de Villars Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Dotychczas ten temat funkcjonował jako plotka, ale chyba coś jest na rzeczy, bo ponoćjutro ma być jakiś oficjalny komunikat w tej sprawie. W skrócie - BMC wycofuje się ze sponsorowania drużyny i polska firma CCC ma wejść w jej miejsce. Sam nie wiem jak to oceniać, uczucia mam mieszane. No bo z jednej strony niby mielibyśmy "naszą" drużynę w World Tourze (niezależnie gdzie by formalnie była zarejestrowana), być może nawet z Rafałem Majką (bo takie plotki też chodzą), z drugiej strony - to raczej koniec dotychczasowej drużyny CCC, z taką konsekwencją budowanej przez lata. Wielu polskich kolarzy z niej w nowej world tourowej CCC może nie znaleźć zatrudnienia. No i ta nowa CCC to de facto była by przefarbowana BMC za którą nie przepadam, zwłaszcza za van Avermaetem... Bardzo jestem ciekaw co się w tej sprawie okaże jutro... Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Nowa drużyna (jakkolwiek się teraz nie będzie nazywała) ma być niestety zbudowana wokół van Avermaeta, jak reprezentacja Portugalii wokół Christiano Ronaldo. Z niedobitków BMC (których zostanie niewielu pewnie) i z chłopaków z obecnego CCC (faktycznie pewnie nie dla wszystkich starczy miejsca. Trochę takie wejście tylnymi drzwiami pomarańczowej drużyny do elity, co może cieszyć, szkoda tylko, że za cenę spójności zespołu, co musi martwić. Sceptycznie jestem nastawiony. Odnośnik do komentarza
pitmax Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 BMCCCC Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 BMC nie będzie w nazwie, wycofują się ze sponsorowania kolarstwa. Obstawiam Jakiś CCC Racing Team czy coś ew ten deseń Chyba, że całą sprawa to pic na wodę fotomontaż, bo mieli to dziś ogłaszać, a tu ciągle cisza... Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Już zostało to potwierdzone. Właściciel CCC przejmuje drużynę. Na razie nie podano jeszcze jaka będzie nazwa, a kontrakty z kolarzami (docelowo 23 - 25 chłopa) będą zgłaszane do UCI po 1 sierpnia. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Co ciekawe, ma też pozostać druga drużyna CCC, będąc niejako zapleczem drużyny worldtourowej. Nie wiem tylko, czy będzie ona na tym samym statusie co dotychczasowa CCC Sprandi Polkowice, czyli w 2 dywizji, czy jednak znajdzie się niżej? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Godzinę temu, de Villars napisał: Nie wiem tylko, czy będzie ona na tym samym statusie co dotychczasowa CCC Sprandi Polkowice, czyli w 2 dywizji, czy jednak znajdzie się niżej? Tak czy siak, będzie to ewenement - nikt w world tourze nie ma "młodzieżówki" w niższej dywizji. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Mają "młodzieżówki" Astana i Mitchelton-Scott. Na pewno takie "klony" tych drużyn widziałem na wyścigach tylko nie wiem czy one są w 2 dywizji czy jeszcze stopień niżej? Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Długo byłą cisza, ale w końcu wypływają nazwiska kolarzy nowego CCC na 2019 r. Obok Van Avermaeta, z tych co słyszałem że są pewni: Guillaume Van Keirsbulck, Serge Pauwels, Simon Geschke. Niestety, na razie nic nie wiadomo o zawodnikach polskich Dla tych co się nie załapią do world-tourowego CCC zapewne zostanie miejsce w drużynie która będzie jej zapleczem, ale będzie jeździć w III dywizji, czyli o stopień niżej niż dotychczasowe CCC. A z Majką to był jakiś pic na wodę, bo ponoć ma kontrakt z Borą na przyszły rok, albo i dłużej. 1 Odnośnik do komentarza
GBike Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 8 minut temu, de Villars napisał: Majką to był jakiś pic na wodę, bo ponoć ma kontrakt z Borą na przyszły rok, albo i dłużej. Ja myślę że to dobrze. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Bo ja wiem? PO TdF odzywały się głosy, że Rafał ma małe wsparcie Bory, bo ta koncentruje się na Saganie. Nie przesądzam czy tak było faktycznie, ale w polskiej (albo przynajmniej "polskiej" - bo nie wiadomo jak to do końca będzie wygląało pod względem organizacyjnym) drużynie chętnie bym go widział. A z potwierdzonych nabytków CCC jest jeszcze Michael Schar. Odnośnik do komentarza
GBike Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 6 minut temu, de Villars napisał: Bo ja wiem? PO TdF odzywały się głosy, że Rafał ma małe wsparcie Bory, bo ta koncentruje się na Saganie Hmmm pewnie mają trochę racji ci co tak mówili. Osobiscie byłem oburzony tym że zostawili Rafała samemu sobie w pierwszych oznakach słabości spowodowanych kraksą. Gwiazda Sagana blednie za miesiąc koszulka mistrza świata powendruje do kogoś innego. Może nowy sezon przyniesie nowe rozdanie przychylne bardziej "Zgredowi" . Co zaś tyczy się CCC nie jestem pewien czy ich budżet jest w stanie zapewnić zaplecze na takim samym poziomie jak dotychczasowy pracodawca. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Wszystko zależy, ile właściciel CCC wyłożył, ale chyba musiał dać wystarczająco, żeby właściciel licencji na której jeździło BMC nie szukał innych sponsorów, tylko się dogadali. Zobaczymy jakie będą kolejne transfery, to będzie można powiedzieć coś więcej. A co do Sagana, to ja bym go nie skreślał, moim zdaniem ogólnie jest w wybornej formie (za nim świetny TdF) i sądzę przez najbliższe lata będzie podobnie. Nawet jeśli tytułu mistrza świata w tym roku nie zdobędzie, to niewiele zmienia, bo trasa jest po prostu zbyt górzysta i preferuje zupełnie inny typ kolarzy. Zresztą, niewykluczone że w przyszłości zdobędzie jeszcze kolejne tytuły. Natomiast jeśli chodzi o sprinterów których gwiazdy bledną to ja bym wymienił przede wszystkim Greipela i Cavendisha. Nie wiem jak tam z Kittelem, w jego przypadku może to być po prostu kwestia nie wpasowania się w zespół Katiuszy i w przyszłości jeszcze odżyje. 1 Odnośnik do komentarza
GBike Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 @de Villars ja z optymizmem a ty jak zwykle na ziemię sprowadzasz 😀 pewnie że masz rację, ale ja mam nadzieję że się szczęście uśmiechnie do naszych. Sagan startował w Glasgow na ME i odpuścił. To mnie zastanowiło. Pisał na instagramie że to przez upadek w TdF. Ale... Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) No jak to, właśnie na poczynania CCC w przyszłym roku patrzę z wielką nadzieją i liczę na dobre wyniki Są natomiast kolejne nazwiska do skłądu drużyny na 2019 r. (w tym wreszcie jakieś polskie): Szymon Sajnok, Laurens Ten Dam i Joey Rosskopf. Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez de Villars Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Dziś ogłoszono, że kontrakt podpisał Łukasz Owsian. To dopiero drugi Polak, i w związku z tym mam pewien niedosyt. Poza tym - ciągle brakuje zawodników na klasyfikacje generalne wyścigów etapowych, zwłaszcza wielkich tourów. Odnośnik do komentarza
GBike Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 4 godziny temu, de Villars napisał: Dziś ogłoszono, że kontrakt podpisał Łukasz Owsian Specjalnie na raty rozkładają newsy. 4 godziny temu, de Villars napisał: ciągle brakuje zawodników na klasyfikacje generalne wyścigów etapowych, zwłaszcza wielkich tourów. No to mają problem bo chyba niewielu jest wolnych. Komentatorzy z eurosportu chyba trafnie ocenili że CCC buduje ekipę na pojedyńcze etapy i klasyki. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jeśli się komuś marzył Majka w nowym BMCCCC, to już można przestać marzyć: https://eurosport.interia.pl/kolarstwo/newsamp-rafal-majka-i-pawel-poljanski-przedluzyli-kontrakty-z-bora-h,nId,2620958 Odnośnik do komentarza
GBike Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 W dniu 20.08.2018 o 17:46, Łabędź napisał: Jeśli się komuś marzył Majka w nowym BMCCCC, to już można przestać marzyć: https://eurosport.interia.pl/kolarstwo/newsamp-rafal-majka-i-pawel-poljanski-przedluzyli-kontrakty-z-bora-h,nId,2620958 Kolega nie czyta postów hihi. Już kilka dni temu o tym rozmawialiśmy. 😉 Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Cisza ostatnio w kwestii nowych nabytków personalnych CCC, ale wpadł news dot. sprzętu. Otóż, drużyna najprawdopodobniej ma w roku 2019 jeździć na rowerach Giant: http://naszosie.pl/2018/09/05/kolarze-ccc-przesiadaja-sie-na-gianty/ Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 8 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Rozmowa z Piotrem Wadeckim: Będą dwie drużyny - CCC Team w World Tourze i drużyna kontynantalna - młodzieżowa, stroje zespołu world tourowego mają być zbliżone do obecnego CCC czyli pomarańczowe, a drużyna ma występować jako polska. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 8 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Dziś w trakcie transmisji z Vuelty padło stwierdzenie, jakoby sprinterem CCC w przyszłym sezonie miał być Jakub Mareczko. Plotka to czy fakt? W składzie CCC na 2019 na procyclingstats nie ma go. Odnośnik do komentarza
GBike Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 W dniu 8.09.2018 o 21:59, de Villars napisał: Plotka to czy fakt? Raczej fakt. Redaktorzy Eurosportu są dobrze poinformowani. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Kolejnym "nabytkiem" CCC Team jest natomiast Amaro Antunes. W cudzysłowie, bo po prostu zostaje w CCC Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 15 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 W dniu 11.09.2018 o 06:22, GBike napisał: Raczej fakt. Redaktorzy Eurosportu są dobrze poinformowani. No i się potwiedrziło. Wg procyclingstats będzie w 2019 r. jeździł w drużynie "CCC-something??" Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi