Marineiro Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 a coś więcej o rowerze? Czy rama M będzie dobra dla 187cm wzrostu?
maq Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Moim zdaniem rama L będzie dobra. Sam mam 180 cm i nawet dla mnie taka wynikała z tabel. Wysłane z Tapatalk
Marineiro Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Niby na stronie kellysa rozmiar M jest do 187cm Fajna ta oferta za 2500 ale nie ma rozmiaru L.
luki0166 Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 (edytowane) Witam wszystkich. Poszukuję dla siebie roweru. Nie jestem jakimś maniakiem rowerowym, myślę, że 200km max tygodniowo to u mnie, raczej jazda rekreacyjna po różnych terenach - od asfaltu do lasu. Szukam czegoś, na czym jeździło się będzie w miarę przyjemnie, ale również, aby nie wymieniać sprzętu za 3 lata. Napisałem w dziale dla szukających do kwoty 3000 i w takiej chciałbym się zamknąć, jednak jestem w stanie dołożyć do 3500 jeśli byłoby coś ciekawego. Obecnie jeździłem na kilkunastoletnim Krossie SFX300, chciałbym się przesiąść na coś innego. W kręgu moich zainteresowań pojawiły się: Kross Level 6.0 - znalazłem za niecałe 3500zł model 2019, Kross Hexagon 8.0 model 2020, Romet Mustang M5. Faktycznie te rowery co znalazłem są cenowo do 3500zł, jednak fajnie by było coś znaleźć do 3000zł. Z tych modeli co wymieniłem, najbardziej interesuje mnie Kross Level 6.0, cena jest podobna do pozostałych wymienionych, ale ma modele wyżej jesli chodzi o przerzutki oraz widelec powietrzny i support zintegrowany, za to Hexagon ma support monoblok, a Romet ma sprężynę w amortyzatorze. Tak na prawdę nie wiem, czy warto aż tak inwestować i wybrzydzać jeśli chodzi o komponenty, sam nie jeździłem nigdy na innym rowerze niż ze sprężyną, także, nie wiem, czy aż tak odczuję różnicę, tak samo z supportem, czy sztywną osią, której żaden z moich kandydatów nie posiada. Może jednak ze względu na to, że jestem początkujący to kupić model z niższej półki nawet do tych 2500zł oszczędzając na amortyzatorze, supporcie, a przerzutki przyjąć jakieś Alivio Jestem również otwarty na inne propozycje. Szukałem coś z Kellys, jednak nie znalazłem. Edit: Mam 173 wzrostu więc szukam pewnie jakieś 17". Edytowane 5 Maja 2020 przez luki0166 Dodanie info o rozmiarze
Kenijczyk Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 Witam serdecznie! Szukam konkretnego roweru do 2500 zł. Zależy mi na tym, aby jak najlepiej spożytkować pieniądze. Rower do jazdy rekreacyjnej. Pół na pół drogi miejskie z lasem. Czytając całe forum, wszystkie porady można się pogubić i dostać zawrotów głowy. Z tej półki cenowej wybrałem dwa, które mnie najbardziej interesują. Dodam, że mierze 190cm i ważę w okolicach 100 kg. W grę wchodzą koła 28/29 i rama 21. 1) Indiana X - Pulser 5.9 2019 2) Unibike Fusion 2020 W końcu doczekałem się, kiedy te rowery będą w moim rozmiarze w sprzedaży. Który z tych dwóch modeli byście wybrali? Do 2500 zł znajdzie się coś z lepszym osprzętem? Jeśli są jakieś ciekawe modele godne uwagi w tej cenie to śmiało prosiłbym o napisanie, jak najbardziej jestem zainteresowany. Miłego wieczoru wszystkim!
