Marek Horoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Siemanko, Ma ktoś jakiś filmik lub poradnik lub sam da mi jakieś rady jak nauczyć sie pokonywać hopki, zeskoki nie lądujac na twarzy oraz technikę bunny hopa żeby łatwiej pokonywac niskie przeszkody ? Zaczynam sie wkręcać w MTB po 2 latach na szosie. Dzięki wielkie za pomoc
alfine-11 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Jest takich filmików na necie na pęczki Itd. Itp. 1
Marek Horoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Połowe juz widziałem ale trochę sie różni jazda na fullu od HT, dlatego nie każda technika tam spełni sie tu, dlatego szukam czegoś więcej ewentualnie osobistych porad. 1
bialy1245 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Sam przez to przechodziłem więc wiem że początki są trudne, ale nie poddawaj sie to najważniejsze. Powiedz co sprawia ci dokladnie najwieksza trudność to spróbuje ci pomóc bo w temacie hopki dużo nie wyjaśniają.
Red Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Generalnie to zasada jest ta sama. Na fullu jest to na plus że do wykonania bunnyhop'a możesz wykorzystać kompresje tłumika. Ale do rzeczy.Aby wykonać bunnyhop trzeba najpierw umieć zrobić manuala bo manewr wykonujesz unosząc najpierw przednie koło a następnie tylne. To proste. Jadąc cofasz biodra za siodło nieco je obniżając jednocześnie pociągając za sobą kierownicę. Drugi etap to poderwanie tylnego koła jadąc skieruj stopy piętą lekko w dół jednocześnie naciskając na pedały w momencie kiedy poczujesz że maksymalnie docisnąłeś rower do ziemi podciąginij nogi do góry tym razem palcami do dołu dzięki czemu powinieneś "podciągnąć" pedały (a tym samym cały rower) stopami do góry. Kiedy już opanujesz te dwa triki wystarczy że je połączysz ze sobą. W momencie kiedy podnosłeś przednie koło dociskasz rower do ziemi a następnie "podciągnasz" tylne koło w powietrze. Będąc w powietrzu z całym rowerem kierujesz przednie koło ku ziemi w lądujesz. Mam nadzieję że wyjaśniłem to dostatecznie dokładnie.Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Surciol Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Na nic ci się tak na prawdę te poradniki nie przydadzą Na rower i ćwiczyć, nie ma drogi na skróty.
Rekomendowane odpowiedzi