Skocz do zawartości

MTB do około 2000 - 2999zł

Sf4nzik
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę o pomoc w wyborze roweru. Nie mogę sobie pozwolić na 2 rowery lub kilka więc chciałbym kupić coś uniwersalnego. Jeżdżę głównie po Gdyni, Sopocie i czasami na Mazurach. Bardzo lubię jeździć po lesie, czasami wjadę w bardziej wymagający teren, wymagający tzn. w okolicach Gdyni są ładne pagórki, gdzie podjazdy i zjazdy są ciekawe, korzenie itp.. Pojechać szybciej też czasami lubię dla większej adrenaliny.  I tu odpowiedź raczej byłaby oczywista -> MTB, aleee roweru też używałbym na dojazdy na uczelnię/ do pracy w Wolcie (dostawca jedzenia na rowerze), i generalnie jeżdżę również po asfalcie, ścieżkach i ogólnie po mieście. (40% las 60% miasto). Dylemat mam ostry, bo z jednej strony chciałbym czasami pojeździć typowo po lesie a czasami po prostu sprawnie i wygodnie dojechać gdzieś w mieście lub przetransportować się asfaltem z jednego miasta do drugiego. Mój budżet to powiedzmy 3000 zł. Nie jeżdżę w zawodach. Mam 181 cm wzrostu i 86 kg.

Opublikowano (edytowane)

Witam podpinam się pod temat.

Z racji, że zaczynają się powoli wyprzedaże, znalazłem ofertę krossa, modelu z 2019.

https://www.goride.pl/rowery/kross-level-4-0-29-2019?gclid=Cj0KCQiA9dDwBRC9ARIsABbedBM8TV_Ef4gaN68TCQQZkU7uWoxUJPfPt6mG8ZaqSOe6uI0sEGE3W4gaAoNvEALw_wcB

Jak myślicie, czy dla początkującego taka oferta będzie w miarę dobra?

Są też niższe modele różnica w cenie +-500 zł.

Edytowane przez pitasek123
Opublikowano
W dniu 2.01.2020 o 14:27, rover_gdynia napisał:

Witam. Proszę o pomoc w wyborze roweru. Nie mogę sobie pozwolić na 2 rowery lub kilka więc chciałbym kupić coś uniwersalnego. Jeżdżę głównie po Gdyni, Sopocie i czasami na Mazurach. Bardzo lubię jeździć po lesie, czasami wjadę w bardziej wymagający teren, wymagający tzn. w okolicach Gdyni są ładne pagórki, gdzie podjazdy i zjazdy są ciekawe, korzenie itp.. Pojechać szybciej też czasami lubię dla większej adrenaliny.  I tu odpowiedź raczej byłaby oczywista -> MTB, aleee roweru też używałbym na dojazdy na uczelnię/ do pracy w Wolcie (dostawca jedzenia na rowerze), i generalnie jeżdżę również po asfalcie, ścieżkach i ogólnie po mieście. (40% las 60% miasto). Dylemat mam ostry, bo z jednej strony chciałbym czasami pojeździć typowo po lesie a czasami po prostu sprawnie i wygodnie dojechać gdzieś w mieście lub przetransportować się asfaltem z jednego miasta do drugiego. Mój budżet to powiedzmy 3000 zł. Nie jeżdżę w zawodach. Mam 181 cm wzrostu i 86 kg.

Proponuję kupić mtb i drugi komplet kół złożyć na jazdę po mieście,  albo na odwrót.  Ja jeździłem na wąskich stosunkowo oponach  ,bo 1,5cala na codzień. Wręcz to opony typu slick. W razie potrzeby był drugi zestaw kół na weekendowe wypady "do lasu".  Nie da się tego pogodzić, gdyż uniwersalny rower nie istnieje. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.01.2020 o 15:18, pitasek123 napisał:

Z racji, że zaczynają się powoli wyprzedaże, znalazłem ofertę krossa, modelu z 2019.

https://www.goride.pl/rowery/kross-level-4-0-29-2019?gclid=Cj0KCQiA9dDwBRC9ARIsABbedBM8TV_Ef4gaN68TCQQZkU7uWoxUJPfPt6mG8ZaqSOe6uI0sEGE3W4gaAoNvEALw_wcB

Kupiłeś ten rower? Sam szukam czegoś ciekawego dla siebie i nie powiem zainteresował mnie w/w rower. Ja mam na oku jeszcze coś takiegohttps://allegro.pl/oferta/rower-kross-level-2-0-2019-rozm-m-19-kolo-29-8841095886?utm_source=notification&utm_medium=PLfavourite_queries&utm_campaign=queries-keeper_v2:PLfavourite_queries&utm_content=item_url

Edytowane przez nowytu
Opublikowano

@nowytu Tak zamówiłem Level 3.0. Myślę, że jak na powrót po latach dla początkującego to fajna oferta w tej cenie, szczególnie że są wyprzedaże.

