Accidental Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, mam rower mtb z pomiarem mocy stages i korbą długości 175 mm. Dostałem w prezencie drugi czujnik mocy stages do szosowego roweru -mogę być teraz jak pro, co rower to czujnik -ale w szosowym mam korbę 172,5 mm. I tu pytanie o praktykę trenerską (nie odczucia a praktykę trenerską): czy mając identyczne czujniki stages (ta sama generacja gen2 -eletronika ta sama, soft ten sam, jedyna różnica to grupa shimano xt vs. ultegra) długość korby nie będzie czynnikiem zniekształcającym wykonywanie takich samych interwałów w takich samych zakresach mocy na obu rowerach? Innymi słowy czy interwały będą w pełni takie same w sensie korzyści treningowych dla organizmu w tych samych zakresach mocy niezależnie czy zrobione na szosowym czy mtb? Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Accidental dodanie treści
nctrns Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Moc to moc, najbardziej obiektywny parametr treningowy jaki obecnie jest. Długość korby powinna być do ustawienia na komputerku albo apce stagesa - bez tego będziesz mieć zniekształcone wyniki. Ogólnie wg badań długość korby ma największy wpływ... na wygodę jazdy. Był ostatnio o tym filmik na GCN (bodajże Cadence geek edition na GCN Tech).
Rekomendowane odpowiedzi