Skocz do zawartości

Maska symulująca trening wysokogórski

Fisherek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o takiej masce(Przykładowa maska)? Czy ktoś z Was kiedyś korzystał z czegoś takiego? Przynosi efekty? Warta jest swojej ceny? Ciekaw jestem Waszych opinii, ponieważ wydaje mi się, że temat nigdy nie był poruszany przez Szajbajków. 

Opublikowano (edytowane)

Używałeś kiedyś takiej maski (tzn. maski symulującej trening wysokogórski)?

Edytowane przez Fisherek
błąd
Opublikowano (edytowane)

Kolego może jestem idiotą ale za ponad 100 zł to ja jadę w góry i mam trening wysokogórski. Serio proponuje kupić ci jakąkolwiek maskę przeciwpyłową lub pełną maskę firmy  "drager" przy temperaturze ok.35 stopni i wilgotności ponad 90 % wtedy odechce ci się myśleniu o efekcie placebo.

2 Sprawa

W Takiej masce oddychasz jak karp więc nie widzę w tym żadnego treningu..po co niepotrzebnie wydawać kasę?

Edytowane przez Gość
Poprawka
Opublikowano

Nie obrażamy się przecież :)

No wiesz, ja niestety nie mam takiego luksusu mieszkając w centrum Polski nie mogę sobie pozwolić na częste wypady w góry, a za cenę 100 złto mogę sobię co najwyżej kilka dętek kupić :P Nie wiem czy jest to placebo i jak to działa dlatego pytam Szajbajków... Jak na razie nie zanosi się na 35 stopniowy upał przynajmniej u mnie, bo dzisiaj miałem 7 stopni i musiałem w komplecie termoaktywnym jeździć, bo bym nieźle zmarzł :P 

A tak gdybając,jeśli oddycham jak karp to muszę ćwiczyć cały czas mięśnie przepony i/lub zwiększać wydajność płuc, tak jak to się dzieje na basenie.

Zgodzę się też z kolegą, że cena jest kosmiczna :)

Opublikowano

Nie obrażam się , zwyczajnie mam taki dziwny styl bycia.Do tych warunków przedstawiłem troszkę jak mam w pracy.

O objętości płuc polecam trening na basenie tj, Łapiesz wdech nurkujesz na dno basenu wypuszczasz tyle powietrze ile ci potrzeba i robisz zwyczajowo pompki po okresie ok. roku będziesz mieć płuca,przeponę i nerwy wzmocnione.

Kolejna sprawa polecam serwis www.altimetr.pl

Możliwe że znajdziesz i jak wiele innych osób ciekawe górki w pobliżu.Można robić tzw. Everesting, lub na nasze zdobywanie górki określoną liczbę razy na jakiś wybrany szczyt
myślę że to będzie najlepszy trening. Tym bardziej że sam się przymierzam na taki bajerek.

Pozdrawiam Patryś

Opublikowano
1 godzinę temu, Patryś napisał:

Kolejna sprawa polecam serwis www.altimetr.pl

Możliwe że znajdziesz i jak wiele innych osób ciekawe górki w pobliżu.Można robić tzw. Everesting, lub na nasze zdobywanie górki określoną liczbę razy na jakiś wybrany szczyt
myślę że to będzie najlepszy trening. Tym bardziej że sam się przymierzam na taki bajerek.

Pozdrawiam Patryś

Dzięki! Bardzo mi się to przyda :) 

Pozdrawiam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...