unida Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 (edytowane) Cześć. Można już wyhaczyć https://2018.cube.pl/2018/rowery/mountainbike/hardtail/attention/cube-attention-sl-greynflashyellow-2018/ do 3000 pln. Fajna, w miarę rekreacyjna geometria i przyzwoity osprzęt. Brałem pod uwagę jeszcze https://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_275,10,727,730,14795,2018.html , ale design nie do końca mi odpowiada no i jednak słabszy osprzęt, no ale tańszy. Jeżdżę głównie po lasach, a tam kamienie, korzenie... Zastanawiam się, czy warto dorzucić te parę stówek do Cube? Czy ktoś trafił na ciekawszą (inne marki) propozycję z kołami 27.5 i ramie 17'-18', czy ten Cube to dobra oakzja? Edytowane 7 Września 2019 przez unida
maq Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 Szukaj roweru z kołami 29. Inna liga. Komfort jazdy o wiele wyższy niż z 26 czy 27.5.
ron102 Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 (edytowane) A co powiecie na Grand Canyon AL 3.0 https://www.canyon.com/pl-pl/end-of-season-sale/grand-canyon-al-3.0/2273.html?dwvar_2273_pv_rahmengroesse=XL&dwvar_2273_pv_rahmenfarbe=RD%2FBK#all-components-section-tab Za 2500 pln? Jazda rekreacyjna, podmiejskie lasy, trochę piachu i pagórków. Edytowane 7 Września 2019 przez ron102
unida Opublikowano 8 Września 2019 Opublikowano 8 Września 2019 (edytowane) 12 godzin temu, maq napisał: Szukaj roweru z kołami 29. Inna liga. Komfort jazdy o wiele wyższy niż z 26 czy 27.5. Do tej pory jeździłem na 26, więc obawiam się przesiadki na 29. Nie zależy mi bardzo na nabijaniu kilometrów szybko i na prostej drodze. Lubię lasy gdzie zdarzają się często wyboiste drogi z błotem i koleinami. Ścigać się raczej nie będę, ale kuszą trochę trudniejsze trasy. Cenią sobie mimo wszystko też jazdę czysto rekreacyjną po płaskiej nawierzchni i wtedy chciałbym czuć komfort bez obciążania kręgosłupa. Może chcę za dużo, ale może jest jakiś złoty środek. Mam 172 cm 78 przekrok i szukam czegoś wygodnego, ale na fajnym osprzęcie, bo lubię jak coś jest solidne i bardziej stabilne. Najgorsze, że kilkanaście lat jeździłem na za dużej ramie (19' Unibike Mission) i nie mam pojęcia tak naprawdę jaka rama będzie odpowiednia. Przymierzę jakąkolwiek mniejszą w sklepie i będę czuł, że jest fajnie, a ja chcę żeby było prawie idealnie. Wg wszelkich kalkulatorów wychodzi mi 17-18, no ale może i 16ka będzie doskonała. Gdybym tak mógł pojeździć na każdej z tydzień, to byłby jakiś punkt odniesienia, a tak w sklepie na chwilę, to każdy mi się spodoba. No i bądź tu mądry. Komfort jazdy można ustalić po 30-50 km, a nie 20 metrach. Edytowane 8 Września 2019 przez unida
TomekLodz1973 Opublikowano 8 Września 2019 Opublikowano 8 Września 2019 W Decathlonie można wypożyczyć rower przed zakupem. Rowery powyżej 3 tys z Decathlonu są na wysokim poziomie i nic im nie brakuje. Serwis to już bajka. Nie reklamuje ale informuje żebyś mógł skorzystać z tej opcji.
Suchyy Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Witam, mam pytanie planuje zakup roweru mam budżet około 3000 zł, może lekko ponad. Zastanawiam się jaki kupić rower, lecz teraz wpadł mi pomysł czy nie lepiej złożyć jakiś swój. Ogólnie rower będzie wykorzystywany do dojazdu do szkoly/pracy, lecz często w bardziej „ekstremalny” sposób. Na przykład zjazd po schodach skoki z wysokości nie przekraczającej metra i czasami jazda po ciężkim terenie. Chciałbym się zmieścić w tym przedziale cenowym. Wypadało by również, aby rower wytrzymał moją jazdę. Poproszę wyrażać swoje zdanie oraz opłacalność zakupy gotowego roweru (jakiego dokladnie, model) czy złożenie własnoręcznie. Z góry dziękuję za pomoc.
Szelo Opublikowano 11 Września 2019 Opublikowano 11 Września 2019 Zdecydowanie polecam indiane 6.9 Osprzęt wypas, świetny wygląd i naprawdę daje radę. Obecna cena w sklepach to 2200 zł. Wczoraj odebrałem :) Rozglądałem się za rowerem do 3500 zł - nie ma nic co urwie dupe porównując do indiany.
maq Opublikowano 11 Września 2019 Opublikowano 11 Września 2019 Tylko ciekawe jak je znaleźć. Przez internet nie da rady.
invictus Opublikowano 11 Września 2019 Opublikowano 11 Września 2019 Zerknij na Cube Attention (amortyzator sprężynowy) za ok 3k lub droższy ok 400 zł Attention SL (amortyzator powietrzny). Moim zdaniem bez sensu składać coś samemu.
Szelo Opublikowano 11 Września 2019 Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) Na infolinii mają do tego dostęp. Jest około 10 szt w całej Polsce, przynajmniej tyle było na 07.09 Ja z Warszawy jechałem 160 km po niego bo nie wysyłają kurierem. Dwie godziny i spakowany do bagażnika Taką liste spisałem: Kielce, Tomaszów Lubelski, Kraśnik, Oświęcim, Tarnobrzeg, Biała podlaska, Konin - trzeba tylko namierzyc w którym konkretnie sklepie bo czasem jest po kilka . A i Enduro też jest za 2300 stacjonarnie ten model: INDIANA X-Enduro 7.7 M19 na stronie 2799 Po lewej enduro Edytowane 11 Września 2019 przez Szelo
Pete007 Opublikowano 16 Września 2019 Opublikowano 16 Września 2019 Witajcie szajbajkowscy Pomóżcie proszę w doborze roweru w cenie do 2 500 zł. Przeznaczenie: dojazd do/z pracy (łącznie 25km) a także weekendowe wyprawy rowerowe , podłoże: ulica, droga rowerowa, droga gruntowa. Docelowo rower będę chciał przerobić na elektryka, zatem ważna jest na pewno rama i hamulce... Przekrok 79cm - początkowo zakładam że będzie to rama 18" (do przymiarki pozostanie przy wyborze roweru) Wstępnie myślałem o kross'ie hexagonie 6 lub 7, aczkolwiek z całą pewnością będziecie w stanie polecić mi alternatywne propozycje w tej cenie bazując na swoim doświadczeniu ... na co liczę
MarcinKoz Opublikowano 1 Października 2019 Opublikowano 1 Października 2019 Cześć , nazywam się Marcin jestem z Lublina i mówiąc szczerze na stare lata zaraziłem się chyba trochę tym jeździectwem. Na początku roku zakupiłem sobie po jakiś chyba 20 latach :) Krosa hexagona r5 nie mając ogólnie pojęcia o obecnych rowerach standardach itp. Szczerze mówiąc nie stać mnie na nowy rower w granicach 5 czy 6k ale chciałem się przesiąść na coś lepszego , szybszego, zwinniejszego. Jeżdżę głównie miasto, las ścieżki w parkach, trochę pięknego naszego Roztocza. Osobiście mam 42 lata , 188 cm wzrostu i 100 kg wagi ale nie mylić z tłuszczem sporty siłowe towarzyszą mi od lat młodości . Zastanawiałem się nad zakupem tych dwóch rowerów czy ktoś mógłby doradzić na który powinienem się pokusić.
mareq Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 Nie napisałeś ostatecznie o jakie dwa rowery ci chodzi. Skoro masz już tego Krosa to może dokup sobie grawela/przełajówkę czy szosówkę. Zupełnie inna zabawa.
