zapalowskaela@hotmail.com Opublikowano 30 Września 2019 Opublikowano 30 Września 2019 W dniu 29.03.2018 o 20:29, SpiderMAN napisał: No właśnie...11 speed, już na nikim wrażenia nie robi są na to sposoby... Kąpiel w wosku, żadne błoto się nie będzie lepiło... Jak to robisz?ta kąpiel?
Tomaszk Opublikowano 1 Października 2019 Opublikowano 1 Października 2019 Ja kupuję miękkie znicze olejowe, takie, do których da się włożyć palec.
ZenonKowalewski Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Cześć, czy ktoś wie kiedy wchodzi nowy model XC 500 29" do sprzedaży? Jak to było w poprzednich latach? Niestety Decathlon nie był w stanie mi udzielić takiej informacji. Od kilku miesięcy nie mogę się zdecydować co kupić, a że mam już "nóż na gardle". Za dwa dni urlop, za 2-3 tygodnie maraton XC, to potrzebuję rower na już. Miałem sporo wybranych modeli, jednak XC 500 wydaje się naprawdę przystępny w tej cenie, no i co najważniejsze jest dostępny! I teraz bije się ze sobą, czy zamawiać dzisiaj, czy czekać do stycznia-marca na wersję 2020 i ładować kilka stów w naprawę starego złoma
Nerxen Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Cześć z tego co udało mi się wypatrzeć na materiałach na instagramie i fb z prezentacji na Roc d'Azur to wygląda że w xc500 zmienił się tylko kolor na niebieski (lazurowy?) koła amor osprzęt zostały takie same. Co to dokładnego czasu to nikt nie wie i co roku tak jest, a nawet jak ktoś cokolwiek powie to i tak nijak ma się to do tego kiedy się pojawią jeśli jesteś mocno napalony na nowy kolor to sprawdzałbym dostępność na francuskiej stronie
komandosek Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 7 godzin temu, ZenonKowalewski napisał: Cześć, czy ktoś wie kiedy wchodzi nowy model XC 500 29" do sprzedaży? Jak to było w poprzednich latach? Niestety Decathlon nie był w stanie mi udzielić takiej informacji. Od kilku miesięcy nie mogę się zdecydować co kupić, a że mam już "nóż na gardle". Za dwa dni urlop, za 2-3 tygodnie maraton XC, to potrzebuję rower na już. Miałem sporo wybranych modeli, jednak XC 500 wydaje się naprawdę przystępny w tej cenie, no i co najważniejsze jest dostępny! I teraz bije się ze sobą, czy zamawiać dzisiaj, czy czekać do stycznia-marca na wersję 2020 i ładować kilka stów w naprawę starego złoma O gustach sie nie dyskutuje, ale nowy kolor jest tak obłędny że..... 2
ZenonKowalewski Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Dzięki Panowie, na nowy kolor nie będę czekać. Chociaż super jest Zamówiłem wczoraj i już wysłali. 2
Tomaszk Opublikowano 26 Października 2019 Opublikowano 26 Października 2019 Jestem po przeglądzie zerowym. Przebieg ok. 500 km w tym 5 maratonów na Mazowszu. Coś zaczęło strzelać przy pedałowaniu. Wymieniono suport - podobno fabryczny montaż był prawie bez smaru. Także "kasowacz luzu" od korby w standardzie DUB był pęknięty, także pewnie podczas montażu. Wymieniona cała korba, łącznie z zębatką. 1
komandosek Opublikowano 26 Października 2019 Opublikowano 26 Października 2019 3 godziny temu, Tomaszk napisał: Jestem po przeglądzie zerowym. Przebieg ok. 500 km w tym 5 maratonów na Mazowszu. Coś zaczęło strzelać przy pedałowaniu. Wymieniono suport - podobno fabryczny montaż był prawie bez smaru. Także "kasowacz luzu" od korby w standardzie DUB był pęknięty, także pewnie podczas montażu. Wymieniona cała korba, łącznie z zębatką. Tylko Decathlon wymienia korbę z zębatką przy okazji wymiany suportu....