kamil05090 Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) Witam. a co sądzicie o tym rowerze: http://kands.pl/portfolio_page/29-kands-comp-er-deore/ 2429zl. Edytowane 10 Maja 2020 przez kamil05090
Dawid0529 Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 Witam serdecznie, to mój pierwszy post i chciałbym zapytać bardziej zaawansowanych ws. poniższych typów To bedzie mój pierwszy rower typu MTB (do tej pory trekking). 173cm /100kg Głownie lasy i drogi gruntowe. z typów moich: Unibike Fusion 27.5 Rockrider ST900 Kellys Spider 50 Co byście wybrali. P.S. dosyć istotne znaczenie ma tez kolorystyka ;) optymlne kolory: czarny, szary, pomarańczowy Pozdrawiam
BaczucHHE Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 (edytowane) Siema szukam roweru MTB do około 2500zł (używany) moglibyście coś polecić chcę: rama L koła 29/27,5 oraz dobry amortyzator najepiej powietrzny. Myślę nad cube LTD z 2015 z xt/slx i amorkiem reba rl co o nim sądzicie? Edytowane 13 Maja 2020 przez BaczucHHE
acer8 Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) - Edytowane 15 Maja 2020 przez acer8
Mikolaj1479635 Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) witam wszystkich, podepnę się do tematu. Znalazłem taki rower https://traperek.pl/kross-level-4-0 jest to mój maksymalny budżet (umowa z tatą) jeżdżę już od dawna więc wiem czego potrzebuje. Rower wydaje się okej, patrząc na osprzęt. Oczywiście wiem że reszta jest zrobiona po "taniości" ale no cóż. W planach miałbym jakiś upgrade za rok czy dwa jak bym odłożył pieniądze, ale to nieważne. Wracając do głównego tematu, czy jest to dobry rower na lata? (jeśli macie jakieś lepsze jestem otwarty na propozycje) jeżdżę głównie po drogach, lecz często zdarza się śmignąć po lesie. Liczę na ciekawe odpowiedzi. Edytowane 20 Maja 2020 przez Mikolaj1479635
smougie Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 Witam! Przymierzam się do kupna pierwszego roweru, początkowo budżet zakładał wydatek rzędu 2000-2500zł obecnie zastanawiam się czy nie dołożyć trochę i nie poszukać czegoś z amortyzatorem powietrznym. Znalazłem używany rower: https://www.olx.pl/oferta/rower-mtb-superior-xc869-z-amortyzatorem-rockshox-recon-CID767-IDEZXVC.html Z tego co mówi osoba sprzedająca, rozmiar ramy to M czyli na moje 187cm wzrostu byłby okey? Warto za tę cenę czy może polecicie coś innego? Może ktoś natknął się na jakąś ciekawą ofertę która odpowiadała by wzrostowi 187cm i wadze od 94kg do 110kg?
Tadzior Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 W dniu 20.05.2020 o 10:33, Mikolaj1479635 napisał: witam wszystkich, podepnę się do tematu. Znalazłem taki rower https://traperek.pl/kross-level-4-0 jest to mój maksymalny budżet (umowa z tatą) jeżdżę już od dawna więc wiem czego potrzebuje. Rower wydaje się okej, patrząc na osprzęt. Oczywiście wiem że reszta jest zrobiona po "taniości" ale no cóż. W planach miałbym jakiś upgrade za rok czy dwa jak bym odłożył pieniądze, ale to nieważne. Wracając do głównego tematu, czy jest to dobry rower na lata? (jeśli macie jakieś lepsze jestem otwarty na propozycje) jeżdżę głównie po drogach, lecz często zdarza się śmignąć po lesie. Liczę na ciekawe odpowiedzi. Lepiej z allegro w twoim budżecie weź sobie level 5 https://allegro.pl/oferta/rower-gorski-kross-level-5-0-29-s-m-l-kolor-outlet-8856449404?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_TOP_new_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=EAIaIQobChMIyOPLssXF6QIVlxoYCh21dAGgEAQYAiABEgKJu_D_BwE bo ma amorek już powietrzny.
leszcz Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 Godzinę temu, Tadzior napisał: Lepiej z allegro w twoim budżecie weź sobie level 5 https://allegro.pl/oferta/rower-gorski-kross-level-5-0-29-s-m-l-kolor-outlet-8856449404?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_TOP_new_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=EAIaIQobChMIyOPLssXF6QIVlxoYCh21dAGgEAQYAiABEgKJu_D_BwE bo ma amorek już powietrzny. Dobra opcja
Patryg09 Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 Czy rower INDIANA X-Pulser 6.7 M21 będzie dobrym rowerem?Ma amortyzator Rock Shox typXC 30 27.5" Pop Lock Zastanwiałem się również nad Cannondale Trail 29" 8 2020.Amortyzator SR Suntour XCE28, 100mm, Coil, 42mm offset (27.5") 46mm offset (29") Czy polecicie jakiś inny rower MTB do jazdy po górach,czasami skakania?
Dom1nus Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 Witam, mam pytanie odnośnie roweru Kross Black Edition 4 - https://www.sklepmartes.pl/sporty/54128-rower-ms-black-edition-4-m-m-msbez429x17m00300-kross.html. Ogólnie na internecie mało opinii jest o tym rowerze tym bardziej, ze na oficjalnej stronie Krossa przy tym roweru jest inny osprzęt. Z kodem rabatowy wychodzi za 2350zl. Warto w takiej cenie go brać? Rower ma służyć do jazdy rekreacyjnej.
evcia_lina Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Hej hej Sprzedałam swojego kloca trekinga I szukam mtb jednak mtb Zaczynam szukać Budżet do 2.5 k wiem nie za dużo ale może się uda znaleźć coś na wyprzedaży Marzenie amor w miarę już działający nie uginacz Na dobry początek w mtb Hm nie chcę używanego Jazda las szutry czasem górki Poradźcie coś może macie jakiś cynk gdzie są np rowery w dobrej cenie z zeszłego roku Mogę kupić przez net. Może się uda znaleźć rower w sklepie stacjonarnie przymierze się i wtedy podejmę decyzję. Myślę nad serią rowerów liv https://www.liv-cycling.com/pl/tempt-3 Coś ktoś pomocy Edytowane 24 Maja 2020 przez evcia_lina
Szlaubyncjer Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Witam wszystkich serdecznie. Chciałem się was poradzić odnośnie zakupu roweru do max 2600 w grę wchodzi tylko nówka ,rower był by używany pół na pół asfalt las mam 170cm i 60kg. Znalazłem kilka modeli lecz już się w tym wszystkim pogubiłem dodam że jestem amatorem i był bym wdzięczny za propozycje odnośnie wyboru z góry dziękuje.
