Skocz do zawartości

Fuzja BMC i CCC

de Villars

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety, ale to jest raczej dobra decyzja biznesowa. Ineos sobie może pozwolić na trzymanie teamu, który nie jeździ. CCC raczej nie ma tak głębokich kieszeni.

Opublikowano

Ja to rozumiem, nie mam pretensji. Tylko po prostu po ludzku mi szkoda. Pdzynajmniej człowiek zostanie właścicielem kolekcjonerskich kompletów ciuchów nagle. 

Opublikowano (edytowane)

https://naszosie.pl/2020/04/02/rozmowa-na-zywo-z-dyrektorem-ccc-team-piotrem-wadeckim/

Nie wiem jak to interpretować. Rozmowa została opublikowana dzisiaj, z treści wynika, że była już po oświadczeniu szefa CCC, a Piotr Wadecki wydaje się nie przyjmować tego do wiadomości i mówi jakby wszystko z zespołem miało być ok. Tymczasem ja wypowiedź Miłka odczytuję jako ogłoszenie wycofania się ze sponsoringu.

Edytowane przez de Villars
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Łabędź napisał:

Zostało nam nasze stroje chyba w ramki oprawić i powiesić na ścianie...

Edytowane przez Fimala
Opublikowano
10 godzin temu, de Villars napisał:

Tymczasem ja wypowiedź Miłka odczytuję jako ogłoszenie wycofania się ze sponsoringu

Ja też. Nie wiem, może Wadecki ma na oku innego sponsora? Ale w obecnej sytuacji branża raczej nie cierpi na nadmiar ofert sponsorskich...

Opublikowano

W dobie mega kryzysu ekonomicznego, to jakakolwiek oferta sponsorska będzie na wagę złota, bo będzie ich naprawdę mało. Firmy co innego będą miały teraz na głowie. To się w świecie sportu profesjonalnego, w tym kolarstwa musi odbić wielkim obniżeniem standardów finansowych. Pytanie jak wielkim? Czy teraz kolarze w Wold Tourze będą się ścigać za stawki jakie dotąd w drugiej dywizji? NIewykluczone. W ogóle ile drużyn przetrwa? Co z tymi które były w najniższej dywizji - tam może być najtrudniej przetrwać, bo z definicji ich sponsorzy byli mniejszymi firmami, słabszymi ekonomicznie, zatem cięcia mogą być najdrastyczniejsze. Ostatnio zasłyszałem, że bodaj we Włoszech kolarze jakiejś drużyny musieli się zarejestrować jako bezrobotni, i dostali ofertę zbierania jabłek w sadzie, którą musieli przyjąć...