Kolzwer205 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Witajcie! Chwila dłuższego zawahania, czy kolejny rower to już nie przesada...w końcu miło było by dojeżdżać do pracy w sezonie letnim bez zbędnych czynności serwisowych...i tak obok trekkinga i full-a w końcu stycznia tego roku dołączył trzeci sprzęcik Specyfikacja: RAMA: stalowa 21" (mam 178 cm wzrostu, ten rozmiar najlepiej mi pasował), stery klasyczne, zewnętrzne, rocznik 2015 WIDELEC: stalowy KOŁA: 28", obręcze aluminiowe EuroLine OPONY: Schwalbe Century 37-622 PIASTY: przód - Shimano DH-3N31-NT; tył - Shimano Nexus SG-C300-7C MANETKA: Shimano Nexus Revoshift 7 KORBA: Cyclone 46T 170 mm ŁAŃCUCH: KMC HAMULCE: przód - V-break Promax TX-117; tył - torpedo KLAMKA HAMULCA: Promax KIEROWNICA: Romet Comfort Bar, MOSTEK: Kalin 25,4 mm, 40 mm, SZTYCA: Romet alu 31,8 SIODŁO: Romet City Comfort Line na sprężynach - typowa kanapa, na pewno dobre na jazdy po mieście bez spodenek z wkładką, PEDAŁY: Marwi SP-823 ALU (oryginalne plastiki nie budziły mojego zaufania), LAMPY: oryginalnie Buchel Retro 15 Lux; Owlet, wymienione na oświetlenie z funkcją podtrzymania światła na postoju: Busch & Muller LUMOTEC Classic T senso plus oraz B&M Toplight Flat S plus INNE: Pełna osłona łańcucha (na tym bardzo mi zależało w rowerze do codziennej eksploatacji), plastikowa osłona tylnego koła (niestety jej minusem jest to, że jeśli chcemy całkowicie ją ściągnąć trzeba odkręcać ramię korby, inne modele dają się lepiej rozłożyć i nie wymagają ingerencji w korbę, np. osłona Helsing) , stalowe błotniki, dzwonek Basil Bicycle Bell (głośniejszy od tego ze standardowego wyposażenia, też nie dzwoni na wybojach i nieźle się prezentuje). Dodane także: podkowa zabezpieczająca AXA Victory, chlapacz przedniego błotnika Old Shool 709, odblaski na koła B&M. WAGA: ~18-19 kg, dokładnie nie miałem możliwości sprawdzić, ale w porównaniu do mojego trekkinga, nie mówiąc o full-u czuć różnicę. Edytowane 16 Maja 2018 przez Kolzwer205
Kolzwer205 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 Wraz z nadejściem wiosny oryginalne lampy Buchel Retro 15 Lux i Owlet zastąpiłem oświetleniem Busch & Muller LUMOTEC Classic T senso plus 30 lux oraz B&M Toplight Flat S plus (na zdjęciach jeszcze z Owlet-em). Zależało mi głównie na większej mocy przedniej lampy i funkcji podtrzymania światła na postoju. Rower doczekał się też podkowy zabezpieczającej AXA Victory, chlapacza przedniego błotnika Old Shool 709, odblaskówi na koła B&M i toreb marki Le Grand. Obecnie prezentuje się tak:
Kolzwer205 Opublikowano 15 Września 2018 Autor Opublikowano 15 Września 2018 Ostateczne zmiany dokonane pod koniec sierpnia: wymieniona osłona łańcucha na model materiałowy firmy Geen, wreszcie wszystko idealnie dopasowane, nic nie ociera o zębatki; skórzane siodełko Brooks Flyer, poprzednie było zbyt miękkie i nie nadawało się już na weekendową przejażdżkę za miasto; chwyty Velo Comfort kolorystycznie dopasowane do siodełka.
Rekomendowane odpowiedzi