Gość Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 ze4lot chwilowo kontuzjowany, pewnie sam Wam więcej napisze.
Zalas Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Super maszyna ci wyszła Kotek też fajny Pozdrawiam. Gość od rączki
ze4lot Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Opublikowano 2 Maja 2017 5 godzin temu, Zalas napisał: Pozdrawiam. Gość od rączki Dzięki i również pozdrawiam!
Gość Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 15 godzin temu, SpiderMAN napisał: ze4lot chwilowo kontuzjowany Ale wszystko ok?
Gość Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Ale wszystko ok? No raczej spoko. Miły meeting dzisiaj mieliśmy. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 24 minuty temu, ze4lot napisał: Tak to wygląda w praktyce To nie jest praktyka, a chaszcze
marekctr Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Foty do połowy się nie liczą dawaj cały rower.
ze4lot Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 3 minuty temu, marekctr napisał: Foty do połowy się nie liczą dawaj cały rower. Są w pierwszym poście
Gość Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Ledwo złożyłeś i już zarasta trawskiem HEHEHEHEHE
ze4lot Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 Przed chwilą, marekctr napisał: Jakie odczucia na nowych oponach? Są znacznie mniej przywidywalne na drobnych szutrach i totalnie bezużyteczne w błocie w stosunku do tego jak radziłem sobie w zwykłej wersji na kole 26 (dętka). Dame koła mam dużo lżejsze w 27,5 oraz system tubeless co też ma spory wpływ na odczucia.
marekctr Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Wolałbyś dętkę i super lekką oponę czy jednak to co masz tbeless?
Gość Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 @ze4lot spróbuj wyższego ciśnienia w tej sytuacji. Nie napisałeś co rozumiesz przez pojęcie mniej przewidywalne, ale domyślam się, że o pływanie Ci chodzi. W córki Liv Tempt 3 na Maxxisach IKON 2.2" dętkowe pływanie było bardzo odczuwalne jak koło było napompowane do poziomu 2.4-2.5 bar, 3.0-3.2 i problem zniknął.
ze4lot Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 2 godziny temu, marekctr napisał: Wolałbyś dętkę i super lekką oponę czy jednak to co masz tbeless? Za wcześnie by wyciągnąć takie wnioski. Muszę pojeździć i z końcem sezonu będę miał coś do powiedzenia. Jeśli chodzi o standardowy leśny teren (kamyczki, listki, korzenie, wertepy jest bardzo przyjemnie, a wręcz mam wrażenie lotu nad całą ścieżką przy poczuciu stabilności i pewności. 2 godziny temu, SpiderMAN napisał: @ze4lot spróbuj wyższego ciśnienia w tej sytuacji. Nie napisałeś co rozumiesz przez pojęcie mniej przewidywalne, ale domyślam się, że o pływanie Ci chodzi. W córki Liv Tempt 3 na Maxxisach IKON 2.2" dętkowe pływanie było bardzo odczuwalne jak koło było napompowane do poziomu 2.4-2.5 bar, 3.0-3.2 i problem zniknął. Tu bardziej czuje jakby koło traciło przyczepność/ślizgało się niż żeby guma jakoś pływała, po prostu jakbym miał plastikowy bieżnik.
Gość Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) @ze4lotTo moze być kwestia czasu i będziesz miał lepsze czucie trakcji z dwóch powodów: a. przyzwyczajenie b. lekkie zużycie opon. Moje CST na początku też nie trzymały zbyt rewelacyjnie, po paru tygodniach zaczeły być dużo bardziej przewidywalne. Edytowane 10 Maja 2017 przez Gość
ze4lot Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Opublikowano 14 Maja 2017 Niestety tylna opona padła podczas maratonu - wbił się kolec rozcinając oponę na ok 1 cm. Wrzuciłem teraz CST BEATER na test, z przodu nadal Conti. Generalnie na ciśnieniu między 2,5-3 bar jeździło mi się coraz lepiej na Conti, jednak CST od razu dało znać, że na niższym ciśnieniu czuje się znakomicie 4 godziny temu, Łabędź napisał: Świetnie wygląda na żywo ta maszyna. Dziękuję, twoja z tymi niebieskimi detalami też robi super wrażenie.
Gość Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 No i nie zdążyłeś się przyzwyczaić do opony... maraton miał inne plany
Nastar Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Witam. Fajny projekt Tak się składa, że właśnie składam bardzo podobny ale na ramie karbonowej Big.Seven Team. Sztyca Procraft była w komplecie ;-) Mam już praktycznie wszystkie części (czekam tylko na klocki hamulcowe i tarcze hamulcową przód). Składanie całości do kupy 5 czerwca :-) Już się nie mogę doczekać !
ze4lot Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2017 Dnia 28.05.2017 o 21:49, Nastar napisał: Witam. Fajny projekt Tak się składa, że właśnie składam bardzo podobny ale na ramie karbonowej Big.Seven Team. Sztyca Procraft była w komplecie ;-) Mam już praktycznie wszystkie części (czekam tylko na klocki hamulcowe i tarcze hamulcową przód). Składanie całości do kupy 5 czerwca :-) Już się nie mogę doczekać ! Ja już nie mam tej sztycy . Umarła przed pierwszym tysiącem km.
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Mi ostatnio też ta sztyca strzeliła - nie na pół, ale pojawiło się 1,5cm pionowe pęknięcie tuż pod zaciskiem. Wypatrzyłam to przypadkiem, bo podnosiłam siodełko. Sztyca dokręcana była dynamometrem, więc nie przesadziłam z siłą. Teraz mam Thomsona aluminiowego.
bbc Opublikowano 18 Maja 2018 Opublikowano 18 Maja 2018 W dniu 14.05.2017 o 21:09, ze4lot napisał: Wrzuciłem teraz CST BEATER na test, Pozwolę sobie odkopać temat, ale bardzo interesują mnie wrażenia z jazdy na tej oponie. Rok używania to chyba wystarczająco, żeby móc powiedzieć czy warto zakładać czy raczej unikać. Napisz jak się trzymają i jak ze zużyciem.
Gość Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 W dniu 18.05.2018 o 21:24, bbc napisał: Pozwolę sobie odkopać temat, ale bardzo interesują mnie wrażenia z jazdy na tej oponie. Rok używania to chyba wystarczająco, żeby móc powiedzieć czy warto zakładać czy raczej unikać. Napisz jak się trzymają i jak ze zużyciem. Niestety kolega ujeżdża enduraka, a CST Beatera szybko zamienił na coś innego... A rower jakiś czas temu był do sprzedania za 4500zł, czy dalej jest tego nie wiem na 100%
bbc Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 34 minuty temu, SpiderMAN napisał: Niestety kolega ujeżdża enduraka, a CST Beatera szybko zamienił na coś innego... Dzięki za info. W takim razie chyba założę oddzielny temat albo będę musiał sam potestować (na szczęście drogo nie jest).
Rekomendowane odpowiedzi