dmxzor Napisano 21 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 21 Marzec 2019 (edytowane) Witajcie, Obecnie jeżdżę Tribanem 500 i rozważam zakup roweru z Chin - tamtejszej marki - bez żadnych podróbek. Firma sprzedaje rowery zarówno przez aliexpress, jak również w europie za pośrednictwem Amazona. Wszędzie pozytywne opinie ze zdjęciami. Co myślicie o takim zakupie: https://www.aliexpress.com/item/SAVA-HERD6-0-700C-Road-Bike-UD-Carbon-Bicycles-105-5800-Groupset-Carbon-Fiber-Wheelset-Seatpost/32795229294.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.263.30453c00xkScsj W przyszłym tygodniu szykują się przeceny i cena spadnie do ok. 5.000 zł. Edytowane 21 Marzec 2019 przez dmxzor Odnośnik do komentarza
SzpiceR Napisano 21 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 21 Marzec 2019 To dolicz sobie jeszcze cło i vat bo bez tego się nie obejdzie. IMO lepiej znaleźć coś w PL, ew. w Europie i mieć chociaż gwarancję na miejscu. Razem z opłatami wyjdzie praktycznie na jedno. Odnośnik do komentarza
dmxzor Napisano 21 Marzec 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Marzec 2019 Nie ma cła i VATu. Wliczony w cenę. Wysyłają do Holandii, tam robią opłaty a do Polski idzie już jako paczka europejska. 1 Odnośnik do komentarza
pawel-siwy Napisano 25 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 25 Marzec 2019 Na zdjęciach jest Shimano 105 5800 a nie jak w opisie 7000 Odnośnik do komentarza
drozda Napisano 26 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2019 (edytowane) Prawie identyczna rama i taniej z UK w ciągu kilku dni: https://www.planetx.co.uk/i/q/EBPXPCER7000/planet-x-pro-carbon-evo-shimano-r7000-carbon-road-bike https://www.planetx.co.uk/i/q/EBPXPCERV22/planet-x-pro-carbon-evo-sram-rival-22-road-bike Edytowane 26 Marzec 2019 przez drozda Odnośnik do komentarza
mategawron Napisano 25 Październik 2019 Udostępnij Napisano 25 Październik 2019 Cześć Z tej strony Mateusz, pracuję dla Sava GmbH, czyli niemieckiego oddziału Savy. Sava ma u nas, w Polsce, swój zakład produkcyjny, gdzie montuje, sprawdza i przygotowuje rowery do wysyłki na Polskę i Europę. Same rowery mamy w lepszej cenie niż na Amazonie (przynajmniej jest tak w momencie, w którym piszę tego posta). Co do roweru Sava Herd 6.0 (którego nazwa handlowa na Europę to Wind 6.0) - porządny rower w dobrej cenie. Jeździłem i jestem mile zaskoczony jak wygodnie się na nim jeździ. Można wpaść do nas po wcześniejszym umówieniu się i przymierzyć, przejechać się. Zdjęcie zrobione niedaleko zakładu: Pozdrawiam Mateusz Gawron 2 Odnośnik do komentarza
mareq Napisano 25 Październik 2019 Udostępnij Napisano 25 Październik 2019 Co jak co ale wygląd przykuwa uwagę . Odnośnik do komentarza
de Villars Napisano 27 Październik 2019 Udostępnij Napisano 27 Październik 2019 Faktycznie na tym zdjęciu wygląda całkiem spoko. Mnie trochę do tej marki wizualnie zniechęciły rowery takie jak ten: https://allegro.pl/oferta/rower-szosowy-sava-r3000-rama-karbonowa-kolarka-8381411825?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=Cj0KCQjwgNXtBRC6ARIsAIPP7RtOnEuzfQhH8ZALN0hoaBI7PoSq-2JQLvRvYuT6khT375ME_2SyaFoaAizXEALw_wcB Przyznacie, straszna pstrokacizna. Lubię rowery z fantazją, ale ten jest jak dla mnie przegięty. Odnośnik do komentarza
mareq Napisano 27 Październik 2019 Udostępnij Napisano 27 Październik 2019 Faktycznie. Strasznie odpustowo wygląda 😀. Odnośnik do komentarza
