Fimala Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 51 minut temu, GordonFrey napisał: Niestety po konsultacji w jednym ze sklepów rowerowych, Aspre trafił na reklamację ze względu na: -Krzywą kierownicę -Kolejne problemy z przerzutkami -Błędnie założoną szpilkę w przednim kole Co ciekawe, okazało się, że problem z kierownicami jest we wszystkich aspre i boreasach znajdujących się w sklepie gdzie zakupiłem rower, zobaczymy jak dalej sprawy się potoczą. Kurde szkoda bo całkiem fajne te rowery, a jak się czyta o takich sytuacjach to odechciewa się patrzeć w kierunku Rometa.
Hildegunst Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 No też mnie ciekawi na czym polega to skrzywienie i czy w moim rowerze też występuje. U mnie przerzutki działają idealnie, nic przy nich nie grzebałem. Problem jest z falującą kastą, dzisiaj rower bez problemów ale trafił na gwarancję.
GordonFrey Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 Tadam! W sklepie dowiedziałem się jeszcze, że jest jeszcze problem z korbą, rower odsyłany będzie do producenta
Cris92 Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 No to grubo... Ale co? Naprawiają, wymieniają, czy co? Bo mnie na przykład by strasznie takie coś zraziło do danego producenta. Chociaż w sumie z drugiej strony plus, że nie zostałeś olany. Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka
GordonFrey Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 Nie zostałem olany przez sklep w którym kupiłem, zobaczymy teraz co zrobi producent. Bardziej niż te problemy boli mnie brak roweru, na szczęście jest mtb z decathlona na którym można jeszcze cokolwiek kręcić. Na pewno dam znać jak rozwinie się sytuacja.
Hildegunst Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Ale co to są za usterki, aż trudno uwierzyć że jest ich aż tyle... Winny jest producent osprzętu czy Romet? Nie do końca ogarniam. Pamiętaj, że zawsze mogłeś skorzystać z prawa do rękojmi zamiast gwarancji - takie sposób załatwienia problemu stawia Cię w lepszej sytuacji. Polecam takie rozwiązanie, wtedy za usterki odpowiada sprzedający i to on na swoją odpowiedzialność egzekwuje naprawę u producenta - nie będę tutaj się rozpisywał, jeśli ktoś nie wie o co chodzi to polecam pogrzebać w sieci, najlepiej na stronie UOKiK. Edytowane 8 Lutego 2019 przez Hildegunst
Coachclub Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Witam Czy ktoś z użytkowników zmieniał już opony w Aspre? Dziś próbowałem to zrobić, myślałem, że pójdzie gładko jak zawsze w innych rowerach, a tu niespodzianka i opona zwarta z obręczą dość silnie. 1
HUN Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 W dniu 9.02.2019 o 19:10, Coachclub napisał: Witam Czy ktoś z użytkowników zmieniał już opony w Aspre? Dziś próbowałem to zrobić, myślałem, że pójdzie gładko jak zawsze w innych rowerach, a tu niespodzianka i opona zwarta z obręczą dość silnie. Może masz tubeless. Jak wejdą w rant to trzeba trochę poszarpać gumę żeby z rantu zeskoczyła W dniu 8.02.2019 o 21:32, GordonFrey napisał: Nie zostałem olany przez sklep w którym kupiłem, zobaczymy teraz co zrobi producent. Bardziej niż te problemy boli mnie brak roweru, na szczęście jest mtb z decathlona na którym można jeszcze cokolwiek kręcić. Na pewno dam znać jak rozwinie się sytuacja. Jak tam sytuacja? Ile już dni romet się pieści z twoim rowerem?
Hildegunst Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 U mnie uwinęli się sprawnie, dzisiaj otrzymałem wiadomość, że koło z wymienioną piastą jest do odbioru. Trwało to około 2 tygodni wraz z wysyłką w dwie strony - jak na serwis producenta nie jest źle. Jutro postaram się odebrać koło i zobaczę na ile skuteczna była wymiana, wtedy ocenię jakość serwisu
GordonFrey Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Opublikowano 28 Lutego 2019 Ok, czas na podsumowanie działań reklamacyjnych. Sklep uznał reklamacje, na rower czekałem aż 3 tygodnie, dzisiaj mi oddali i co? Nie naprawiony, a sprzedawca twierdził, że producent sprawdził wszystko i jest sprawne. W tej sytuacji, zadzwoniłem z wątpliwościami do innego zaprzyjaźnionego sklepu z prośbą o konsultacje, zabrałem więc rower do tego sklepu, serwisant w ciagu 15 minut rozebrał korbę i co się okazało? Nie dokręconysuport i kaseta wraz z hamulcem, po dokręceniu okazało się że problemy ze stukaniem w pedałach ustały. Powiem tak, producent i sklep w którym kupiłem rower to kupa g...a. Jestem niesamowicie wdzięczny chłopakom z GoRide Kraków za pomoc w rozwiązaniu problemów, mam nadzieję, że w dalszym użytkowaniu rower sam w sobie nie będzie sprawiał problemów.
