Skocz do zawartości

Accent CX ONE - Rower przełajowy 2015/2016

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, hanus napisał:

@Genzo Jak się sprawdza chińska sztyca? Na prawdę sporo wygodniejsza? Możesz podrzucić jakis link? Ogólnie też zastanawiam się nad chińską sztycą... 

Niestety nie znalazłem już tej sztycy na ali. Ale wziąłem jedną z tańszych (~18$) z carbonu 3K. Widać ją na ostatnim zdjęciu dodanym przeze mnie powyżej. Jest to podróbka EC90. Przejechałem na niej do tej pory ~700km. Wraz ze zmianą sztycy wymieniłem siodło na takie z prętami cro-mo, więc poprawa wygody była skumulowana.

Różnica jest taka, że przed zmianą przejeżdżałem 60km i czułem duży dyskomfort, a teraz robię 100km i czuję, że mogę siedzieć i jechać dalej. 

• Pomógł 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dwie nowe foty mojej maszyny ;)

Edytowane przez Gość
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Poprawiam sie ;)

Magiczne Bobolice i Cx One :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Cześć! 

Super rower i mega zdjęcia! Widać, że daje Ci on kupę radości! Sam posiadam takiego rumaka i go sobie bardzo chwalę.  Jak znajdę chwilę to postaram się wrzucić swoje zdjęcia i specyfikację. Pisałeś, że brakuje Ci miejsca na drugi bidon. Parę dni temu zamontowałem uchwyt do koszyka firmy Zefal na rurze podsiodłowej i już mogę mieć dwa bidony na raz. Mam ramę w rozm. M i koszyki są niestety dość blisko siebie, aż jeden bidon wgniata się w drugi, ale to nie jest problem, no chyba że skaczesz ;)   U Ciebie pewnie będzie większy luz z uwagi iż posiadasz L''kę. 

Mam pytanie ws. widelca karbonowego. Czy Twój nie jest przypadkiem w połysku?  Moja rama jest matowa, a obecnie sprzedawane widelce karbonowe są w błyszczące. Daj znać jak to wygląda u Ciebie :)  Chciałbym aby nowy widelec dobrze się komponował z ramą.

P.S.  

Siema Genzo! Ostatnio gadaliśmy na forumrowerowym :)  W końcu widzę jak wygląda Twój CX One po modyfikacji. Cieszę się, że karbonowa sztyca się dobrze spisuje. Pozostało Ci tylko podmienić widelec. Ja znów wracam do tematu i od widelca chcę zacząć tylko waham się czy po taniości zmienić na model pod V'ki i mieć od razu rower do jazdy czy wpakować tyle co ty (zmiana kół, kasety, hamulców + widelec karbon). Koszt wyjdzie tak duży, że mógłbym chyba (sprzedając mojego cx-one) kupić sobie za to nowy rower typowo Gravelowy :)

P.S. 2 Mam chłopaki problem z edycją mojego profilu "Strona którą próbujesz otworzyć, nie jest dostępna dla twojego konta" .  Czy ktoś mógłby mi napisać o co chodzi? 

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Magiczne Bobolice  ponownie :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pytanie do posiadaczy tego CXa.

Czy próbowaliście wstawić opony szersze niż 35? 

Wejdzie 38 lub 40? myślę, czy przed zimą nie zwiększyć przyczepności

Opublikowano

Mam założone schwalbe g-one 35mm i wolnego miejsca na dolnych widełkach jest bardzo mało. Może jakieś wąskie 38 na styk wejdą ale 40 raczej nie.

Jakiś czas temu czytałem test panaracer gravelking i 40 do cx-one nie wchodziła...

Opublikowano

Nie próbowałem zmieniać na szersze opony, ale 38 mm wejdą bez problemów z 40 faktycznie może być już problem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

POST Do usunięcia ...

Edytowane przez Gość
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Chyba najlepsza fotka mojego Cx One. Musiałem zamieścić :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Podoba mi się ta maszyna, serio ! Muszę kiedyś spróbować przejażdżki na przełaju ! 

• 1 rok później...