazda, Froom się rozkręca. Edytowane 6 Lipca 2017 przez MadOnion
Rekomendowane odpowiedzi