Kkaaeell Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Jezeli ma byc to rower na pare lat i zamierzasz bawic sie w zjazdowki to lepiej wez rower z wiekszym skoskiem bo skoku w rowerze nie zwiekszysz
kapa39911 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2018 Znalazłem Treka Remedy 8 na Internecie z 2017 roku w cenie 10500, chyba to jest dobrą cena?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ares Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 (edytowane) 40 minut temu, kapa39911 napisał: Wszyscy tak mnie namawiają na tego Remedyego, ale czy ja będę w stanie wykorzystać w stu procentach możliwości tego roweru. Poki co nie posiadam niewiadomo jakich umiejętności. Wiadomo, mieszkam w Rajczy, w miejscowości, z której mam doskonałe trasy na szeroko pojęte górskie jazdy. Rower taki jak Remedy, na pewno będzie robił robotę na naszych górskich, kamienistych ścieżkach. Z drugiej strony Soil zbiera całkiem niezłe recenzje i jest chyba rowerem, który na dzień dzisiejszy odpowiada mojemu stylowi jazdy. Hmm Rajcza... Sporo czasu pomieszkiwałem w sąsiedniej Złatej. Teraz tak, skok zawieszenia to nie tylko jego wykorzystanie jako takie ale też inne elementy jak bezpieczeństwo i większa prędkość. Po prostu na fullach typu Remedy jeżdzi się szybciej, pewniej, bezpieczniej. Umiejętności to jedno a Ty zadaj sobie pytanie co chcesz robić docelowo. Wszak roweru nie kupujesz na jeden sezon prawda? Poza tym umiejętności są nie istotne bo i tak musisz od nowa uczyć się jazdy. Soila EX znam na wylot i już się wypowiedziałem czemu jestem na nie. Trek Remedy to też nie jakiś ciężki temat jak idzie o enduro. Są lepsi zawodnicy z bardziej hardkorową geometrią. Chyba, że faktycznie chcesz unikać trudnego terenu i jeżdzić bardziej zabawowo to wtedy ten Soil będzie w porządku. Pamiętaj tylko, że on nie ma blokady dampera i wprawdzie RVS mało buja ale jednak. I w razie czego postaraj się w sklepie o podmiankę blatu korby na 30T lub zrób coś z kasetą bo będziesz się męczył na standardowym napędzie. Cena za tego Treka bardzo dobra. Edytowane 9 Czerwca 2018 przez Ares
trollu Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 tak tylko wspomnę, Remedy przez Ędurowców nigdy za enduro nie był uznawany, od tego jest Slash
kapa39911 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2018 Hmm Rajcza... Sporo czasu pomieszkiwałem w sąsiedniej Złatej. Teraz tak, skok zawieszenia to nie tylko jego wykorzystanie jako takie ale też inne elementy jak bezpieczeństwo i większa prędkość. Po prostu na fullach typu Remedy jeżdzi się szybciej, pewniej, bezpieczniej. Umiejętności to jedno a Ty zadaj sobie pytanie co chcesz robić docelowo. Wszak roweru nie kupujesz na jeden sezon prawda? Poza tym umiejętności są nie istotne bo i tak musisz od nowa uczyć się jazdy. Soila EX znam na wylot i już się wypowiedziałem czemu jestem na nie. Trek Remedy to też nie jakiś ciężki temat jak idzie o enduro. Są lepsi zawodnicy z bardziej hardkorową geometrią. Chyba, że faktycznie chcesz unikać trudnego terenu i jeżdzić bardziej zabawowo to wtedy ten Soil będzie w porządku. Pamiętaj tylko, że on nie ma blokady dampera i wprawdzie RVS mało buja ale jednak. I w razie czego postaraj się w sklepie o podmiankę blatu korby na 30T lub zrób coś z kasetą bo będziesz się męczył na standardowym napędzie. Cena za tego Treka bardzo dobra. Unikać takiego terenu nie chcę, wiadomo, wraz ze wzrostem umiejętności człowiek chce więcej, normalne.Muszę tylko uważać, aby sobie jakiejś ręki nie daj Boże nie połamać, bo moja praca opiera się na użyciu rąk Chyba jednak biorę tego Remedyego 8Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ares Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 37 minut temu, trollu napisał: tak tylko wspomnę, Remedy przez Ędurowców nigdy za enduro nie był uznawany, od tego jest Slash Dlatego wspomniałem, że są w tej kategorii "lepsi zawodnicy" jednak Slash to obecnie tylko 29er a Remedy ma na ten rok Lyrika 160mm na średnim kole. Nawet model zeszłoroczny to już bardzo blisko rasowego enduro.
kapa39911 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2018 Już się dogadalem że sklepem i jutro zamawiam Remedyego 8 z 2017 roku, potrzebne są mu jakieś zmiany od razu, czy śmigać tak jak fabryka dała?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ares Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zapytaj czy nie są wstanie zamienić Ci zębatki korby z 32T na 28T. A tak w ogóle rozglądałeś się za ceną tego samego modelu tylko z tego roku?
