Skocz do zawartości

Książki o treningu kolarskim.

eldomello

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Na rynku jest dużo książek poruszających tematykę treningu kolarskiego. Które z nich znacie i są one warte zakupu. 

Opublikowano

Na pewno każdy Ci napisze ,,Biblia treningu kolarza górskiego" Friela, kolejna to ,,Program Mistrza. W siedem tygodni do doskonałości" Lance'a Armstronga, ,,Trening rowerowy" Danielle Kosecki.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jazda rowerem górskim - Brian Lopes, Lee MacCormack. Bardzo przydatna książka, która jest w kompendium wiedzy na temat techniki jazdy rowerem górskim.

Opublikowano

Mnie bardziej niż technika jazdy MTB interesuje trening kolarski na szosie.

Opublikowano
Dnia 18.02.2018 o 17:10, oska napisał:

kolejna to ,,Program Mistrza. W siedem tygodni do doskonałości" Lance'a Armstronga,

Polecam przeczytać "Wyścig tajemnic" Tylera Hamiltona - kolegi Lance'a. Również opisuje program mistrza ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Polecam przeczytać "Wyścig tajemnic" Tylera Hamiltona - kolegi Lance'a. Również opisuje program mistrza
Wyścig też przeczytany, ale jeszcze nie jestem gotowy na ten rodzaj programu

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jazda na rowerze Profesjonalnie o sporcie Wielinga

ktoś z Was może czytał?

Opublikowano

"Kolarstwo zaawansowane" - kupiłem w empiku, ale to książka dla tych co już mają dobrze opanowane treningi. Dla mnie trochę za ciężka. Pół książki to o treningu z miernikiem mocy. Rozdział poświęcony ustawieniom pozycji na rowerze to porównanie metod bikefitingu ;p

• 4 lata później...
Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem książki o podstawach kolarstwa mam na oku dwie pozycje: Kolarstwo. Podstawy treningu oraz Biblia treningu rowerowego. Którą pozycję byście bardziej polecali? Możecie jeszcze polecić inna pozycje książkowe dotyczące postawy treningu kolarskiego dla osoby zielonej w tych tematach.