MarcinKoz Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 9 minut temu, mareq napisał: Nie napisałeś ostatecznie o jakie dwa rowery ci chodzi. Skoro masz już tego Krosa to może dokup sobie grawela/przełajówkę czy szosówkę. Zupełnie inna zabawa. Przepraszam zastanawiam się nad scotem scale 960 i orbea Alma h50
polmaj Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) 3 godziny temu, MarcinKoz napisał: Przepraszam zastanawiam się nad scotem scale 960 i orbea Alma h50 W tej cenie to tylko używane wchodzą w grę a to zależy od konkretnej aukcji , tak sobie czytam w jaki sposób uzytkujesz ten rower i się zastanawiam po co ci tak sportowe maszyny , zastanów się co ci przeszkadza w dotychczasowym rowerze i może to zmień , jeżeli waga to proponuję wywalić przedni amortyzator i wstawić sztywny widelec przynajmniej 1,5 kg z wagi i odpada serwis i może jakieś lżejsze opony , wg specyfikacji to te które masz ważą 970 gram , więc zmieniając dwie na zwijane ok 600 gr, możesz zyskać dodatkowo 700 gram , wydając ok 500 zł a nawet mniej zależy od opcji które wybierzesz odchudzisz rower o ponad 2 kilo a to może zmienić wrażenia z jazdy , Edytowane 2 Października 2019 przez polmaj 1
MarcinKoz Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 Bardzo dziękuję za odpowiedź, chciałbym jednak zmienić rower. Scott z wyglądu wydaje się być ok, Orbea faktycznie to już sportowy wygląd. Oczywiście zakup tylko używanego na nowe mnie nie stać
mareq Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 Pytanie tylko jaki masz budżet, bo ten temat tyczy się budżetu do 2999zł a odnoszę wrażenie, że masz ochotę na nowy rower a te proponowane są jednak droższe. Też mi się wydaje, że obecnie nie masz złego roweru ale skoro masz chęć na zmianę to czemu nie . Jednak nie ma co oczekiwać spektakularnych różnic w szybkości. Może nowy rower będzie troszkę lżejszy, może będzie miał lepszy amortyzator i w jakimś zakresie to poczujesz. Może zadziała efekt placebo i po prostu będzie ci się lepiej jeździło na rowerze, który bardziej ci się podoba. Wtedy to się przełoży na poziom wytrenowania i faktycznie będzie szybciej .
boxers123 Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) A co powiecie na taki sprzęt http://wygodnerowery.com/produkt/rower-sensa-merano-comp-29-2019-xt/ ??? https://allegro.pl/oferta/mtb-sensa-merano-comp-29-2019-xt-rockshox-2x11-8520763932 Edytowane 14 Października 2019 przez boxers123
skoksowana@ Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Cześć, chciałbym doradzic sie w sprawie zakupu roweru mtb. Mój budżet to ok 2500zł. Zaznacze ze jestem amatorem - zreszta po budzecie chyba mozna to wywnioskować Zaczeły sie promocje wiec chcialbym z tego skorzystać. otóż moje wahania dotycza dwóch rowerów: rometa i meridy Pierwszy z nich to Romet Mustang: (produkcja tego roczna)https://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_M2,10,767,768,15279,2020.html Rometem jeżdzi moj kumpel ale to mustang z 2018 z min powietrznym amorkiem. Jedyne co mnie martwi w tym rowerze to ksztalt ramy. drugi rower to merida:https://www.rowertour.com/p/155648/merida-big.nine-40-d-rower-mtb-hardtail-29-shimano-altus-3x9-2019#155647-rozmiar-23cale Tu wygrywa kształt ramy i kolor ale z kolei widelec jest gorszy bo na sprężynie. Możecie mi pomóc w wyborze - może ktoś ma doświadczenie z którymś z tych rowerów??? PS. czy w tej cenie osprzętowo jakas marka moze dorównac rometowi? Edytowane 14 Października 2019 przez skoksowana@
Grzegorz_Macko Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Rower Ghost Kato X 4.9 AL, który jest w cenie sklepu 2999 zł, można zamówić z 10% zniżki na kodzie MS4KDR. Wychodzi 2 699,10 zł do zapłaty. Niedogodnością jest wybór ram pomiędzy S i L oraz limitowany wybór sklepów, w których można odebrać rower, natomiast za taką cenę, wydaję mi się , że warto przejechać nawet pół Polski. Jeszcze dodam pewne infoirmacje, które uzyskałem odnośnie powyższego, jakie moga być istotne w przypadku wyboru: - zniżka 10% na ten kod, to jest na Kartę Dużej Rodziny, więc kupujący może byc poproszony o okazanie KDR przy odbiorze, - procesowanie zamówienia przez sklep internetowy Martes Sport trwa wieczność, w zasadzie rezerwuja sobie 7 dni na samo przygotowanie do odbioru i jeszcze zastrzegają, że podany termin, tj. do 7 dni roboczych, może ulec wydłużeniu w przypadku rowerów. Edytowane 15 Października 2019 przez Grzegorz_Macko
skoksowana@ Opublikowano 15 Października 2019 Opublikowano 15 Października 2019 dzięki ale niestety takie rozwiązanie odpada...albo wysyłka albo odbiór w Bydzi gdzie mieszkam. No i raczej chciałbym rozwiazać spór miedzy rometem a meridą bo trochę nad tym siedziałem i padło na te dwa typy. także temat uważam za otwarty
m.dill Opublikowano 18 Października 2019 Opublikowano 18 Października 2019 Dzień dobry, chciałbym zapytać czy rower Ghost Kato 4.9, który obecnie jest w Martes Sport za 1950 zł to w miarę dobry wybór? Czy może dołożyć ciut więcej i kupić coś innego?
Rekomendowane odpowiedzi