Skocz do zawartości

Wyścig szosowy 7 października 2018 r., Niepołomice

de Villars

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawiły się kolejne szczegóły dotyczące wyścigu ;)

Opublikowano

Nie wiem jak to ze mną będzie, bo w ostatnich dniach mam poważny regres formy i nie wiem czemu :(

Opublikowano

Zrób sobie przerwę od roweru na 5-7 dni.

Tapatalk'd

Opublikowano

Próbowałem, wytrzymałem 1 dzień. Ciężko nie jeździć, kiedy za oknem taka pogoda...

• Lubię to! 1
Opublikowano

@nctrns może mieć rację, przy Twoich objetościach możesz być przemęczony. Jakbyś używał Stravy, a dokładnie Stravistix, to byś miał to pięknie podane na wykresach. ;)

Opublikowano

Pod warunkiem że jeździłby z pulsometrem i miał dobrze wyznaczone strefy. Niby ostatnio autor dodał jakieś przybliżone kalkulacje, ale nie wiem czy na tym bym polegał.

Tapatalk'd

Opublikowano

Macie rację, coś muszę z tym zrobić. Spróbuje się dziś, jutro zmusić do nie-jeżdżenia. Prawdę mówiąc, to może być przemęczenie, to by się nawet zgadzało z moimi odczuciami.

Opublikowano

Ja tak miałem w czerwcu - w pierwszym tygodniu zrobiłem 452km, w tym 3x100+, co jak na mnie było bardzo dużo. W następnym tygodniu ledwo kręciłem i cały czas czułem zmęczenie, niezależnie od tego co robiłem i ile spałem.

Opublikowano

Ale tę dwusetkę, to byśmy jednak kiedyś pyknęli, chłopaki. :P 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj na Stavie przeczytałem, przeglądając ogłoszenie o nadchodzącym w sobotę wspólnym treningu grupy z Niepołomic ("NiepoKręcę"), że niechcący wspomniano o czwartkowym objeździe trasy wyścigu (razem z Mańkiem i Raso). Ktoś coś wie? 

Opublikowano

No i wybiera się ktoś na ten objazd? Bo mnie to korci trochę. 

Opublikowano

Pracuję, forma leży (więc nie wiem czy się utrzymam), do tego mam obtarcie na pachwinie które nie chce się goić. So yeah.

Opublikowano
3 godziny temu, Łabędź napisał:

A ze mną pojedziesz? :D

33197426_1996842633683175_5798362770525126656_o.thumb.jpg.d24fbda4be2bff9c93dda166bc10627a.jpg

Opublikowano
W dniu 5.08.2018 o 12:14, de Villars napisał:

Nie wiem jak to ze mną będzie, bo w ostatnich dniach mam poważny regres formy i nie wiem czemu :(

U mnie podobnie. Po mocnej formie na TDPA nastąpił totalny regres. Spadła też motywacja do treningów.

Prawdopodobnie wybiorę się jeszcze na jakiś wyścig szosowy. Rozważam Piekło południa (23 września) i wyścig w Niepołomicach (7 października).

Czy dużo tam startuje zawodników na innych rowerach niż szosowe? Coś mi się wydaje, że będę jedynym lub jednym z nielicznych na crossie.

Opublikowano
19 godzin temu, Łabędź napisał:

W tym terminie nie dam rady. Ale możemy się przejechać w weekend, jestem chętny ;)

Opublikowano
2 godziny temu, de Villars napisał:

w weekend

Mnie z kolei nie ma w KRK na weekend. :P Ale jak już trasa będzie powszechnie znana, musimy się wybrać na objazd i każdą dziurę w drodze dobrze poznać. 

Opublikowano

Coś takiego wisi na FB:

40079726_543460149418457_619325904602005

Daj znać kiedy masz wolne to jedziemy :)

Opublikowano

Największy podjazd będzie w Dąbrowej (jeśli trasa będzie szła wg ruchu wskazówek zegara).

Czy ktoś jedzie mtb, lub czymś innym, wolniejszym niż szosa ??

Opublikowano (edytowane)

Suma przewyższeń z całej trasy, jesli wierzyć danym ze Stravy jednego gościa, który na tym pojeździe był, to tylko 270 m na jednej rundzie. Z jakieś 3 km na 34 km całej pętli to leśny szuterek. 

Edytowane przez Gość