Skocz do zawartości

Czekam na nowego Tribana...

Nogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na szybko przeliczając na PLN daje ceny: 3550 zł oraz 2560 zł

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, sentio napisał:

Na szybko przeliczając na PLN daje ceny: 3550 zł oraz 2560 zł

Sugerujesz się tym co gość podał niżej? £529 and £729?
Zobaczymy. Czekamy na oficjalne info. Facet mówi, że cena była podana w filmiku, ale jakoś jej nie pamiętam. Inna sprawa, dość dziwna, że filmik został ściągnięty z YT.

i kolejne obrazki nowych rowerków

Edytowane przez Tobias Rieper
Opublikowano

Tak. Przeliczyłem ceny wg aktualnego kursu. Jeśli chodzi o to, co ci odpowiedzieli, to mieli na myśli właśnie odbywającą się konferencję prasową, gdzie te Tribany prezentują. Na Instagramie są wrzucane zdjęcia z tej konferencji.

PS. Można zauważyć, że będzie oprócz granatowego RC 520 będzie jeszcze wersja z czarnym malowaniem.

Opublikowano
4 minuty temu, sentio napisał:

Tak. Przeliczyłem ceny wg aktualnego kursu. Jeśli chodzi o to, co ci odpowiedzieli, to mieli na myśli właśnie odbywającą się konferencję prasową, gdzie te Tribany prezentują. Na Instagramie są wrzucane zdjęcia z tej konferencji.

PS. Można zauważyć, że będzie oprócz granatowego RC 520 będzie jeszcze wersja z czarnym malowaniem.

Daj link, bo na ich oficjalnym instagramie nic nie widzę. 
Z tego co się orientuje to 500 rc jest w wersji czarnej i niebieskiej
520 rc jest granatowa.

Opublikowano (edytowane)

Nie oglądałem transmisji live. Zaufałem informacji z tego tweeta. Zresztą ceny brytyjskie zostały potwierdzone przez Decathlon UK:

Edytowane przez sentio
Opublikowano

Dobre info sentino.
Zapewne lada dzień zobaczymy jakieś recenzje. Kilka dużych redakcji, jak road.cc czy też cycling weekly miały okazje przetestować nowy sprzęt od Decathlona.

DnjZQ47XgAE-dZ9.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, noren napisał:

W Polsce te rowery mają być na wiosnę dopiero.

Nie tylko w Polsce. We wszystkich krajach w których jest Decathlon nowe Tribany mają być sprzedawane od „wczesnej wiosny”. To tylko Wielka Brytania została tak wyróżniona. Wydaje mi się, że to będzie jest poligon doświadczalny, żeby sprawdzić, czy te nowe projekty nie mają jakiś słabych stron, które można będzie wyeliminować przed światową premierą.

Edytowane przez sentio
Opublikowano

Wielka Brytania to chyba największy rynek rowerowy na szosę w Europie, i na dodatek tam się jeździ cały rok. Triban tam jest traktowany przez kolarzy jako zimowa dojazdówka/treningówka i to jest właśnie najlepsza pora na rozpoczęcie sprzedaży.

• Pomógł 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jak oceniacie go w porównaniu do Tribanaa 540? Tam były solidne koła tu już wynalazek Decathlona, no i jeszcze chyba korba inna, lepszą gorsza? Czy te hamulce mechaniczno-hybdydowe to dobre rozwiązanie? Zastanawiam się czy łyknąć Tribanaa 540 czy czekać na nowe do wiosny?

Opublikowano
18 godzin temu, dedkam napisał:

A jak oceniacie go w porównaniu do Tribanaa 540? Tam były solidne koła tu już wynalazek Decathlona, no i jeszcze chyba korba inna, lepszą gorsza? Czy te hamulce mechaniczno-hybdydowe to dobre rozwiązanie? Zastanawiam się czy łyknąć Tribanaa 540 czy czekać na nowe do wiosny?

Ja uznałem, że jednak kupię model dotychczasowy, właśnie 540. Zamówiłem i zostałem z niczym, bo niedostępny w rozmiarze L - niby jedna sztuka w sieci, ale facet mi sprawdzał, że nie ma możliwości zakupu. W magazynie kontynentalnym też rozmiaru brak. I raczej już nie będzie, skoro wrzucają nowy model

Opublikowano
19 godzin temu, dedkam napisał:

Tam były solidne koła tu już wynalazek Decathlona, no i jeszcze chyba korba inna, lepszą gorsza?

Koła systemowe nie zawsze są lepsze od wyrobów "producenta roweru". Mavic to nie tylko wysoka półka tak jak bmw to nie tylko 7-er. Inna sprawa to różnica kosztów zwykłych obręczy vs obręczy pod tarcze. Także z ocenianiem "wynalazku" poczekałbym do jakiś rzetelnych testów

A korba to po prostu kolejna generacja tej z 540

Opublikowano

Plus nie ma co narzekać na mechaniczne tarczowki, do szosy/gravela to wystarczające.

Opublikowano

zjezdzałeś kiedyś  z jakiejś większej góry na mechanikach :) ? gwarantuje że to nic ciekawego.Miałem mechaniki w szosie/gravelu i nigdy więcej.

Opublikowano

Ale tu chyba nie są typowe mechaniki tylko jakaś hybryda z hydraulicznymi ?

Nigdy nie jeździłem na szosie, obecnie używam Centruriona Cross Line LTD XT a tradycyjnymi hamulcami Avid - w związku z miejscem zamieszkania sporo jeżdżę po górkach, często osiągając 70km/h ale jakoś strasznie na hamulce nie narzekam - czy na takich tarczówkach mechanicznych może być gorzej niż opcja którą obecnie używam ?

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, pierruś napisał:

zjezdzałeś kiedyś  z jakiejś większej góry na mechanikach :) ? gwarantuje że to nic ciekawego.Miałem mechaniki w szosie/gravelu i nigdy więcej.

Bez jaj, peleton jakoś może zjeżdżać w alpach na szczękach i karbonowych obręczach

1 minutę temu, dedkam napisał:

Ale tu chyba nie są typowe mechaniki tylko jakaś hybryda z hydraulicznymi ?

RC520 employs TRP’s Hy/Rd hybrid callipers. These use a standard mechanical cable to actuate a hydraulic system whose reservoir is located atop the brake.

Edytowane przez SzpiceR
Opublikowano
zjezdzałeś kiedyś  z jakiejś większej góry na mechanikach ? gwarantuje że to nic ciekawego.Miałem mechaniki w szosie/gravelu i nigdy więcej.
Nie wiem czy te Tribany są targetowane do osób które zjeżdżają z większych gór :)
Opublikowano
11 godzin temu, macko1 napisał:

Przechwytywanie1.thumb.jpg.9e625e0f1d1e3b33eb0080cf1dd3233f.jpg Ciekawe co za tym się kryje 

Też śledzę ich profil i zaintrygowała mnie ta fotka. Testują rożne, bardzo zaawansowane maszyny. Ale to pewnie dalsza przyszłość... Raczej nie 2019...

Opublikowano

Peter Lazarus z Decathlon UK napisał kiedyś na Twitterze:

1. The RC500 and RC520 replace the outgoing T520 and T540.
  2. The current T500 will be updated and called the RC120.
  3. So...in this order, 2019 range will be: RC100, RC120, RC120 Disc, RC500, RC520 and RC Gravel.