spidelli Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Ciii.... one nie wiedzą o tym, że są pękające Przynajmniej na razie 35 minut temu, KiLLeXX napisał: No Ten rower to prawie kopia mojej 100, mam tą samą korbe i manetki. A wyszło dużo taniej, z lepszymi oponkami i suport em. Twój wyszedł taniej czy ten w deklu? Kurde, fajny ten rower Gdybym kupował dzisiaj.... Na pewno w 699 zł nie zmieszczę się z modem 2x8 + obręcz pod kasetę... Chociaż do tego nowego Tribana wolałbym "nasze" opony "gravelowe" Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez spidelli
FalconHeavy Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Część gratów musi być używane Presta jest spoko. Tam masz taką nakrętkę i trzeba ją lekko zluzowac na czas pompowania. Pompka z decla za dyche robi to bez problemu.
spidelli Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Nie no wiem, jak się pompuje. Wiem też, że Schneider jest dużo lepszy, bo nic się nie krzywi. A w preście się ten bolec lubi skrzywić. Zmieniłem pompkę na taką z wężykiem ale się nie naprawiło już i wszystkie mam krzywe - właśnie od zwykłej pompki. Za mocno szarpałem
KiLLeXX Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) 24 minuty temu, spidelli napisał: Ciii.... one nie wiedzą o tym, że są pękające Przynajmniej na razie Twój wyszedł taniej czy ten w deklu? Kurde, fajny ten rower Gdybym kupował dzisiaj.... Mój wyszedł taniej. Kupowałem nowe części. Szukając okazji. 1.Korba shimano fca070 tourney 170mm 115zl 2. support shimano bbun55 68/110 55zl. 3. Przerzutka przednia shimano tourney 2 rz 50 zł 4.linki i pancerze jagger. Z racji że mam nie wprawiona reke brak dobrych ucinaczek, oraz przyokazji wymieniłem całość pancerzy na to wydałem 40zl. Ten koszt mógłby wynieść mniej. 5. Opony schwalbe durano 700x32c. 100 zl za komplet. Tak tanio ponieważ były zdemontowane w tym roku z nowego roweru (jednak nie używane.) 7.manetki MicroSHIFT ft 2x7 170zl Całośc daje kwotę 530 zl. Jedyna wada to wolnobieg. Jednak przerzutka i opony lepsze. Support na kwadrat też lepszy najwyższy model shimano. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez KiLLeXX
spidelli Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ok, tylko tam jest kaseta i 2x8 - tylko gwoli ścisłości. Za to w tamtym rowerze na pewno wymieniłbym opony, więc jeszcze przynajmniej 100 zł do rachunku. U Ciebie nie liczyłbym opon czyli 100 zł mniej. No w każdym razie mnie interesowałyby "gravelowe" opony a nie szosowe więc nie liczyłbym do T100 ale doliczyłbym ich koszt do T120.
KiLLeXX Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 3 minuty temu, spidelli napisał: Ok, tylko tam jest kaseta i 2x8 - tylko gwoli ścisłości. Za to w tamtym rowerze na pewno wymieniłbym opony, więc jeszcze przynajmniej 100 zł do rachunku. U Ciebie nie liczyłbym opon czyli 100 zł mniej. No w każdym razie mnie interesowałyby "gravelowe" opony a nie szosowe więc nie liczyłbym do T100 ale doliczyłbym ich koszt do T120. Manetki 2x8 tyle samo kosztują. Tak więc koszta takie same praktycznie. Tourney z tyłu działa z 2x8
spidelli Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Niech będzie W tamtym i tak wyciepnłąbym opony więc wyszłoby drożej. A nie, czekaj. Widelec rozstrzyga Tam jest Le carbą Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez spidelli
KiLLeXX Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 3 minuty temu, spidelli napisał: Niech będzie W tamtym i tak wyciepnłąbym opony więc wyszłoby drożej. A nie, czekaj. Widelec rozstrzyga Tam jest Le carbą No tak, ale ja nie potrzebuje lzejszego. Ty zapewne też. Zresztą one są podobno gorsze niż te tanie z Ali.
spidelli Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Nie potrzebuję, to prawda. Mi T100 pasuje w roli roweru do cięższych zadań (szutry, dziurawy asfalt, błoto) albo wręcz treningowego (mało przełożeń).
KiLLeXX Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Teraz, spidelli napisał: Nie potrzebuję, to prawda. Mi T100 pasuje w roli roweru do cięższych zadań (szutry, dziurawy asfalt, błoto) albo wręcz treningowego (mało przełożeń). Jestem dumny i tak z kosztów modyfikacji. Zrealizowalem w 100% mój ŻYD PROJECT
spidelli Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ten rower już od samego początku był - jak pisał @FalconHeavy - mokrym snem księgowego Gratuluję moda i zazdraszczam, bo ja tylko dziobem trzaskam a nic nie robię
KiLLeXX Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Teraz, spidelli napisał: Ten rower już od samego początku był - jak pisał @FalconHeavy - mokrym snem księgowego Gratuluję moda i zazdraszczam, bo ja tylko dziobem trzaskam a nic nie robię Hehe dzieki. Najważniejszy jest fakt, że nauczylem się sam składać taki Prosty rower. Bo uczyłem się z każdą czynnością. Zresztą widziałes po pytaniach. Jak co służę linkami do tych części.
