Skocz do zawartości

SAVA HERD 6.0

dmxzor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć @TEODOR
Pewnie, zrobię to najszybciej, jak się da. :)
Pozdrawiam!

Mateusz

Opublikowano

@mategawron A macie jakąś stronę internetową gdzie można zobaczyć modele rowerów? Na ali znalazłem rower sava r8, możesz napisać co to za rower i jaka jest cena u was ?

Opublikowano

Cześć @lary84

Wszystkie dostępne na miejscu rowery wystawiamy poprzez Allegro. Jeśli chodzi o wspomniany przez Ciebie model R8 to niestety nie mamy go na miejscu. Oto lista dostępnych ofert (w grudniu wystawimy jeszcze kilka modeli MTB i składanych):

https://allegro.pl/uzytkownik/Savabike?bmatch=baseline-cl-dict43-uni-1-2-1127

Wracając do modeli to firma skupiła się teraz przede wszystkim na karbonie - w zakładzie w Polsce mamy tylko rowery na komponentach z włókna węglowego. Jeśli chcesz to mogę zapytać, czy w następnych dostawach będę modele z ramami aluminiowymi, tak jak wspomniany przez Ciebie R8.

Pozdrawiam
Mateusz

Cześć @TEODOR

Zważyłem na zakładzie Savę Wind 6.0 w rozmiarze 52 cm, z tymże tolerancja zakładowej wagi wynosi 0,05 kg. Rower waży 8,25 kg bez pedałów, a z dołączonymi pedałami 8,5 kg. Wynik pomiaru @Andrzej62 (8,47 kg) jest dokładniejszy niż mój.
Co do Shimano 105 - są to komponenty w wersji R7000.

Przy okazji załączam zdjęcie, jak zapakowany jest rower.

Pozdrawiam
Mateusz

IMG_20191203_102533.jpg IMG_20191203_102542.jpg IMG_20191203_102550.jpg IMG_20191203_102557.jpg
Opublikowano

Mategawron  dzięki za informacje o rowerze , podjęłem  decyzje o jego zakupie na wiosnę 2020 ROKU . Do usłyszenia TEODOR  WARMIA-MAZURY . WESOŁYCH ŚWIĄT  ŻYCZĘ  WSZYSTKIM KOLARZOM AMATOROM.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Cześć @TEODOR

Wiem, że po 10-tym grudnia SAVA planuje wprowadzić świąteczną obniżkę ok. 200 zł na wiele modeli, w tym Wind 6.0.
Także gdybyś był zainteresowany to zapraszam na aukcje allegro albo osobisty kontakt - przez połowę grudnia będzie taniej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć @mategawron

Mógłbyś podać mi odległość między górą rury poziomej a ziemią dla rozmiaru 54 tego modelu, przy siodle w miejscu gdzie stajesz nad ramą?

Pozdrawiam.

Edytowane przez eres22
Opublikowano

Tak, zmierzyłem właśnie, chociaż nie montowałem przedniego koła i nie ściągałem gąbek zabezpieczających, w związku z czym pomiar może być +/- 0,5 cm.

Nie doczytałem wiadomości prywatnej. Początkowy pomiar to 79,5 cm, niedaleko za siedziskiem, ale stał Pan będzie jednak kawałeczek dalej także to może być ok 80 - 80,5 cm.

Pozdrawiam

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gama rowerów, którym na pewno warto się w przyszłości bliżej przyjrzeć. Magazyn (sklep) z którego są wysyłane to Frankfurt nad Odrą. Koniecznie do odwiedzenia.

Opublikowano

Cześć @Gryf

Biuro firmy jest we Frankfurcie nad Odrą, ale drugie biuro i magazyn, z którego wysyłamy rowery jest na Bielanach Wrocławskich.

Pozdrawiam

Mateusz Gawron z SAVA

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może ktoś pokusiłby się o test i relacje na youtube :) (Dziwie się że sama SAVA tego nie zrobiła). Zastanawiam się nad Wind 6.0 ale mają wejść nowe modele na 2020(zdjęcie poniżej z FB). 

83487785_188827665791892_672997374146956

• Lubię to! 1
Opublikowano

Przynajmniej będzie to podobne do roweru

Opublikowano

SzpiceR to mówisz, że to moje nie przypomina roweru?

IMG_20200202_105413.jpg
Opublikowano (edytowane)

@Andrzej62 o gustach się nie dyskutuje. Już kiedyś to pisałem, jeśli chcesz powtórzę - uważam, że rower w tym malowaniu wygląda źle. A w tym błękitnym sraczkoburaczkowym jeszcze gorzej. Do tego obawiam się, że podobne zdanie ma 80% forumowiczów, w sumie rowerzystów

BTW gdybyś zdjął te naklejki z obręczy byłaby mega zmiana na plus

Dobrze dla firmy, że ktoś to zrozumiał bo jeśli rowery będą wyglądać tak jak na zdjęciach na fb to sprzedaż na pewno znacznie podskoczy. Znalezienie chętnych na rower w odpustowym malowaniu i to w jednak wąskim, szosowym świecie na pewno łatwe nie jest

Edytowane przez SzpiceR
Opublikowano
8 godzin temu, SzpiceR napisał:

@Andrzej62 o gustach się nie dyskutuje. Już kiedyś to pisałem, jeśli chcesz powtórzę - uważam, że rower w tym malowaniu wygląda źle. A w tym błękitnym sraczkoburaczkowym jeszcze gorzej. Do tego obawiam się, że podobne zdanie ma 80% forumowiczów, w sumie rowerzystów

BTW gdybyś zdjął te naklejki z obręczy byłaby mega zmiana na plus

Dobrze dla firmy, że ktoś to zrozumiał bo jeśli rowery będą wyglądać tak jak na zdjęciach na fb to sprzedaż na pewno znacznie podskoczy. Znalezienie chętnych na rower w odpustowym malowaniu i to w jednak wąskim, szosowym świecie na pewno łatwe nie jest

Jak dobrze, że Świat jest różnorodny i nie jest skazany na jeden typ myślenia i gustu.