Opublikowano
W dniu 7.01.2020 o 15:18, pitasek123 napisał:

wygląda bardzo dobrze, ja bym brał

Opublikowano (edytowane)

@chemania Rower już wysłali, firmę też sprawdziłem, dlatego że, nie chciałem brać typowo z allegro albo sklepu typu Martens czy RTV AGD.

@nowytu Jeśli jeszcze nie zamówiłeś, to polecam Ci dołożyć te 2 stówki i wziąć ten Level 3.0. Myślę, że na start to jest fajna propozycja. Cena praktycznie taka sama, a z tyłu mamy już tą przerzutkę Alivio, więc pozwoli na rozpoczęcie przygody z MTB.

Edytowane przez pitasek123
Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.01.2020 o 09:22, pitasek123 napisał:

@chemania Rower już wysłali, firmę też sprawdziłem, dlatego że, nie chciałem brać typowo z allegro albo sklepu typu Martens czy RTV AGD.

@nowytu Jeśli jeszcze nie zamówiłeś, to polecam Ci dołożyć te 2 stówki i wziąć ten Level 3.0. Myślę, że na start to jest fajna propozycja. Cena praktycznie taka sama, a z tyłu mamy już tą przerzutkę Alivio, więc pozwoli na rozpoczęcie przygody z MTB.

Montował ktoś z was fotelik dla dziecka w rowerze MTB, czy da się zamontować fotelik w LEVEL 3.0?

Edytowane przez nowytu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry! Podnieśli dzisiaj cenę Indianki X-Pulser 6.9 w Media z 2899zł na 3339zł i skończyło się rumakowanie. Czekałem z zakupem od dłuższego czasu i wygląda na to, że muszę kopać dalej. Znajdzie się coś w osprzęcie Deore/XT z RockShoxem albo innym powietrznym amorkiem w podobnej cenie do 3000zł? Ewentualnie do tych 300zł więcej. Planuję w sezonie 2020 przejechać kilka tysięcy kilometrów przez wzgórza i lasy, polne drogi - generalnie nierówno.

Ktoś umieścił wcześniej ten sprzęt: http://wygodnerowery.com/produkt/rower-sensa-merano-comp-29-2019-xt/

Tańszy obecnie od planowanej Indianki o *40zł no i zamiast grupy Deore użyto podzespoły SLX. Wygląda ciekawiej.

Znalazłyby się podobne alternatywy? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie!

Edytowane przez Nellanaar
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Nellanaar napisał:

Dzień dobry! Podnieśli dzisiaj cenę Indianki X-Pulser 6.9 w Media z 2899zł na 3339zł i skończyło się rumakowanie. Czekałem z zakupem od dłuższego czasu i wygląda na to, że muszę kopać dalej. Znajdzie się coś w osprzęcie Deore/XT z RockShoxem albo innym powietrznym amorkiem w podobnej cenie do 3000zł? Ewentualnie do tych 300zł więcej. Planuję w sezonie 2020 przejechać kilka tysięcy kilometrów przez wzgórza i lasy, polne drogi - generalnie nierówno.

Ktoś umieścił wcześniej ten sprzęt: http://wygodnerowery.com/produkt/rower-sensa-merano-comp-29-2019-xt/

Tańszy obecnie od planowanej Indianki o *40zł no i zamiast grupy Deore użyto podzespoły SLX. Wygląda ciekawiej.

Znalazłyby się podobne alternatywy? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie!

