Skocz do zawartości

Merida Big.Seven 2014 custom

ze4lot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ze4lot chwilowo kontuzjowany, pewnie sam Wam więcej napisze.

Opublikowano

Super maszyna ci wyszła :D
Kotek też fajny ;)
Pozdrawiam. Gość od rączki ;)

Opublikowano
5 godzin temu, Zalas napisał:

Pozdrawiam. Gość od rączki ;)

Dzięki i również pozdrawiam!

Opublikowano
15 godzin temu, SpiderMAN napisał:

ze4lot chwilowo kontuzjowany

Ale wszystko ok? :S

Opublikowano
Ale wszystko ok? 

No raczej spoko. Miły meeting dzisiaj mieliśmy.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
24 minuty temu, ze4lot napisał:

Tak to wygląda w praktyce ;)

To nie jest praktyka, a chaszcze :P

Opublikowano

Foty do połowy się nie liczą dawaj cały rower.:D

Opublikowano
3 minuty temu, marekctr napisał:

Foty do połowy się nie liczą dawaj cały rower.:D

Są w pierwszym poście :)

935990170413217743-account_id=1.jpg
Opublikowano

Ledwo złożyłeś i już zarasta trawskiem :P HEHEHEHEHE :P

Opublikowano
Przed chwilą, marekctr napisał:

Jakie odczucia na nowych oponach?

Są znacznie mniej przywidywalne na drobnych szutrach i totalnie bezużyteczne w błocie w stosunku do tego jak radziłem sobie w zwykłej wersji na kole 26 (dętka). Dame koła mam dużo lżejsze w 27,5 oraz system tubeless co też ma spory wpływ na odczucia.

Opublikowano

Wolałbyś dętkę i super lekką oponę czy jednak to co masz tbeless?

Opublikowano

@ze4lot spróbuj wyższego ciśnienia w tej sytuacji. Nie napisałeś co rozumiesz przez pojęcie mniej  przewidywalne, ale domyślam się, że o pływanie Ci chodzi. W córki Liv Tempt 3 na Maxxisach IKON 2.2" dętkowe pływanie było bardzo odczuwalne jak koło było napompowane do poziomu 2.4-2.5 bar, 3.0-3.2 i problem zniknął.

Opublikowano
2 godziny temu, marekctr napisał:

Wolałbyś dętkę i super lekką oponę czy jednak to co masz tbeless?

Za wcześnie by wyciągnąć takie wnioski. Muszę pojeździć i z końcem sezonu będę miał coś do powiedzenia. Jeśli chodzi o standardowy leśny teren (kamyczki, listki, korzenie, wertepy jest bardzo przyjemnie, a wręcz mam wrażenie lotu nad całą ścieżką przy poczuciu stabilności i pewności.

2 godziny temu, SpiderMAN napisał:

@ze4lot spróbuj wyższego ciśnienia w tej sytuacji. Nie napisałeś co rozumiesz przez pojęcie mniej  przewidywalne, ale domyślam się, że o pływanie Ci chodzi. W córki Liv Tempt 3 na Maxxisach IKON 2.2" dętkowe pływanie było bardzo odczuwalne jak koło było napompowane do poziomu 2.4-2.5 bar, 3.0-3.2 i problem zniknął.

Tu bardziej czuje jakby koło traciło przyczepność/ślizgało się niż żeby guma jakoś pływała, po prostu jakbym miał plastikowy bieżnik.

Opublikowano (edytowane)

@ze4lotTo moze być kwestia czasu i będziesz miał lepsze czucie trakcji z dwóch powodów: a. przyzwyczajenie

b. lekkie zużycie opon.

Moje CST na początku też nie trzymały zbyt rewelacyjnie, po paru tygodniach zaczeły być dużo bardziej przewidywalne.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Niestety tylna opona padła podczas maratonu - wbił się kolec rozcinając oponę na ok 1 cm. Wrzuciłem teraz CST BEATER na test, z przodu nadal Conti.

Generalnie na ciśnieniu między 2,5-3 bar jeździło mi się coraz lepiej na Conti, jednak CST od razu dało znać, że na niższym ciśnieniu czuje się znakomicie :)

4 godziny temu, Łabędź napisał:

Świetnie wygląda na żywo ta maszyna. :)

Dziękuję, twoja z tymi niebieskimi detalami też robi super wrażenie.

18402341_10212104662787448_7289824348668804031_o.jpg 18449721_10212104804230984_8237323845044682672_o.jpg
Opublikowano

No i nie zdążyłeś się przyzwyczaić do opony... maraton miał inne plany :P

:(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Fajny projekt :)

Tak się składa, że właśnie składam bardzo podobny ale na ramie karbonowej Big.Seven Team. Sztyca Procraft była w komplecie ;-)

Mam już praktycznie wszystkie części (czekam tylko na klocki hamulcowe i tarcze hamulcową przód). Składanie całości do kupy 5 czerwca :-)

Już się nie mogę doczekać !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 28.05.2017 o 21:49, Nastar napisał:

Witam.

Fajny projekt :)

Tak się składa, że właśnie składam bardzo podobny ale na ramie karbonowej Big.Seven Team. Sztyca Procraft była w komplecie ;-)

Mam już praktycznie wszystkie części (czekam tylko na klocki hamulcowe i tarcze hamulcową przód). Składanie całości do kupy 5 czerwca :-)

Już się nie mogę doczekać !

Ja już nie mam tej sztycy ;). Umarła przed pierwszym tysiącem km.

18671433_10212230672217605_3854344746906761458_o.jpg
Opublikowano

Mi ostatnio też ta sztyca strzeliła - nie na pół, ale pojawiło się 1,5cm pionowe pęknięcie tuż pod zaciskiem. Wypatrzyłam to przypadkiem, bo podnosiłam siodełko. Sztyca dokręcana była dynamometrem, więc nie przesadziłam z siłą. Teraz mam Thomsona aluminiowego.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 14.05.2017 o 21:09, ze4lot napisał:

Wrzuciłem teraz CST BEATER na test,

Pozwolę sobie odkopać temat, ale bardzo interesują mnie wrażenia z jazdy na tej oponie. Rok używania to chyba wystarczająco, żeby móc powiedzieć czy warto zakładać czy raczej unikać. Napisz jak się trzymają i jak ze zużyciem.

Opublikowano
W dniu 18.05.2018 o 21:24, bbc napisał:

Pozwolę sobie odkopać temat, ale bardzo interesują mnie wrażenia z jazdy na tej oponie. Rok używania to chyba wystarczająco, żeby móc powiedzieć czy warto zakładać czy raczej unikać. Napisz jak się trzymają i jak ze zużyciem.

Niestety kolega ujeżdża enduraka, a CST Beatera szybko zamienił na coś innego...

A rower jakiś czas temu był do sprzedania za 4500zł, czy dalej jest tego nie wiem na 100%

Opublikowano
34 minuty temu, SpiderMAN napisał:

Niestety kolega ujeżdża enduraka, a CST Beatera szybko zamienił na coś innego...

Dzięki za info. W takim razie chyba założę oddzielny temat albo będę musiał sam potestować (na szczęście drogo nie jest).