Skocz do zawartości

Czekam na nowego Tribana...

Nogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I pojawi się RC gravel. Tylko czy tak na prawdę to obecnego rc520 i rc500 nie można nazwać gravelem? Ciekawe jakie zmiany wprowadzą.

Opublikowano

@empet Jeśli myślisz o tej 540 obecnej w L to obdzwoń sobie sklepy w Polsce i popytaj czy nie wysłaliby do twojego lokalnego Deca. Wg strony są np. w Krakowie Plaza, Tarnowie, Częstochowie i paru innych cały czas są na stanie. Szczególnie warto pomęczyć Gniezno, bo to nowy sklep, więc prawdopodobnie rower spędził najmniej czasu poza pudełkiem ;)

Co do 520 Gravel to ze zdjęć wygląda jakby zmienili tylko malowanie i opony, a ma być droższy od zwykłej nowej 520 ;/

• Lubię to! 1
Opublikowano

On też chyba nie ma sztywnych osi. A jeżeli są tarcze to mocno by mi a tym zależało. Szkoda. Jeżeli jestem w błędzie to proszę mnie poprawić.

Opublikowano

niestety ale widzę tu zwykłe ośki , to jest nic innego jak przerobiony zwykły triban 520 na wersje gravelową - szkoda.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy trafiliście na jakieś nowe informacje, filmy, ceny nowych Tribanów?

Pozdrawiam i witam użytkowników forum:)

Opublikowano

Wiadomo czy będzie miał presffitsresfitt czy normalne BSA? :)

Opublikowano (edytowane)

15 minut temu, MikeDozer napisał:

Wiadomo czy będzie miał presffitsresfitt czy normalne BSA? :)

Normalne BSA: Racefiets+wielrennen+wielertoerisme+Trib

Edytowane przez sentio
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki. Trochę szkoda ze nie popracowali i nie dali tych 42-45mm na opony :/ byłby na prawdę dobry deal.

Edytowane przez MikeDozer
Opublikowano

Napisali, że oponę można założyć maksymalnie 36 mm, ale muszą brać pod uwagę, że jest założony błotnik.

Jeśli błotnika nie będzie instalowanego, to na spokojnie powinna wejść szersza opona .

Opublikowano

W sumie to zapis na polskiej stronie jest mało precyzyjny, jest "możliwość zamontowania błotników i bagażnika" ale nie wiadomo czy maksymalna szerokość opon jest podana przy wykorzystaniu tej możliwości czy bez :(

40 minut temu, sentio napisał:

Napisali, że oponę można założyć maksymalnie 36 mm, ale muszą brać pod uwagę, że jest założony błotnik.

Jeśli błotnika nie będzie instalowanego, to na spokojnie powinna wejść szersza opona .

Opublikowano

Po fotce wyżej, wygląda na to że błotnik przy ca 28c :(

Opublikowano

Warto zajrzeć na instagramowy profil btwin_road skąd pochodzą zdjęcia powyżej. W komentarzach wypowiada się przedstawiciel marki i mówi tak:
Kierownica: szersza z 16 stopniowym flare

Opony: Szersze Tubeless Ready i koła też Tubeless Ready
Miejsce na opony: Przy gładkim, niskim profilu opony wejdzie 40mm
Cena: 999 euro

No i ta cena to trochę przegięcie wołać 150 euro za takie drobne zmiany. Tzn wciaż wygląda, że to będzie dobry rower w całkiem ok cenie, ale nie w porównaniu do RC 520.
Za 150 euro to spodziewałbym się chociaż sztywnych osi albo hydraulicznych hamulców ze 105.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

cos wiecej wiadomo o nowych Tribanach ?? szykuje sie do zakupu gravela i nie wiem czy czekac na nowosci z Deca....

Opublikowano

Wszystko wiadomo bo w UK już od jakiegoś czasu są dostępne, wystarczy poszukać 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zauważyłem, że 500RC i 520RC pojawiły się na polskiej stronie. Ktoś już testował?

Opublikowano
9 godzin temu, adi1201 napisał:

Zauważyłem, że 500RC i 520RC pojawiły się na polskiej stronie. Ktoś już testował?

Poczytaj tu:

• Pomógł 1