nctrns Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 2 godziny temu, evcia_lina napisał: Budżet do 2.5 k wiem nie za dużo ale może się uda znaleźć coś na wyprzedaży W takim budżecie nie ograniczaj się do rowerów damskich, bo będzie trudniej coś znaleźć. Niestety, obecnie nastąpił szał kupowania rowerów, a jednocześnie są problemy z produkcją i dostawami, więce nie licz na szałowe wyprzedaże starszych roczników. Dodatkowo, w tym budżecie bardzo ciężko będzie znaleźć rower z amortyzatorem powietrznym.
evcia_lina Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) 41 minut temu, nctrns napisał: W takim budżecie nie ograniczaj się do rowerów damskich, bo będzie trudniej coś znaleźć. Niestety, obecnie nastąpił szał kupowania rowerów, a jednocześnie są problemy z produkcją i dostawami, więce nie licz na szałowe wyprzedaże starszych roczników. Dodatkowo, w tym budżecie bardzo ciężko będzie znaleźć rower z amortyzatorem powietrznym. Może serio lepiej rozejrzeć się za używanym:/sama już nie wiem Masz rację boom się zrobił na rowery i są braki Edytowane 24 Maja 2020 przez evcia_lina
nctrns Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Popatrz na rowery Indiana w media expert. Nie są piękne, ale mają w tym momencie najlepszy osprzęt. Mają też tam niezłe raty, albo promocję, gdzie płacisz pół ceny przy zakupie, a resztę za pół roku, więc może uda ci się nagiąć budżet 1
evcia_lina Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 29 minut temu, nctrns napisał: Popatrz na rowery Indiana w media expert. Nie są piękne, ale mają w tym momencie najlepszy osprzęt. Mają też tam niezłe raty, albo promocję, gdzie płacisz pół ceny przy zakupie, a resztę za pół roku, więc może uda ci się nagiąć budżet Jutro się przejdę pooglądać! Dzięki za podpowiedź
Accent_Szaj Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 3 minuty temu, evcia_lina napisał: Jutro się przejdę pooglądać Zadzwoń sobie wcześniej,bo rowery nie są ich głównym asortymentem Ps. Przy okazji Media ekspert to polski sklep,a teraz trzeba wspierać rodzimy biznes
evcia_lina Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) 9 minut temu, Accent_Szaj napisał: Zadzwoń sobie wcześniej,bo rowery nie są ich głównym asortymentem Ps. Przy okazji Media ekspert to polski sklep,a teraz trzeba wspierać rodzimy biznes I tak zrobię po co mam się zdziwić jak nie będzie tego czego szukam Kurde ale ta indiana to aż mam ciary kojarzy mi się z typowym marketowcem zerknęłam teraz i serio cena a osprzęt przystępna A jak potem z serwisem itd. Mnie mąż powiesi jak sprowadzę koleiny rower i znowu będę sprzedawać.... muszę dobrze to przemyśleć haha poszukać dłużej a tak jak pisaliśmy wyżej rowerów brak.... będzie ciężko Edytowane 24 Maja 2020 przez evcia_lina
nctrns Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 3 minuty temu, evcia_lina napisał: A jak potem z serwisem itd. Serwis będzie do kitu. Jak kupisz tam rower to na niego nie wsiadaj, tylko zawieź do normalnego rowerowego na przegląd, czy wszystko jest dobrze poskręcane. Tam nie ma mechaników tam są sprzedawcy z marketu.
Szlaubyncjer Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 3 godziny temu, Szlaubyncjer napisał: Witam wszystkich serdecznie. Chciałem się was poradzić odnośnie zakupu roweru do max 2600 w grę wchodzi tylko nówka ,rower był by używany pół na pół asfalt las mam 170cm i 60kg. Znalazłem kilka modeli lecz już się w tym wszystkim pogubiłem dodam że jestem amatorem i był bym wdzięczny za propozycje odnośnie wyboru z góry dziękuje. Narazie mam takie typy na oku: https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-unibike-fusion-27-5-2020 https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-giant-talon-3-2020 https://bikepark24.pl/Rower-Specialized-Pitch-27-5-Sport-Gloss-Golden-Yellow-Black-2020.html https://sklepy.bikeatelier.pl/rowery-gorskie/20049-rower-merida-bigseven-100.html#/1255-wariant-m17 https://swiatrowerow.com.pl/kellys-madman-60-2020-27-5-28644.html
Rekomendowane odpowiedzi