Błękitny sraczkoburaczkowy? G..no mogłoby się obrazić za takie połączenie 🤔😜

Opublikowano

Mi tam się nie podoba, że większość szosówek jest obecnie czarna albo szarobura.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Teraz w jednokolorowym malowaniu i z jednym w miarę subtelnym logo wygląda dość elegacko. Sam kolor moim zdaniem nie jest zły, ale to kwestia gustu.

Poprzednio na rowerze działo się po prostu za dużo i wyglądał niestety jak typowy chińczyk albo markeciak, bo tam taka stylistyka się sprzedaje.

Opublikowano

87822667_188827609125231_148039273778931

15 godzin temu, mareq napisał:

Mi tam się nie podoba, że większość szosówek jest obecnie czarna albo szarobura.

Opublikowano

W takim malowaniu (zielony miętowy i zielony w połysku), ten rower na prawdę wygląda zacnie :)

Jeżeli pojawi się w produkcji to co na facebooku i nie zacznie nagle kosztować milionów monet, to SAVA wysunie się na prowadzenie w moim wyścigu po nowy rower

• Lubię to! 1
Opublikowano

Również nie przepadam za szaro-burymi tworami, natomiast sprzęt Andrzeja bardzo zacny, pogratulować!

Sam szukam czegoś w żywych kolorach. Pomijając kwestie gustu, taki rower jest po prostu dużo bardziej widoczny niż w kolorze asfaltowym, w szarym stroju, w szaro-burą pogodę.

Wręcz zachęcam do wybierania jaskrawego malowania ze względów bezpieczeństwa:-)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Panowie z Sava - umiaru nie macie. Albo rower jednokolorowy, tak monotonny że usnąć można, albo tak pstrokaty, że oczopląsu można dostać, na kilometr oznajmujący speed, carbon i co tam jeszcze... Nie można tego jakoś wypośrodkować?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Cześć @de Villars
Jak pisał któryś z przedmówców "de gustibus non est disputandum".
Wzór, kolory, wielkość logo - każdy lubi coś innego, zdania są podzielone i chyba nie warto zastanawiać się, co lepsze, tylko cieszyć, że łączy nas wspólna pasja do rowerów. 🙂

Co do wzornictwa ogólnie - jestem sprzedawcą, doradcą klienta i nie mam wpływu na kierunek estetyki, który wybiera firma.

Dla mnie osobiście ważniejsze niż wzornictwo (będące kwestią gustu) jest bezawaryjność rowerów i na całe szczęście nie ma z tym problemu.

Pozdrawiam
Mateusz, rowery SAVA

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Wiecie już kiedy modele na 2020 będą wypuszczone?

Ilu z Was jeździ na Wind 6 lub chińskiej odmianie Herd 6? 

Macie porównanie do Trek Emonda SL 5? Biorąc pod uwagę rabat w sklepie Treka idzie wyrwać za ok 7k, gdzie Sawa kosztuje ok 6k

Dodam tylko, że szukam pierwszej szosy. Nigdy nie jeżdziłem na tego typu rowerze. Całe życie mtb - obecnie mam własnie Treka procaliber z którego jestem bardzo zadowolony

Generalnie wolałbym iść w endurance jak np Domane SL 5 ale ceny już powalają - ponad 10k trzeba dać po rabatach

Edytowane przez kenczorf
Opublikowano

Od grudnia 2019 roku jeżdżę na SAVA HERD6.0 i chwalę sobie ten rower. Nie mam doświadczenia w innych dużo droższych karbonach renomowanych firm, ale tam jak zawsze płaci się za markę.  Waga 8,4kg w pełni mnie satysfakcjonuje. Też miałem obawy co do ewentualnej naprawy gwarancyjnej, ale kto nie ryzykuje ten płaci 🙂za markę.  Ja za swój rowerek na 105  7000 zapłaciłem podczas promocji niewiele ponad 5koła. Musi być to przemyślany zakup bo to nie rower do powolnej , turystycznej jazdy. Trzeba czuć powiew we włosach i zdobywać kilometry w jak najkrótszym czasie...serio to frajda na karbonowych kołach zaczyna się powyżej 35km/godz. Kupiłem, nie żałuję i korzystam z każdej wolnej chwili i odpowiedniej pogody. Komu nie odpowiada stylistyka to nie musi patrzeć w moją stronę 🙂 gdy się mijamy. Zacny rower za rozsądna cenę.

Opublikowano

@Andrzej62 czyli potwierdzasz, ze to typowa wyscigowka a nie rower do wejscia w swiat szosy? 

Opublikowano

Tak, sylwetka jest wyciągnięta i dla kogoś nie wprawionego może powodować niedomagania bólowe 😜. Zalecałbym Ci próbę jazdy na szosówce tego typu. Ja zaczynałem od enduro i stopniowo obniżałem się nad kierownicą. Mam dwa rowery, ale 99% jeżdżę na Sava. To mój świadomy wybór - race. Tu też przekładałem stopniowo podkładki spod mostka nad mostek ☺️. Jak  przejedziesz ze 20km na takim rowerze to będziesz wiedział czy taki chcesz.