mategawron Napisano 30 Październik 2019 Udostępnij Napisano 30 Październik 2019 Jak to mówią - jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki. Niektórzy klienci lubią kolor niebieski, inni czerwony; niektórzy są minimalistami, drudzy lubią, żeby rower wyróżniał się kolorem, czy wzornictwem. Każdy potrzebuje czegoś innego i nie ma jednego, najlepszego podejścia. Pozdrawiam Mateusz Gawron, Rowery Sava 1 Odnośnik do komentarza
Andrzej62 Napisano 1 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopad 2019 W dniu 25.10.2019 o 12:09, mategawron napisał: Cześć Z tej strony Mateusz, pracuję dla Sava GmbH, czyli niemieckiego oddziału Savy. Sava ma u nas, w Polsce, swój zakład produkcyjny, gdzie montuje, sprawdza i przygotowuje rowery do wysyłki na Polskę i Europę. Same rowery mamy w lepszej cenie niż na Amazonie (przynajmniej jest tak w momencie, w którym piszę tego posta). Co do roweru Sava Herd 6.0 (którego nazwa handlowa na Europę to Wind 6.0) - porządny rower w dobrej cenie. Jeździłem i jestem mile zaskoczony jak wygodnie się na nim jeździ. Można wpaść do nas po wcześniejszym umówieniu się i przymierzyć, przejechać się. Zdjęcie zrobione niedaleko zakładu: Pozdrawiam Mateusz Gawron Zapraszasz, ale nie podajesz adresu. Gdzie Was szukać w kraju? To ten sam zakład co motoryzacyjny? 1 Odnośnik do komentarza
mategawron Napisano 5 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopad 2019 Cześć Andrzej Dziękuję za Twoje pytanie. Adres zakładu Savy to: ul. Magazynowa 1 (Park Prologis), 55-040 Bielany Wrocławskie Jestem dostępny pod numerem telefonu 506 32 55 95, także zapraszam do Savy (najlepiej po wcześniejszym umówieniu się) - możemy przygotować któryś z dostępnych modeli, przetestować, porozmawiać. Pozdrawiam Mateusz 2 Odnośnik do komentarza
TEODOR Napisano 11 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 11 Listopad 2019 Przymierzam się do kupna roweru SAVA 6.0 , do tej pory jeżdżę KUOTA KISS waga 8,30. Na razie oglądam ten rower może kupię go w 2020 r. Mieszkam w Olsztynie jak ktoś przetestuje tą maszynę niech da znać. 1 Odnośnik do komentarza
mategawron Napisano 14 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 14 Listopad 2019 @TEODOR Widzę, że ważna jest dla Ciebie waga roweru. Napisz, jaki masz rozmiar ramy to zważę dla Ciebie konkretny rower. Dostaję od przełożonych specyfikację do każdego modelu, ale nie oszukujmy się - waga jest uśredniona - inną wagę będzie miał rower na ramie 44 cm, inną na 56 cm. Wybacz pytanie, ale pisząc Olsztyn masz na myśli ten z warmińsko-mazurskiego, czy ten niedaleko Częstochowy? Pytam, bo czasem bywam w Częstochowie. Odnośnik do komentarza
TEODOR Napisano 15 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 15 Listopad 2019 Mam pytanie ta SAVA 6.O Jest na osprzęcie grupy shimano 105 R7000. Interesuje mnie waga ramy w rozmiarze 52 . Jeszcze chętnie obejrzałbym zdjęcia tego roweru jak byś mógł przysłać na adres mojej poczty wirtualnej. Chcę trochę bardziej dowiedzieć się na temat tego roweru , wszyscy straszą że to Chińskie słabej jakości komu wierzyć, OLSZTYN WARMIŃSKO-MAZURSKIE. TEODOR Odnośnik do komentarza
