Zbygo Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Witam, w tym sezonie postanowiłem wziąć się za siebie i zacząć porządnie trenować. Zastanawiam się czy jest jakiś test dzięki któremu zbadam swoją formę i wyznaczę progi. Rozumiem, że test nie będzie dokładny ale jest to tymczasowe sprawdzenie swoich możliwości ponieważ w przyszłości planuje wybrać się na badanie wydolnościowe.
Reset Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) O niczym takim nie słyszałem, ale tez nie interesowałem się zbytnio. CIekawe, będę śledzić temat. Moim sposobem na sprawdzenie jest przejazd przez trasę. Najwięcej wychodzi na podjazdach. Niektóre na samym początku podchodziłem, a teraz..... jest lepiej Edytowane 25 Marca 2018 przez Reset
mario80r Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Najlepiej by bylo zrobic trening na tej samej trasie z czujnikiem mocy ale wiadomo nie kazdy potrzebuje miernika. Jak wyzej kolega napisal ta sama trasa w miare oslonieta od wiatru np las i pomiar czasu jak to robil Szaj w ktoryms odcinku. Ja np. ide na silownie i zawsze na tym samym rowerku z tym samym obciazeniem z moim pulsometrem jade 1h. Wiadomo im wiecej przejechane tym lepiej. Nie jest to super metoda ale daje tez motywacje jak widzi sie ze jest coraz lepiej. Tak samo jak daje satysfakcje ze robie coraz lepsze czasy na podjazdach z aplikacja strava. Z tym ze na zewnatrz zawsze wiatr ma b.duzy wplyw na wynik jak i ruch uliczny.
Gość Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Najprzyjemniejszym sposobem jest wytyczenie sobie jakiejś pętli testowej i przejeżdżanie jej np raz w miesiącu. Możesz monitorować czas przejazdu, ale również tętno czy kadencję. Test możesz zrobić, chociaż w warunkach zewnętrznych będzie to dość trudne. (Uprzedzam, że to jest naprawdę wyczerpujący test)
Rekomendowane odpowiedzi