HUN Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 8 godzin temu, GordonFrey napisał: Ok, czas na podsumowanie działań reklamacyjnych. Sklep uznał reklamacje, na rower czekałem aż 3 tygodnie, dzisiaj mi oddali i co? Nie naprawiony, a sprzedawca twierdził, że producent sprawdził wszystko i jest sprawne. W tej sytuacji, zadzwoniłem z wątpliwościami do innego zaprzyjaźnionego sklepu z prośbą o konsultacje, zabrałem więc rower do tego sklepu, serwisant w ciagu 15 minut rozebrał korbę i co się okazało? Nie dokręconysuport i kaseta wraz z hamulcem, po dokręceniu okazało się że problemy ze stukaniem w pedałach ustały. Powiem tak, producent i sklep w którym kupiłem rower to kupa g...a. Jestem niesamowicie wdzięczny chłopakom z GoRide Kraków za pomoc w rozwiązaniu problemów, mam nadzieję, że w dalszym użytkowaniu rower sam w sobie nie będzie sprawiał problemów. A Kiere dostałeś nową? Czy wyprostowali na imadle?
zuczek222 Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 A jesteś pewny że sprzedawca wysłał go do Rometa?
Puncu Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 11 godzin temu, GordonFrey napisał: Powiem tak, producent i sklep w którym kupiłem rower to kupa g...a. Podziel się co to za sklep.
nctrns Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Z tego co mówił to DobreRowery, jeśli dobrze pamiętam.
Bartosh Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 1 godzinę temu, nctrns napisał: Z tego co mówił to DobreRowery, jeśli dobrze pamiętam. Też mi się tak wydaje. Dziwna sprawa, raczej wszyscy polecali ten sklep.
HUN Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, nctrns napisał: Z tego co mówił to DobreRowery, jeśli dobrze pamiętam. Ten sklep też jest średni, kupiłem u nich rower nigdy go nie naprawili. Po prostu nawet nie wiedzieli jak się go naprawia - to są ich słowa W tym przypadku nie chodzi o dobrerowery.pl Edytowane 1 Marca 2019 przez HUN
GordonFrey Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Opublikowano 1 Marca 2019 10 godzin temu, zuczek222 napisał: A jesteś pewny że sprzedawca wysłał go do Rometa? Tak twierdzi dokument który został mi przedstawiony 7 godzin temu, nctrns napisał: Z tego co mówił to DobreRowery, jeśli dobrze pamiętam. Źle pamiętasz, odpowiedź poniżej. 8 godzin temu, Puncu napisał: Podziel się co to za sklep. Z racji, że dałem jeszcze szansę sklepowi o którym mowa i wysłałem im propozycję zwrotu kosztów wraz z rekompensatą za zmarnowany czas i uzyskałem negatywną odpowiedź to się podzielę. Sklep nazywa się DOAN i znajduje się na ul. Fatimskiej w Krakowie.
Hildegunst Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Ciekawe, u mnie Romet wykonał naprawę bez mrugnięcia okiem - rower wysłany został do Dębicy i pieczątka tamtejszego serwisu widnieje w karcie gwarancyjnej - sprawdź czy wpisali Ci coś w kartę gwarancyjną. Naprawa razem z wysyłką w obie strony trwała 2 tygodnie. Także ja nie mogę powiedzieć, że producent unika napraw. W moim przypadku naprawa nie była wcale taka prosta, bo wymieniona została cała piasta.
GordonFrey Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Opublikowano 1 Marca 2019 43 minuty temu, Hildegunst napisał: Ciekawe, u mnie Romet wykonał naprawę bez mrugnięcia okiem - rower wysłany został do Dębicy i pieczątka tamtejszego serwisu widnieje w karcie gwarancyjnej - sprawdź czy wpisali Ci coś w kartę gwarancyjną. Naprawa razem z wysyłką w obie strony trwała 2 tygodnie. Także ja nie mogę powiedzieć, że producent unika napraw. W moim przypadku naprawa nie była wcale taka prosta, bo wymieniona została cała piasta. Odpowiem obrazkiem Nazwisko zamazane - RODO
HUN Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 10 godzin temu, nctrns napisał: Z tego co mówił to DobreRowery, jeśli dobrze pamiętam. Na jakim rowerku jeździsz? Masz linka?
nctrns Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Ja jeżdżę na meridzie cyclocross 500 rocznik 2017Tapatalk'd
HUN Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) 9 minut temu, nctrns napisał: Ja jeżdżę na meridzie cyclocross 500 rocznik 2017Tapatalk'd Ooo to fajny rowerek. Dobry stosunek cena/jakość/osprzęt. A w którym sklepie się poznaliście pierwszy raz? Edytowane 1 Marca 2019 przez HUN
Puncu Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 3 godziny temu, GordonFrey napisał: Sklep nazywa się DOAN i znajduje się na ul. Fatimskiej w Krakowie. Dzięki. Skoro o nim nie słyszałem to faktycznie bieda
HUN Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 1 minutę temu, Puncu napisał: Dzięki. Skoro o nim nie słyszałem to faktycznie bieda Nikt o nim nie słyszał chyba nawet kumpel co mieszka obok niego
Nath_147 Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Hildegunst napisał: W moim przypadku naprawa nie była wcale taka prosta, bo wymieniona została cała piasta. Nie przesadzajmy zapleść koło to żadna filozofia, a dla kogoś kto tam u nich zapłata koła przez 8h dziennie , 5 dni w tygodniu ;-). Odnośnie kierownicy to ciekaw jestem jak udało ci się przecyzyjnie zmierzyć ten brak symetrii lewej strony względem prawej ;-). I że jeszcze wszystkie rowery w sklepie miały tak samo skrzywiona Edytowane 1 Marca 2019 przez Nath_147
Rekomendowane odpowiedzi