Skocz do zawartości

Pedały platformowe 200 zł

Bartek4212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszły do mnie te "Wheelupy" z aukcji, która podlinkowałem wyżej...

NIestety przyszly te "podróbki-prodróbek" z pinami na trójkątny wkretak i wkrecaniem imbusem...

Bubel kompletny - tam nawet łożysk nie ma, tylko jakies ślizgi plastikowe - szlag mnie miał trafić :)

Opublikowano

Zwróć na koszt sprzedawcy. Sprzedawca wyraźnie napisał że 3 łożyska maszynowe.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, serbi napisał:

pinami na trójkątny wkretak

?????? whaaatttt?

Ściągaj od Tonga i będziesz zadowolony.

Edytowane przez Danuel
Opublikowano
W dniu 30.03.2021 o 11:23, vdcmike napisał:

Ja kilka lat temu, zanim odkryłem wheelup'y jeździłem na NS Aerial Pro i Radiance. Strasznie kosztowne w utrzymaniu bo zestaw naprawczy ~100zł i wymiana praktycznie 2x w sezonie. Po dwóch sezonach korpusy strasznie zeszmacone już były (pomimo że alu). Wheelupów jeszcze nie udało mi się zamordować jeśli chodzi o mechanikę. Niektóre (używam ich w każdym rowerze) są trochę nadgryzione przez przeszkody terenowe ale nadal sprawne. 

Radiance mi się mega podobają, ale stwierdziłem, że to fanaberia i ich nie kupiłem. Widzę, że to była dobra decyzja ;) Zobaczę jak długo mi wytrzymają NS Bistro, bo nie widziałem na stronie 7anna żadnych kitów naprawczych. Z innych opcji, to Dartomoor Rush wyglądają prawie identycznie, jak Bistro, a zestaw łożysko + ślizg kosztuje 20zł. Jeśli to jeden chińczyk klepał, to może będzie pasowało do moich :D 

Opublikowano

Pedały zwrocone (bez problemow) - kazdy towar mozna zwrocic do 14 dni bez podawania przyczyny, a tu "przyczyn" było sporo.

Ale... pani ze sklepu odpisała, ze oni te pedałki mają od polskiego importera - poszperalem na allegro i prawie same te podroby-podrobek tam są. Widac ktos przywiozl kontener tych bubli i opchnał :)

Opublikowano (edytowane)

Sprzedawca ma obowiązek reklamację ogarnąć. Odsylanie to dystrybutora to jakby ktoś cię olał ciepłym moczem. Jest niezgodność przedmiotu z umową i należy Ci się zwrot wszelkich poniesionych kosztów w tym wysyłki i odesłania. Dystrybutor nie zawierał z Tobą żadnej umowy.

Swoją drogą to jakiś nie dość że Janusz biznesu to jeszcze dzban.

Myślał, że kupując od kitajców po 30zł zrobi interes życia a tu się okazuje, że produkt nie wart złamanego grosza. Na slizgach, nichlujnie zrobionych korpusach i zwalonej konstrukcji osadzenia łożysk trzymających korpus w osi.

Edytowane przez vdcmike
Opublikowano

Po rozebraniu wyglądają tak czy inaczej?
Projekt-bez-tytu%C5%82u5-12.png

Opublikowano

@vdcmike,

Tak się właśnie poczułem😅 No ale powołałem się na ustawę i przełknęli reklamację. Swoją drogą czas ma tutaj znaczenie, bo w przypadku gdy reklamacja zostanie zgłoszona później niż 6 miesięcy od momentu zakupu, to sprzedawca może odesłać kupującego do dystrybutora/producenta:

https://www.google.com/amp/s/www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/reklamacja/217238,Czy-sprzedawca-moze-odeslac-do-producenta.html.amp

Opublikowano

Od dłuższego już czasu jest to 12 m-cy.

Opublikowano

Witam.
Kupowałem te same pedały co [mention=2008]rafu[/mention] i w tym samym sklepie (zanim doszły przeczytałem temat). Dzisiaj je rozkręciłem i mają trzy łożyska. Tak że tego... ec048591f73dc57c4633fe54b115a8a1.jpg
Ps. Już wiem co z nimi nie tak - przy skręcaniu rozwaliłem gwint w nakrętce trzymającej oś. Co ciekawe na osi gwint nie ruszony

Opublikowano

Ja swoich nie rozkręcałem, bo reklamowałem je z powodu właśnie tej nakrętki, która sama sama się odkręciła gdzieś w lesie. Nie ukrywam, że wolałbym odzyskać kasę, ale jeśli odeślą mi naprawione/wymienione pedały, to sprawdzę, co siedzi w środku.

Opublikowano

Heh...
Tak to jest jak forum ogarnia się z telefonu....
Oczywiście chodziło mi o sklep w którym kupował [mention=18047]serbi[/mention].
Te "WheelUpy" przykręcane są imbusem, mają trzy łożyska i piny na trójkątny klucz.
I "nakrętkę" z gównolitu. Trzeba będzie wziąć ośkę z nakrętką i jakiś budowlany odwiedzić...

Opublikowano

Jeśli tą z lewym gwintem to życzę wytrwałości w poszukiwaniach ;)

Dodatkowo ta "zaślepka" którą wkręcasz w korpus od strony przeciwnej do osi utrzymuje w miejscu to małe łożysko - jest ona krótka, siedzi w plastikowym gwincie i nie ma kontry jak w poprzednim designie. Też się odkręca i łatwo o zerwanie tego plastikowego gwintu (nawet mam gdzieś jedne w których już fabrycznie gwint był zerwany).

Co do łożysk to do niedawna w tych co miały ślizgi dało się to wymienić na łożyska 6700 (dwa w miejsce jednego ślizgu) ale też już spotkałem takie ośki, że nie ma opcji zastąpić ślizgi łożyskami.

Opublikowano

Cześć,

Szukam opinii o pedałach Bontrager Line Elite i TAG metals T3 nylonowe. Ktoś może miał doczynienia z tymi pedałami i mógłby coś więcej powiedzieć? Może polecacie coś innego nylonowego z wkręcanymi pinami do lekkiego enduro? 

Pozdrawiam,

Marcin

• 1 miesiąc temu...