spidelli Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Dzięki, na pewno będę Was męczył z każdą pierdołą
FalconHeavy Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Coraz więcej u mnie lasu, a ja się rozglądam za mniejszymi gumami Z miłą chęcią wziąłbym Duro Stinger 28c. Ale niedostępne Ktoś ważył nasze opony i wyszło 592g, czy te są inne bo tu 360g?: https://www.decathlon.pl/opona-gravel-light-700x32-id_8403032.html Fajne oponki, tylko drogie jak na dekiel: https://www.decathlon.pl/opona-resist-9-protect-700x28-id_8403034.html W tej cenie to były Duro zwijane
spidelli Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @FalconHeavy Musisz mieć 2 komplety opon, jak do auta Szutrówki i szosówki. Oczywiście na osobnych obręczach Ja tam zostaję przy semi-slicku, dla mnie jest optymalna.
FalconHeavy Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Wisienka już jest, brakuje tortu
spidelli Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Oglądałem wczoraj T120 w deklu. Dorzucili jeszcze drugie mocowanie na bidon. Ogólnie zacny rower ale żadnej logiki w oponach Tak jak w T100 zresztą. W baranku opony przełajowe a FB - slicki.
Pabloxz Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Tak sobie dzisiaj patrzyłem też, ten 120 rc czy wersja uk i jakiś ten naklejek cienki 😀 a propos polecacie w postach wolnobieg sunrace 7 rz , a zimą kupiłem Shimano 7-rzędowy MF-HG37- 13-28- czy to będzie pasować
KiLLeXX Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Pabloxz napisał: Tak sobie dzisiaj patrzyłem też, ten 120 rc czy wersja uk i jakiś ten naklejek cienki 😀 a propos polecacie w postach wolnobieg sunrace 7 rz , a zimą kupiłem Shimano 7-rzędowy MF-HG37- 13-28- czy to będzie pasować Wolnobiegu sunrace 8rz polecają, bo to jedyny chyba wolnobieg co ma 8rz. Jeśli jesteś przy 7 rz to pozostan lepiej przy shimano.
Pabloxz Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 No tak nie potrzebny mi młynek 34 na te moje jak to mówią poznańskie wiadukty 😀 pedałujesz i stoisz w miejscu, a 13 może trochę pociśnie po asfalcie, startuje w duathlonie i jadę z tribanem na 60 km i na te zawody oczywiście wjadą slicki 😀 no cóż się niektórzy zdziwią 😉
KiLLeXX Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) 7 godzin temu, Pabloxz napisał: No tak nie potrzebny mi młynek 34 na te moje jak to mówią poznańskie wiadukty 😀 pedałujesz i stoisz w miejscu, a 13 może trochę pociśnie po asfalcie, startuje w duathlonie i jadę z tribanem na 60 km i na te zawody oczywiście wjadą slicki 😀 no cóż się niektórzy zdziwią 😉 Oooo też jestem z Poznania i latam tribanem na slickach, foty masz wcześniej. Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez KiLLeXX
Pabloxz Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, KiLLeXX napisał: Oooo też jestem z Poznania i latam tribanem na slickach, foty masz wcześniej. Cały zeszły sezonie i teraz jeszcze jeżdżę na oryginałach mi nie popękały, ale tylnia jest już łysa, nie robiłem żadnych modyfikacji, raczej skłaniam się do tego że to będzie rower do wycieczek mieszanych i do pracy, zmieniłem tylko łańcuch i dodałem zatrzaski. Zimą tylko kupiłem wolnobieg i oponki które w wolnej chwili przełożę na trasę zawodów i trochę muszę polatać po asfalcie a później zamiana na jakieś 32 Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez Pabloxz
KiLLeXX Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, Pabloxz napisał: Cały zeszły sezonie i teraz jeszcze jeżdżę na oryginałach mi nie popękały, ale tylnia jest już łysa, nie robiłem żadnych modyfikacji, raczej skłaniam się do tego że to będzie rower do wycieczek mieszanych i do pracy, zmieniłem tylko łańcuch i dodałem zatrzaski. Zimą tylko kupiłem wolnobieg i oponki które w wolnej chwili przełożę na trasę zawodów i trochę muszę polatać po asfalcie a później zamiana na jakieś 32 Powiem Tobie że na ja na slickach 700x32c schwalbe durano wszędzie wiece. Nawet w las. Więc jak potrzebujesz to bez obaw. No chyba że chcesz węższe..(na zawody daj węższe zdecydowanie}. Też mam 2 bidony na ramie. To podstawa latem Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez KiLLeXX
marcinw1983 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 11 godzin temu, Pabloxz napisał: a propos polecacie w postach wolnobieg sunrace 7 rz , a zimą kupiłem Shimano 7-rzędowy MF-HG37- 13-28- czy to będzie pasować ja ostatnio zmieniłem na https://biostern.abstore.pl/kasety-wolnobieg-sunrace-7rz-13-34-mfm4s7cv,c66,p2944,pl.html i czuć ten 1 ząb mnie 1
Rekomendowane odpowiedzi