Tomaszk Opublikowano 26 Października 2019 Opublikowano 26 Października 2019 (edytowane) Nie do końca tak. Korbę z zębatką wymienili, bo był uszkodzony "preload adjuster", dostępny na np. Bikeinn.com za ok 40 zł z wysyłką do Polski. Edytowane 26 Października 2019 przez Tomaszk
zellt Opublikowano 28 Października 2019 Opublikowano 28 Października 2019 Czy ktoś wie jakie różnice sprzętowe będą w XC 500 2020r, po za kolorem oczywiście ? Czy jest już jakaś przewidywana cena, bo widziałem, że ceny w euro na jakieś modele 2020r się pojawiły ?
daihat Opublikowano 2 Stycznia 2020 Opublikowano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Bah chyba nie pozostaje nic tylko dalej czekać ;/. Myślę, że niedługo bo już są ostatki z 2019. Fajnie gdyby był napęd shimano slx m7100, bo jest trochę lżejszy i zdecydowanie tańszy jeżeli chcemy koronkę 10T. Chociaż w modelu z 2019 przejście na kasetę shimano 10T można połączyć z wymianą tych klockowatych kół, bo kaseta srama z 10T to jest jakiś meksyk cenowo. Edytowane 2 Stycznia 2020 przez daihat
Alzheimer Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Cena na 2020 wzrasta o 300zł... Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Alzheimer
marcinekduzes Opublikowano 2 Lutego 2020 Opublikowano 2 Lutego 2020 Rockrider i decathlon z roku na rok zaskakują mnie pozytywnie Sent from my iPhone using Tapatalk
Burry Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 26.10.2019 o 11:18, Tomaszk napisał: Jestem po przeglądzie zerowym. Przebieg ok. 500 km w tym 5 maratonów na Mazowszu. Coś zaczęło strzelać przy pedałowaniu. Wymieniono suport - podobno fabryczny montaż był prawie bez smaru. Także "kasowacz luzu" od korby w standardzie DUB był pęknięty, także pewnie podczas montażu. Wymieniona cała korba, łącznie z zębatką. Kurde, ja mam coś podobnego w moim XC500, ale dopiero teraz się odzywa. 😞 . Po kilku MTB w tamtym roku i kilku setkach po swojemu 😉 Znaczy strzelanie w napędzie i przepuszczanie po wolnym biegu :-/ Niestety serwis teraz nie działa ze względu na sytuację z korana virusem, ale mam nadzieję że zaraz zacznie. Generalnie rower naprawdę daje radę i jestem zadowolony, ale wolnobieg działał od początku głośno coś, w porównaniu do starej Meridy, czy innych MTB, ale myślałem że Rockrider tak ma :-/ Możecie polecić jakiś serwis w okolicach Warszawa - Garwolin ? Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Burry
Drago Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Czym różni się XC 500 2020 niebieski półsztywny od czerwonego XC bez owej frazy?
Tomaszk Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Jakiś babol w tłumaczeniu. Półsztywny = amortyzator tylko z przodu. Na stroni Deca tak jest napisane przy modelu na kołach 29". Brak tej bezsensownej frazy jest przy kołach 27.5" i 27.5+.
Drago Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Po tym jak porównałem geometrię obu ram i całą resztę specyfikacji, chwilowo zgłupiałem - także dzięki za odp Wynika z tego fakt, że dwa identyczne rowery, różniące się wyłącznie kolorem, dzieli 800zł różnicy 🤨🤔
Tomaszk Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 @Drago - sorry, nie doczytałem, że chodzi o porównanie z czerwonym. Czerwony to rok 2018, cena katalogowa to 4999, więc tylko 300 zł różnicy. A jak dostaniesz na wyprzedaży rocznika czerwony za 4499 to tylko brać. Poza tym różnic specyfikacji się nie dopatrzyłem.
Drago Opublikowano 23 Czerwca 2020 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Tydzień temu XC 2018 był całe 2 dni za 4499zł - w googlu link do rozmiaru L prowadzi do ceny katalogowej, natomiast osobny link do M i XL miał cenę obniżoną do 4499zł. Miał... 🙄 Pożyjemy, zobaczymy czy znajdzie się ta jedna sztuka
MISZA_sZ Opublikowano 10 Grudnia 2020 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Gdyby ktoś nadal chciał zakupić RR XC500 model 2020 to dzisiaj kupiłem do tego wersję limitowaną w pięknym granacie metalicznym za 4499zł zamiast cennikowe 5299zł. Są ostatnie modele na stanach więc można już targować a 800zł droga nie chodzi
Rekomendowane odpowiedzi