Może level 7.0 lub level 8.0

Edytowane przez boxers123
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Nie bierz sensy za takie pieniądze, to już lepiej do decathlonu po rockrider xc050. Jak starszy model, to może być w promo, za ok 3 tys. Na nowszy trzeba by poczekać do marca, ale będzie pewnie w okolicach 3500.l

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

Dzięki @boxers123 @Grzegorz_Macko , ciekawe propozycje. Zwłaszcza ten Kross ósemka w przecenie. Niewiele rzeczowych opinii można znaleźć na jego temat i często mieszane a sam z Krossem nie miałem jeszcze przyjemności. Trochę wykracza ciągle poza planowany budżet ale na pewno wezmę pod uwagę. Generalnie kiedy najlepiej spodziewać się wyprzedaży modeli z 2019? Coś czuję, że powinienem przenieść się do wątku 3000-3500zł bo wygląda na to, że niżej się jednak nie da z moimi oczekiwaniami ;)

*Kurcze, ten Rockrider też fajny. Może rzeczywiście warto zaczekać do marca i dorzucić te parę stówek. Zawsze to jakaś dodatkowa opcja.

Edytowane przez Nellanaar
Opublikowano

Witam serdecznie

Mam pytanie czy rower MARIN SAN QUENTIN 1 nadaje się do jazdy DH,Freeride,na pumptracku jak i jazdy mtb?

Ps.Zdjęcie nie moje 🚲

maxresdefault (15).jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Powielam post ale warto, żeby tu było info bo ktoś może tu szukać a rowerek wg mnie rozwala system w tej cenie.

https://www.decathlon.pl/rower-mtb-xc-050-ltd-29-id_8548144.html

Cena po dodaniu do koszyka:

Screenshot from 2020-02-11 13-39-04.jpg

Niestety cena już spowrotem 3199zł. Być może był to błąd koszyka Decathlona. Tak czy siak mi się udało kupić w tej cenie :)

Mamy wątek o tym rowerze, gdyby ktoś chciał coś pogadać => 

Edytowane przez leszcz
Opublikowano

Dzień dobry wszystkim:)

Chciałbym zakupić rower mtb do 3000 złotych. Ostatnio przeglądałem oferty i mam niezły mętlik w głowie, dlatego zwracam się do Was o pomoc. Jeżdżę głównie po leśnych drogach gdzie zabawa jest niesłychana. Przede wszystkim chciałbym żeby miał w miarę solidny osprzęt i żeby móc na nim jeździć przez długi czas. Między innymi trafiłem w sieci na takie oferty:

https://www.dobrerowery.pl/kross-level-6-0-2019?from=listing

https://www.decathlon.pl/rower-mtb-xc-050-ltd-29-id_8548144.html?rec=recommendations_viewed_2

https://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_M4,10,748,749,14924,2019.html

Oraz trek marlin 7 2020, Trek roscoe 6 2019.

Wszystkim z góry dziękuję za pomoc:)

Opublikowano (edytowane)

Ten xc50 prezentuje sie rewelacyjnie dzieki nowszej geometrii.

Młody zachwycony. Dziś pierwsza jazde miał.

Online niedostepny ale jeszcze zostalo kilka sztuk po sklepach.

Warto za 3199. Osprzetem bije pozostalych. Pedaly i lampki w cenie. Niby nic a cieszy.

Ttlko opony straszny balast 840g + detka 230g. Wymienilem od razu na RaceKing + mleko. Koła -0.6kg 👍

20200214_161645.jpg 20200215_210948.jpg 20200215_215552.jpg

Edytowane przez leszcz
  • Lubię to! 3
Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry

Planuję zakup roweru MTB 29' w budżecie ok 2500-3000 zł. W kilku sklepach rowerowych przymierzałem się do różnych modeli.

Pozycja po krótkiej jeździe najwygodniejsza była dla mnie na Kross Hexagon https://allegro.pl/oferta/rower-kross-hexagon-8-0-m-19-8441484080?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NjVmMGRhMjMtMzJhNy00ODVmLTg2MWYtMmJkZGEwYzI0M2Q3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=cae2fd34-7974-4e9a-b170-160577695bab

Jeżdżę ok 1500-2000 km rocznie, trasy zarówno asfalty, szutry ale też wyjazdy rekreacyjne (bez wyścigów) w górki typu Beskid Niski, Sądecki.

Moja waga 68kg, wzrost 177cm

W tym rowerze jest amortyzator RochShock Xc30 (sprężyna Medium) czyli dla jeźdźca 72-82kg, więc ciut mi brakuje. W wersji z 2020 roku jest powietrzny Suntour XCR AIR RL-R - https://www.kross.pl/pl/2020/mtb/hexagon-8-0

3000 zł za model 2020 oczywiście jest ceną mocno wygórowaną (realnie w sklepie do kupienia za mniej niż 2700)

Czy zakup tego roweru ma sens?

Edytowane przez kow
Opublikowano

Ten xc50 prezentuje sie rewelacyjnie dzieki nowszej geometrii.
Młody zachwycony. Dziś pierwsza jazde miał.