Andrzej62 Napisano 17 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopad 2019 Cześć @Teodor. Ja zdecydowałem się i kupiłem 11.11.19 ten rower w rozmiarze 52 u majfrienda. Czekam w tej chwili na dostawę. Liczę, że zgodnie z opisem na stronie nie będę obciążony cłem i vat. Do tej pory jeździłem aluminiowym, kupionym przypadkiem duńskim Mustang Kinetic w rozmiarze 58. Zaraziłem się jazdą i bardziej zgłębiłem temat. Wyczytałem, że rower Mustang jest dużo dla mnie za duży. Zmodyfikowałem go, ale wciąż jest duży do mojego 172cm. Sprzedawca z aliekxpres zalecił w rozmiarze 52 i taki zamówiłem. Nie mogę się już doczekać kiedy się na nim przejadę. I jak wygląda jazda na mniejszym, mam nadzieję dopasowanym rowerze. . @ mategawron za mało już czasu było by się z Tobą umówić na wizytę i przymiarkę. Dziękuję Ci za zaproszenie. Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza
TEODOR Napisano 18 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 18 Listopad 2019 Andrzej62 . Jak już przetestujesz ten rower SAVA 6.0 daj wpis na jego temat, oraz daj opinię czy jest warty tej ceny . Mam prośbę do ciebie jak już go złożysz wyślij trochę zdjęć do mnie na moją pocztę tbuchowski@wp.pl. TEODOR z OLSZTYNA. 1 Odnośnik do komentarza
Andrzej62 Napisano 18 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 18 Listopad 2019 Ok. Obiecuję Ci TEODOR relację z zakupu i pierwszych wrażeń. 🙂 1 Odnośnik do komentarza
Macie_kiwi Napisano 19 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 19 Listopad 2019 Witam, Chętnie dołączę się do prośby Teodora, też zastanawiam się nad zakupem. Pozdrawiam, Maciek 2 Odnośnik do komentarza
Bugi87PL Napisano 22 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopad 2019 https://shopmountainbike.com/products/sava-mountain-bike-29-mtb-carbon-mountain-bike-29-men-mtb-deck2-0-mountainbike-bicycle-bikes-mens-mountain-29-bicicleta-mtb?variant=31318017343581 znalazlem taka stronę gdzie rower sa za ułamek ceny jak myślicie to ściema? Odnośnik do komentarza
TEODOR Napisano 23 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopad 2019 Andrzęej62 dziękuje za zdjęcia roweru SAVA widzę że to dobra maszyna, jestem kolarzem amatorem ale parę już lat jeżdżę i parę tys.km. nakręciłem swoim rowerem KUOTA KISS 8,30KG. Bardzo dobry rower , ale chcę kupić drugi właśnie SAVA po Nowym Roku. ŻYCZĘ CI DUŻO ZADOWOLENIA Z JAZDY TYM ROWEREM. TEODOR OLSZTYNA. TO MOJA KUOTA KISS . POZDRAWIAM WSZYSTKICH TEODOR OLSZTYN WARMIA-MAZURY. Odnośnik do komentarza
Andrzej62 Napisano 24 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopad 2019 (edytowane) 21 godzin temu, TEODOR napisał: Andrzęej62 dziękuje za zdjęcia roweru SAVA widzę że to dobra maszyna, jestem kolarzem amatorem ale parę już lat jeżdżę i parę tys.km. nakręciłem swoim rowerem KUOTA KISS 8,30KG. Bardzo dobry rower , ale chcę kupić drugi właśnie SAVA po Nowym Roku. ŻYCZĘ CI DUŻO ZADOWOLENIA Z JAZDY TYM ROWEREM. TEODOR OLSZTYNA. TO MOJA KUOTA KISS . POZDRAWIAM WSZYSTKICH TEODOR OLSZTYN WARMIA-MAZURY. Cześć. Przejechałem się dzisiaj na rowerze. Nie wytrzymałem i pomimo jednostopniowego mrozu odbyłem pierwszą przejażdżkę. Podziwiam Daniela (pozdrawiam go przy okazji) , że przy temperaturze początkowej -7 stopni zrobił 417 km jednej doby. Także jestem amatorem i ponownie odkrywam rower i przyjemności z niego płynące. Jeżdżę od 4 lat. To co zauważyłem na krótkim 10 km odcinku to to, że wysoki stożek kół potęguje uderzenia bocznego wiatru. Podmuchy dzisiaj były silne i czułem to na kierownicy. Nowy rower więc i wrażenia jakbym przesiadł się z fiata do bmw, zauważalna sztywność roweru, a jednocześnie wytłumione drgania od nierówności drogi. Karbon pokazuje swoje zalety. Jako, że od ostatniego treningu upłynęło kilkanaście dni więc trochę mi tchu zabrakło, a zimne powietrze nie poprawia oddechu. Zadowolony jestem bezgranicznie z zakupu roweru SAVA. Osprzęt 105 czuły na każde dotknięcie działa perfekcyjnie. Hamulce brzytwa w porównaniu z moim poprzednim rowerem. Trzeba było uważać by nie zblokować kół. Na koniec zważyłem rower, nie mając wagi hakowej wykonałem pomiar na kuchennej. Wynik 8,47kg z założonymi dostarczonymi z rowerem pedałami platformowymi. Odczyt falował bo musiałem podtrzymywać rower. Mam zamiar sprawić sobie wagę hakową. pozdrawiam i życzę ciśnienia w oponkach 🙂 W dniu 22.11.2019 o 23:03, Bugi87PL napisał: https://shopmountainbike.com/products/sava-mountain-bike-29-mtb-carbon-mountain-bike-29-men-mtb-deck2-0-mountainbike-bicycle-bikes-mens-mountain-29-bicicleta-mtb?variant=31318017343581 znalazlem taka stronę gdzie rower sa za ułamek ceny jak myślicie to ściema? Ja kupuję na sprawdzonych wcześniej platformach. Mogę z doświadczenia polecić tego sprzedawcę i tam sprawdź ceny. Kupowałem 11.11.2019 i były premie za zakupy, teraz zbliża się BLACK FRIDAY, można to wykorzystać. https://www.aliexpress.com/store/2390029?spm=a2g0o.detail.100005.1.5d7f24aftFtbon W dniu 21.03.2019 o 21:28, dmxzor napisał: Nie ma cła i VATu. Wliczony w cenę. Wysyłają do Holandii, tam robią opłaty a do Polski idzie już jako paczka europejska. Potwierdzam z doświadczenia. W dniu 25.03.2019 o 16:34, pawel-siwy napisał: Na zdjęciach jest Shimano 105 5800 a nie jak w opisie 7000 Sprzedawca wstawia taką informację i dotrzymuje słowa: Edytowane 24 Listopad 2019 przez Andrzej62 1 Odnośnik do komentarza
mategawron Napisano 25 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopad 2019 Cześć @Andrzej62 Dziękuję za Twoją recenzję i bardzo się cieszę, że wszystko sprawuje się bardzo dobrze. Możliwe, że Twój rower był wysyłany nawet bezpośrednio z SAVA w Bielanach. Dziękuję także za zważenie sprzętu. Tak swoją drogą naciskam na moich przełożonych, żebyśmy mieli zważone wszystkie rozmiarówki rowerów szosowych, bo waga jest przecież istotną informacją w przypadku rowerów szosowych. Mam nadzieję, że niedługo do każdego ogłoszenia będę mógł dodać takie info. Co do pytania @Bugi87PL. Nie znam tego sklepu i niestety nie mogę odpowiadać za wiarygodność. Może to zwykły błąd i warto zaryzykować, a może jakaś dziwna akcja, po której trzeba się będzie upominać o zwrot pieniędzy przez dłuższy czas. Trudno mi powiedzieć. 1 Odnośnik do komentarza
TEODOR Napisano 25 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopad 2019 Andrzej dzięki za opis z wrażenia z jazdy SAVA. Po NOWYM ROKU na wiosnę zamówię SAVA dla siebie w rozmiarze 52 kolor biało-czerwony. Mam nadzieję że od czasu do czasu będziemy utrzymywać kontakt i konsultować wrażenia z jazdy rowerem. TEODOR OLSZTYN WARMIA-MAZURY. 1 Odnośnik do komentarza
TEODOR Napisano 1 Grudzień 2019 Udostępnij Napisano 1 Grudzień 2019 Mategawron . Mam pytanie czy mógłbyś zważyć rower SAVA 6.0 w rozmiarze ramy 52 oraz potwierdzić że grupa osprzętu w tym rowerze to SHIMANO 105 R7000. Dziękuje z góry i pozdrawiam. TEODOR OLSZTYN WARMIA-MAZURY. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi