Skocz do zawartości

Accent Peak 29 (2017) White Beast

Guinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 27.07.2018 o 18:12, Guinek napisał:

Szczerze trochę się obawiam tego, gdyż będzie to pierwszy raz 🙄

To banalnie proste. Musisz zaopatrzyć się wcześniej w kilka niezbędnych gadżetów. Ja i pewnie inni z tego forum którzy sami serwisują swoje amorki chętnie pomogą ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ufff.... i z głowy 😅 Wymiana uszczelek jak i oleju przebiegła pomyślnie, trochę stresu było jak na pierwszą taką akcje, ale niecała godzinka i widelec wrócił na swoje miejsce 😎

Niestety zdjęć żadnych nie mam, tak się wciągnąłem, że nawet nie było kiedy zrobić 😂

Opublikowano
W dniu 10.08.2018 o 18:02, Guinek napisał:

Ufff.... i z głowy 😅 Wymiana uszczelek jak i oleju przebiegła pomyślnie, trochę stresu było jak na pierwszą taką akcje, ale niecała godzinka i widelec wrócił na swoje miejsce 😎

Niestety zdjęć żadnych nie mam, tak się wciągnąłem, że nawet nie było kiedy zrobić 😂

Najważniejszy jest rezultat.

Lepiej działa?

Opublikowano
4 minuty temu, SpiderMAN napisał:

Najważniejszy jest rezultat.

Lepiej działa?

Dziś była pierwsza jazda i działanie amorka mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło :o Nie byłem przygotowany na to, że będzie to aż taka różnica 🤣

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Guinek rozmiar ramy M. A orientujesz sie ile cali? 17 czy 19? 

Opublikowano
9 minut temu, Remik92 napisał:

Guinek rozmiar ramy M. A orientujesz sie ile cali? 17 czy 19? 

19", 17" ma S jeśli się nie mylę 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Guinek napisał:

19", 17" ma S jeśli się nie mylę 

Mam mętlik w głowie ponieważ na każdej stronie podane sa inne opisy rozmiarów. Mam taki sam wzrost jak ty i chciałem zamówić ramę ale teraz nie wiem ile cali 

Edytowane przez Remik92
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

@Guinek Czy sposób w jaki jest poprowadzona linka przedniej przerzutki sprawia że trzeba  bardziej się przykładać o dbanie o nią i ewentualnie częściej wymieniać?

Opublikowano
2 minuty temu, Yarooo napisał:

@Guinek Czy sposób w jaki jest poprowadzona linka przedniej przerzutki sprawia że trzeba  bardziej się przykładać o dbanie o nią i ewentualnie częściej wymieniać

Nie zauważyłem jakiś problemów, może dlatego, że po każdej jeździe staram się rower umyć. Zaraz minie rok i linka nie stawia oporów nie daje znaków, ze czas na wymianę. 

Opublikowano (edytowane)

Amor jest ze sztywną osią?

Rozumiem, że rama 2016? Możesz napisać coś więcej o trwałości lakieru?

Edytowane przez cieq
Opublikowano
6 minut temu, cieq napisał:

Amor jest ze sztywną osią?

Rozumiem, że rama 2016? Możesz napisać coś więcej o trwałości lakieru?

Rama kupiona grudzień 2017 więc rocznikowo pewnie 2016. Amortyzator niestety bez sztywnej osi, miałobyc ze sztywną ale nadążyla się okazja i już tak wyszło. Lakier jest trwały nie ma na nim rys eksploatacyjnych (kamienie, gałęzie itd.) , ale warto zabezpieczyć dolne widełki przed łańcuchem. 

Opublikowano

Powiedz, jak sprawdza Ci się ten układ - korba 28/38 i kaseta 11-42 z przerzutką z krótkim wózkiem GS? :)

Opublikowano

Sprawdzę się bardzo dobrze, Deore posiada wszelkie potrzebne systemy z wyższych grup. Korba jest to indywidualne dobieranie pod siebie w zależności po jakim terenie jeździsz, co do kasety to ma jeden minus w postaci dziury między dwoma rzędami, ich różnica wielkości jest za duża przez co ciężko jest dobrać odpowiednią kadencję (ale idzie się przyzwyczaic przez co zanika ten problem). 

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o to, czy nie masz problemu z największymi zębatkami na kasecie z tyłu przy krótkim wózku GS :) 

Opublikowano
3 minuty temu, szary_wolf napisał:

Chodziło mi bardziej o to, czy nie masz problemu z największymi zębatkami na kasecie z tyłu przy krótkim wózku GS :)

Nie, wszytsko działa bez problemu wystraczy obliczyć pojemność przerzutki GS 41T a SGS 43T jak się nie myle. 

Opublikowano

Bardzo dajna maszyna. Gdyby kiedyś udało się zapakować amortyzator z białymi goleniami i czasnymi ślizghami, albo choćby czarny z czarnymi ślizgami to wyglądałby jak cudo :)

Opublikowano
6 godzin temu, Franz Mauer napisał:

Bardzo dajna maszyna. Gdyby kiedyś udało się zapakować amortyzator z białymi goleniami i czasnymi ślizghami, albo choćby czarny z czarnymi ślizgami to wyglądałby jak cudo :)

Drogi interes :P 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Guinek napisał:

Drogi interes :P

Wiem, wiem. Taka tylko fanaberia,bo rower bardzo mi się podoba. WIdziałem projekt Accent peak  w kolorystyce red/black i tam z kolei zastosowano Rebę całkowicie w czerni. Wyglądało tak zjawiskowo, jak u Ciebie :)

Edytowane przez Franz Mauer
Opublikowano
3 minuty temu, Franz Mauer napisał:

Wiem, wiem. Taka tylko fanaberia,bo rower bardzo mi się podoba. WIdziałem projekt Accent peak  w kolorystyce red/black i tam z kolei zastosowano Rebę całkowicie w czerni. Wyglądało tak zjawiskowo, jak u Ciebie :)

Widziałem ostatnio, że nowy Recon jest cały czarny z czarnymi goleniami. Może jak się nadarzy jakaś okazja to zmienię :D

Opublikowano

O widzisz. Rzeczywiście. Zapomniałem o nim.

• Lubię to! 1
Andrzej Sawicki
Opublikowano

Nikt nie broni rozłożyć i dać do profesjonalnej lakierni. Same golenie to nie będzie duża robota...

Opublikowano
3 minuty temu, Andrzej Sawicki napisał:

me golenie to nie będzie duża robota...

Górne tez malują??? Chyba nie...

Opublikowano
5 minut temu, Andrzej Sawicki napisał:

Nikt nie broni rozłożyć i dać do profesjonalnej lakierni. Same golenie to nie będzie duża robota...

Nawet nigdy nie słyszałem o czymś takim 🙄

Opublikowano

Dolne lagi to bez problemu ogarnięty lakiernik pomaluje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@Guinek  A czy twój suport bb-mt800 nie gryzie się z ową korbą m6000 ? Bo planuję takie połączenie u siebie w rowerze zastosować,ale podobno mogą się pojawić problemy,dlatego mnie ciekawi jak u ciebie to wygląda czy nie ma żadnych problemów z pracą korby przy tym suporcie.