Vihrru Opublikowano 24 Września 2019 Opublikowano 24 Września 2019 Podbijam temat. Kupiłem Rometa w sklepie stracjonarnym, od razu miał scentrowane koło. Przed kupnem prosiłem o wycentrowanie. Powiedzieli, że zrobili, już nie sprawdzałem i po wstawieniu do domu zakręciłem kołem i... nie scentrowali. Bicie na bok przedniego koła ok 1mm - nie wiem, czy wrócić z tym do nich czy dać sobie spokój. Widziałem, że pojawiło się w temacie pytanie o podpórkę, ale bez odpowiedzi. Sam też szukam, a ze względu na specyficzną budowę tylnego trójkąta, a raczej umiejscowienie części tylnego hamulca większość standardowych podpórek odpada. Ktoś jakąś znalazł i zamontował?
Nath_147 Opublikowano 25 Września 2019 Opublikowano 25 Września 2019 Możesz spróbować takiej https://www.giant-bicycles.com/pl/nozka-giant-qr-700c U mnie sprawdziła się choć trzeba uważać bo rower nie zawsze stoi super stabilnie.
adam198608 Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Byłem niemal zdecydowany na ASPRE, ale po przeczytaniu tego wątku mam sporo wątpliwości. Jakiego gravela byście Panowie polecili w podobnym budżecie + - 3000pln ? Czy lepiej poszukać jakąś używkę ale z lepszym napędem i osprzętem, czy jakieś budżetowe rozwiązanie ?
lukaszk52 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Czy spotkaliście się kiedyś w swoich aspre 1 z problemem ocierającej stopy o dolną rurę tylnego trójkąta? Mierzyłem ostatnio i zauważyłem w moim przypadku ten problem. Kolejnym problemem jest rozmiar..mam 181 wzrostu, wiec L czy M?
HUN Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 W dniu 14.05.2020 o 22:49, adam198608 napisał: Byłem niemal zdecydowany na ASPRE, ale po przeczytaniu tego wątku mam sporo wątpliwości. Jakiego gravela byście Panowie polecili w podobnym budżecie + - 3000pln ? Czy lepiej poszukać jakąś używkę ale z lepszym napędem i osprzętem, czy jakieś budżetowe rozwiązanie ? W decathlonie masz spoko gravele na 105 4 godziny temu, lukaszk52 napisał: Czy spotkaliście się kiedyś w swoich aspre 1 z problemem ocierającej stopy o dolną rurę tylnego trójkąta? Mierzyłem ostatnio i zauważyłem w moim przypadku ten problem. Kolejnym problemem jest rozmiar..mam 181 wzrostu, wiec L czy M? Kup pedały zatrzaskowe (SPD) i tak je wyreguluj żeby nie uderzać o tylny trójkąt
Chino Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 6 godzin temu, HUN napisał: Kup pedały zatrzaskowe (SPD) i tak je wyreguluj żeby nie uderzać o tylny trójkąt Przepraszam, ale to jest bardzo zła porada. Jeśli uderzasz piętą o tylny trójkąt, to musisz skreślić ten rower. Ustawienie bloku w bucie SPD w taki sposób, żeby but nie uderzał w tylny widelec to prosta droga do kontuzji kolana.
Ecik10 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Jeżdżę na aspre od tygodnia i powiem że nie mam żadnego problemu, przerzutka tył wymagała jedynie regulacji i tyle. Rower jak dla mnie spisuje się super, a kupiłem go o dziwo w sklepie który kojarzylem z rzeczy sportowych i podobnych pierdół tj. Martes czy martel sport bo nigdzie nie mogłem znaleźć rozmiaru 56. Też się bałem ocierania o tylny trójkąt bo but 44 ale nic się nie dzieje chociaż widzę że noga przechodzi na kilka kilkanaście mm.
Pgkedzior Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Czy opony /koła w aspre są przygotowane pod tubeless ? W moim konkretnym pytaniu pytam o opony shwalbe g-one na obręczach Mach. Ktoś próbował to uszczelnić czy od razu szukać innej opony? Dzieki
Rekomendowane odpowiedzi