kapa39911 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2018 Wszystko ponad 13k, oczywiście to cena katalogowa. Jutro wybiorę się jeszcze do Bielska zobaczyć czy mają tam coś ciekawego, ale nie sądzę, że zejdą z cena do około 12k.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
trollu Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 jak rok temu dzwoniłem do Bielska za Fuelem to dostałem info, że w gratisie tubelesy mi mogą zrobić więc raczej z rabatami u nich ciężko a zębatkę ja bym zostawił na razie tą co jest. W jeździe wyjdzie czy będzie mało/dużo. Zawsze można dokupić mniejszą, łańcuch skrócić. Jeśli wystartujesz z mniejszą to w przypadku ewentualnej zmiany na większą będą historie pt dokładanie ogniw - jak masz to luz, jak nie to szukanie/kupno nowego łańcucha Ja na małym blacie mam 26z i na podjazdy ok ale po płaskim to takie turlanie się
kapa39911 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2018 Oglądane jeszcze przy okazji tego Fuel Ex'a , jeździłem przed chwilą na nowym rowerze mojego taty, Merida Big Seven na kole 27,5, co prawda rama 18,5 ale rower wydawał mi się strasznie mały w porównaniu do mojego Cuba Acida. Rowery Fulle dzieki tylnemu zawieszeniu wydają się większe?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ares Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Jestem przekonany o tym, że powinieneś po prostu pojechać do jakiegoś konkretnego salonu z rowerami i wtedy rozwiejesz wszystkie rozterki. Albo na Śląsk, albo do Krakowa czy nawet Myślenic. Pogadać o konkretach w tym rabatach bo w moich stronach 10-15% nie jest niczym nadzwyczajnym. Poświęcić jeden dzień czy popołudnie. Kilka lat temu jak wchodziła nowa charakterystyka zawieszenia większość jeżdziła na 27,5. Kona nawet zatrzymała dłużej 26 cali gdzie był to jeden z najlepszych fulli enduro na rynku pod względem jazdy. Nawet zagorzali producenci 29er musieli się przeprosić ze średnim kołem. Dzisiaj znowu jest zawracanie d..py wielkim kołem bo trzeba zarobić...
trollu Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 full będzie wyższy. Ja miałem porównanie x-caliber 2016 a fuel 2018 - oby dwa na ramach 19.8, koła 29. Fuel ma wyżej suport i wogóle wyżej się siedzi, większy kąt podsiodłówki też na to wpływa. Kwestia przyzwyczajenia
kapa39911 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Wybieram się dzisiaj do Bielska to sprawdzę, zobaczę jeszcze do Bikera, mają tam Krossy I Gianty, ale tego Remedyego raczej biorę. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kapa39911 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zaproponowano mi ten oto rower w cenie 13000, ktoś jakieś opinie ja jego temat ma?https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2017-gorskie/all-mountain/trigger/trigger-carbon-3Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 39 minut temu, kapa39911 napisał: Zaproponowano mi ten oto rower w cenie 13000, ktoś jakieś opinie ja jego temat ma?https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2017-gorskie/all-mountain/trigger/trigger-carbon-3 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka zakochałem się dla mnie kosmos
kapa39911 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Piękny jest ten rower, ale ta cena 13k to już sporo, żeby nie powiedzieć bardzo dużo Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ares Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 13K to już sporo. Większość naprawdę solidnych marek po rabacie na topowym osprzęcie. Cóż sam wiesz jakie masz możliwości finansowe plus utrzymanie sprzętu a to też kosztuje.
kapa39911 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Rower chyba całkiem spoko? Ale czy w zasadzie potrzebuje aż takiego wypasionego rowera? Byłem już w zasadzie zdecydowany na Remedyego, a tu taka niespodzianka...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 3 minuty temu, kapa39911 napisał: Rower chyba całkiem spoko? Ale czy w zasadzie potrzebuje aż takiego wypasionego rowera? Byłem już w zasadzie zdecydowany na Remedyego, a tu taka niespodzianka... Jeśli masz okazję wziąć coś lepszego, to bierz. Raczej 99% myśli krąży potem wokół "mogłem jednak wziąć coś lepszego" niż wokół "na co mi był taki wypas". Do wypasu człowiek się momentalnie przyzwyczaja.
Rebeliant86 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Bardziej bym się zastanowił nad tym co mi da dołożenie kolejnej kasy. Jeśli znajdą się relatywnie duże zyski specyfikacji to czemu nie? Jeśli natomiast jedyne co dostajemy to inną/lepszą markę, to już trochę trudniejsza decyzja. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Andrzej Sawicki Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Dlatego budżet ustala się przed zakupami. Inaczej bez wątpienia skończysz na cenie małego auta. 1
Rebeliant86 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Dlatego budżet ustala się przed zakupami. Inaczej bez wątpienia skończysz na cenie małego auta.Ewentualnie można pogadać o tym z żoną, gwarantuję, że budżet drastycznie się ograniczy ;-) Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 1
marcin.jka Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 w cannonie brak miejsca na bidon, to duży minus.
Rebeliant86 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 To nie minus... To mozliwosc... Zapoznania się z bukłakiem. Ja z tego samego powodu zacząłem z niego korzystać i to dużo lepsze (moim zdaniem) niż bidon. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi