FalconHeavy Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Rozglądam się, większość to 7 stopni i 31.8 kierownica. To nie pasuje do kierownicy. Ja szukam 6 stopni i 25,4 kiera, a tego jest nie wiele, tym bardziej czegoś z karbonem. Pozostaje takie amelininium https://pl.aliexpress.com/item/Tanie-MTB-Bike-Stem-28-6mm-25-4mm-32-60-80-100mm-Ze-Stopu-Aluminium-g/32920959654.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.3d872e0esWHF8P https://pl.aliexpress.com/item/Tanie-MTB-Bike-Stem-28-6mm-25-4mm-32-60-80-100mm-Ze-Stopu-Aluminium-Mountain/32872391956.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.3d872e0esWHF8P
Nath_147 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Na alledrogo masz sporo mostków PRO lt o 6stopni i średnich ich 25.4 , wagowo porównywalne do Chińczyków , cenowo tez
spidelli Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Koledzy, szybkie pytanie - co po zajechaniu standardowych opon? Standardowe mi pasują ale szykuję się na wyprawę i chcę kupić opony zwijane - jako zapas. Mam nadzieję, że przeleżą w sakwie całą podróż a założę je na obręcze jak padną obecne. Jazda to głównie asfalt ale szuter się zdarza. Mam takie typy: https://www.rowertour.com/p/83867/schwalbe-x-one-speed-28-rg-dc-ls-opona-przelajowa-zwijana https://www.rowertour.com/p/60933/schwalbe-x-one-allround-700-x-33-dc-ls-opona-przelajowa-zwijana Ta pierwsza wygląda mi na szybszą na asfalcie, druga pewnie lepiej poradzi sobie na gorszej nawierzchni czy śliskim...
FalconHeavy Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja się czekam na duro stinger 700x28c, ale są niedostępne. Druga opona to już prawie górska. Wg mnie to przesada, ori opona jest wystarczająco dobra na szutry, a ta pierwsza wygląda na mocniejszą. Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez FalconHeavy
spidelli Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Standardowe mi pasują ale szykuję się na wyprawę i chcę kupić opony zwijane - jako zapas. Tak jak pisałem - ori jest ok ale nie będę jechał przepasany oponą Wezmę te szosowe w takim razie Edyta: W sumie jakbym zniszczył w czasie wyprawy jedną oryginalną i dołożył tę "górską" to wyszedłby dziwny miks... Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez spidelli
FalconHeavy Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Ori mają jedną dużą wadę, no oprócz pękania na bokach, Waga
spidelli Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Pękania póki co nie doświadczyłem, waga roweru przeszkadza mi na razie tylko przy wnoszeniu-wynoszeniu z piwnicy, zwłaszcza w porównaniu z T540 Robiłem przymiarkę z bagażem na kilka dni i nie zmieszczę się w sakwy 2x15 l. więc wezmę 2x20 + 8 litrów Topeak na kierownicę, ale między rogami pewnie tylko z 5 l. Wagowo nie wyszło nawet 10 kg bagażu i myślę, że nawet z namiotem zamknę się w dodatkowych 10 - 12 kg. Jakoś oryginalna opona się w tym zgubi ze swoją masą Podejrzewam, że chcesz radykalnie zejść z masą roweru O tytanowych śrubkach już myślałeś?
FalconHeavy Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Są na Ali! Często go noszę, a to jedyny mój rower Fork, opony, mostek. Taki plan. Mam też problem z najmniejszą zabatką z tyłu. Czuję na niej mocny opór, jakieś niepotrzebne tarcie. Mam to od początku, odkąd założyłem claris + sunrace. Nie wiem z czego to wynika. Może sunrace nie pasuje. Tylko jak nie sunrace 8rz, to pewnie już koło pod kasetę, bo shimano nie robi takich wolnobiegów Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez FalconHeavy
spidelli Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Ja popłynąłem kupując sprzęt turystyczny więc raczej modów na razie nie będzie Najbliżej mi do 2x7 - jeśli już.
Eddek Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Godzinę temu, FalconHeavy napisał: Mam też problem z najmniejszą zabatką z tyłu. Przez chwilę myślałem, że jest za ciężka
FalconHeavy Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie uważam się za eksperta. Pierwszy rower po latach. Pierwszy szoso podobny wytwór, rower kupiony na dojazdy do pracy i się spodobało. Wielokrotnie go rozkładałem, nawet ramę na mniejszą zamieniłem. Z niczym nie biegałem o pomoc. Ten rower mnie dużo nauczył mechaniki. Kiedyś może kupię ramę speca lub po taniości nowego foroiusa i złożę coś lepszego. Wtedy świadomie kupię co będzie potrzebne. Na razie mam co mam i też daje radę. W tym rowerze każda część jaką dekiel pasował to była z tej półki najcięższe najbardziej archaiczne, gdzieś w koncie magazynów Kwadraty, wolnobiegi, opony pół kilo, siodło pół kilo ech szit Panie. Nom, ale ta 13 słabo działa. Na szczęście żadko się przydaje. Kółeczka wyglądają jak nowe, nawet przesmarowalem ośki. Hak prosty. Problem tylko z 13tką. Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez FalconHeavy
spidelli Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Eeee, takiej encyklopedii wiedzy, jaką stworzyłeś to chyba nigdzie nie znajdzie - kupa opcji, opisy, fotki 👍 Masa dobrej roboty i do tego zawsze pomocny
ffurbo Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) 41 minut temu, FalconHeavy napisał: Problem tylko z 13tką. Na pewno masz tam 13, a nie 14 zębów na najmniejszej zębatce? Mógłbyś napisać co to za wolnobieg dokładnie? Sam się zastanawiam nad zmianą tylnej przerzutki na claris z krótkim wózkiem, ale widzę że ona ma w specyfikacji 11T - 13T dla najmniejszej zębatki. EDIT: dogrzebałem się twojego posta z maja. SUNRACE FME60 13-32, zgadza się czy się coś zmieniło? Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez ffurbo
FalconHeavy Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Tak A propo wymiany koła. Może najtaniej/najlepiej będzie samą piaste zapleść na 3 krzyże i normalną kasetę Wiadomo sam wolnobieg wydaje się najtaniej, ale w dłuższej perspektywie nie bardzo. Moja ośka jest już tak krzywa, że wolnobieg pływa jak zakrecisz kołem. Jak zajadę obręcze to pewnie będę na kasetę zmieniał. I tu widzisz dlaczego to się słabo opłaca z tym sunrace. Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez FalconHeavy
spidelli Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @FalconHeavy a ten by się nie nadał na dawcę organów: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-rc-triban-500-id_8377759.html np. koło z kasetą 8-rz? Chociaż opona 32 może być za szeroka na tę obręcz.... Widelec z karbonu... Decathlon czasami niektóre rzeczy sprzedaje przez serwis. Swoją szosą, to nawet by się nadał na drugi/pierwszy rower, obok T100
FalconHeavy Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Widly w serwisie to jakieś 440 zł. Przez serwis się nie opłaca. Pany z serwisu odradzali, bo to taki niepełny carbon. Prawie jak Żywiec. Zawsze można sprzedać 100 i kupić coś nie z decla. 500 to ciągle ta sama rama, tylko ładnie pomalowana. No chyba, że te widly jakimś cudem używki znajdziesz. Lub taniego dawce 500. Ale wtedy to chyba już ramę 500 że względu na malowanie zostawisz.
FalconHeavy Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) to jest rama setki? Troszkę ich tam poniosło z ceną. No ale dołożyli w nazwie RC! https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-rc-120-m-id_8505088.html EDIT: zmieniono formę odlewu, ta ma z tyłu możliwość montażu tarcz. No ale skoro i tak jest bez tarcz... Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez FalconHeavy
KiLLeXX Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) 47 minut temu, FalconHeavy napisał: to jest rama setki? Troszkę ich tam poniosło z ceną. No ale dołożyli w nazwie RC! https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-rc-120-m-id_8505088.html EDIT: zmieniono formę odlewu, ta ma z tyłu możliwość montażu tarcz. No ale skoro i tak jest bez tarcz... No Ten rower to prawie kopia mojej 100, mam tą samą korbe i manetki. A wyszło dużo taniej, z lepszymi oponkami i suport em. Wiecie może gdzie kupię tanio używana czy tania nowa , lub czy serwis decathlonu sprzeda sama rame? Coś w stylu riverside z deca. Potrzebuję najtańsza możliwie rame. Na olx, Allegro nic ciekawego nie widzę. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez KiLLeXX
FalconHeavy Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 A co się stało z twoją? Podobno dożywotnia gwara jest.
KiLLeXX Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 2 minuty temu, FalconHeavy napisał: A co się stało z twoją? Podobno dożywotnia gwara jest. Jest ok. Chcę się pobawic i złożyć rower trekingowy dziewczynie.
FalconHeavy Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Dzisiaj poratowałem dętka gościa na 520. Tak się zastanawiam, mam przejechane jakieś 3k i tfu tfu 0 problemów. Ciorałem ostro, ostatnio głównie las, szuter i korzenie. Może te pół kilowe opony nie są takie złe A wy mieliście już kapcia? Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez FalconHeavy
KiLLeXX Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 8 minut temu, FalconHeavy napisał: Dzisiaj poratowałem dętka gościa na 520. Tak się zastanawiam, mam przejechane jakieś 3k i tfu tfu 0 problemów. Ciorałem ostro, ostatnio głównie las, szuter i korzenie. Może te pół kilowe opony nie są takie złe A wy mieliście już kapcia? Na początku zlapalem 3 pod rząd bo serwis w deca zakładal za wąska detke od tego czasu spokój. Oczywiście nie płaciłem za te detki. Przelozylem stare detki do nowych opon, odrywalem je przyklejone do opony. Odziwo nie złapałem ani 1 papcia. Jednak troszkę uwazaam gdzie jeżdżę. Kace ostro Mtb a nie tribana.
spidelli Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ja nie narzekam, opony są całkiem fajne ale nie mam porównania właściwie bo zbliżam się do tysiąca km dopiero. Kapcia nie złapałem jeszcze. Ja bym te opony odtworzył po prostu po zużyciu ale chcę wziąć zapas na wyprawę i muszą to być zwijane. Dlatego o takie pytałem. Wnerwiają mnie za to kretyńskie wentyle presta - w obu rowerach mam już pokrzywione. Francuzi muszą wszystko zrobić po swojemu, w dodatku źle
FalconHeavy Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Dostałeś te słynne pękające dętki z decla. Dobrze jak mają zapas rozciągłości 32+ gdy masz 32c. 1
Rekomendowane odpowiedzi