Rowerek jest zacny. Może takie złudzenie na zdjeciach, ale Twój młody wygląda na trochę dużego na tym rowerze. Rozmiar jest ok?
Opublikowano

Witam, 

jestem zielony jezeli chodzi o wybór roweru dla siebie...nie wiem na co sie zdecydowac. Wzrost 187cm przy wadze 115kg. Moglby ktos cos doradzic, zaproponowac do +- 3000zl?

Opublikowano

Ja jak zawsze polecam Decathlon i rockridera 540. Teraz to st540. Sam mam. Dużo ważę i jest ok. 

Opublikowano
8 godzin temu, elmapeto napisał:

Ja jak zawsze polecam Decathlon i rockridera 540. Teraz to st540. Sam mam. Dużo ważę i jest ok. 

Dzieki za opowiedz. Przy wyborze tego jedynego na pewno bede kierowal sie opinia innych bo sam sie nie znam, dlatego moglbys napisac cos jeszcze o tym rowerze ktory masz? Ile juz u Ciebie jest i ile wazysz, prosze.

Opublikowano
2 godziny temu, Dawid97 napisał:

Dzieki za opowiedz. Przy wyborze tego jedynego na pewno bede kierowal sie opinia innych bo sam sie nie znam, dlatego moglbys napisac cos jeszcze o tym rowerze ktory masz? Ile juz u Ciebie jest i ile wazysz, prosze.

Rower kupilem ważąc ponad 150. Zrobiłem do dziś na nim ok 20k km. Kilka rzeczy oczywiście wymieniłem, ale nie z powodu usterek.  Jeżdżę nim cały czas. 

Opublikowano
Godzinę temu, elmapeto napisał:

Rower kupilem ważąc ponad 150. Zrobiłem do dziś na nim ok 20k km. Kilka rzeczy oczywiście wymieniłem, ale nie z powodu usterek.  Jeżdżę nim cały czas. 

Ok. Pytam o wage bo na stronie, na ktorej znalazlem rower jest napisane ze rower wytrzyma obciazenie 120kg wliczajac w to wage rowera. Za swoj ile zaplaciles? Rower zamawialbym  w Niemczech takze przesylka wyniesie mnie tylko 15 euro, ale moze gdzes indziej byloby taniej niz na decathlonie bo tam kosztuje 460 euro.

Jeszcze jedno pytanie mam do Ciebie. Rama XL na stronie pokazuje ze jest dla osob powyzej 185 cm wzrostu, ja mam 187 i zastanawiam sie co bedzie dla mnie lepszym rozwiazaniem xl czy L do 184 cm wzrostu? 

Opublikowano
39 minut temu, Dawid97 napisał:

Ok. Pytam o wage bo na stronie, na ktorej znalazlem rower jest napisane ze rower wytrzyma obciazenie 120kg wliczajac w to wage rowera. Za swoj ile zaplaciles? Rower zamawialbym  w Niemczech takze przesylka wyniesie mnie tylko 15 euro, ale moze gdzes indziej byloby taniej niz na decathlonie bo tam kosztuje 460 euro.

Jeszcze jedno pytanie mam do Ciebie. Rama XL na stronie pokazuje ze jest dla osob powyzej 185 cm wzrostu, ja mam 187 i zastanawiam sie co bedzie dla mnie lepszym rozwiazaniem xl czy L do 184 cm wzrostu? 

Ja kupiłem swój za 1799pln. Mam 187 cm i kupiłem xl.  Mój rower do teraz wytrzymuje.  Dźwiga mnie cały czas . Dodam  ze na tą chwilę mam już sztywny widelec i nic się nie dzieje. 

Za trochę ponad 3k jest chyba ten xc50. Też warto tylko ,że droższy zdecydowanie. 

Opublikowano
52 minuty temu, elmapeto napisał:

Ja kupiłem swój za 1799pln. Mam 187 cm i kupiłem xl.  Mój rower do teraz wytrzymuje.  Dźwiga mnie cały czas . Dodam  ze na tą chwilę mam już sztywny widelec i nic się nie dzieje. 

Za trochę ponad 3k jest chyba ten xc50. Też warto tylko ,że droższy zdecydowanie. 

Zdecyduje sie raczej na ten st540, opinie ma bardzo dobre i cena tez jest atrakcyjna.

Moglbys jeszcze cos polecic dla kobiety 65kg/174cm?