gtr01 Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 Nie dam rady tak mi sie wydaje rower mam od miesiaca a nie jeździłem dobrych kilka lat, no ale dzięki za rady 😉
tygrysek Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Ja w ten wekend chyba zakonczyłem sezon, ostatnie 100 km. Wczoraj wieczorem było 11 stopni, mimo kurtki i długich spodni niezle przemarzlem. Sezon dziwny bo pandemia, jazda MTB po lasach w zwiazku z ograniczeniami i niestety bardzo dużo obowiązków w pracy zawodowej w związku z pandemią (bardzo zazdroszczę tym którzy mają pracę zdalną i trochę więcej wolnego. ) Z perspektywy tego sezonu naped 38 x 11/32 naprawde daje rade. Teraz już wiem że twardszych przełożeń raczej nie potrzebuje, natomiast rozważam dołożenie drugiego blatu 24 T i przerzutki z przodu, aby moc ruszyć w wysokie gory gdy minie epidemia. Z pozytywnych zaskoczeń zebatka owalna narrow wide z przodu naprawdę super trzyma łańcuch, w tym roku chyba ani razu nie musiałem się męczyć z łańcuchem spadajacym z blatu. Plus licznik GPS, to zupełnie nieporywnalne z licznikami na kolo Ogólne wrażenie jest takie że Triban to naprawdę spoko rower. Był moment że żałowałem że nie kupiłem od razu czego lepszego (droższego), teraz mi zupełnie minęło. Jeżeli będzie czas żeby więcej jeżdzić, to kiedys wymienia się koła na tubeless i kasetę z tyłu, Jak tego czasu nie będzie, to bede ujeżdzał ten zestaw który mam z bananem na twarzy Pozdrawiam
FalconHeavy Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 Jaki rozmiar max przyjmą tylne widełki?
Faerloss Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 W dniu 19.09.2020 o 09:39, mmichal napisał: @Faerloss a powiedz jeszcze jak te zaffiro się sprawują? Myślę o czymś szybszym na wiosnę od gravelkingow Musisz się zapytać Falcona, to jego zdjęcie, nie moje 2 godziny temu, FalconHeavy napisał: Jaki rozmiar max przyjmą tylne widełki? Opona? Jeśli chodzi o tarczówki, to wydaje mi się, że 50 wejdzie. Jeno zależy od bieżnika, bo może przytrzeć o tą poprzeczkę montażową do hamulca
Gość Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 Opona? Jeśli chodzi o tarczówki, to wydaje mi się, że 50 wejdzie.Paluch musi wchodzić. Jazda na wcisk zawsze do pierwszego błota lub łuku. Koła w czasie jazdy pracują i się wychylają.
Faerloss Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 1 godzinę temu, Odie napisał: Paluch musi wchodzić. Jazda na wcisk zawsze do pierwszego błota lub łuku. Koła w czasie jazdy pracują i się wychylają. biorąc pod uwagę palucha, to 42c to będzie rozsądny max
FalconHeavy Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) No właśnie planuje 42, o takie https://www.sbike.pl/opona-continental-speed-ride-28x1.60-700x42c-zwijana-o_8206.html Suwmiarką z tyłu 48mm, przód 45mm. Myślicie, że to wystarczający margines? Mod ukończony Edytowane 22 Września 2020 przez FalconHeavy 1
Faerloss Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 13 godzin temu, FalconHeavy napisał: No właśnie planuje 42, o takie https://www.sbike.pl/opona-continental-speed-ride-28x1.60-700x42c-zwijana-o_8206.html Suwmiarką z tyłu 48mm, przód 45mm. Myślicie, że to wystarczający margines? Mod ukończony Powinno być ok, u siebie mam 28x1,5 i jest jeszcze bezpieczny zapas. Co to za zaciski? Promaxy 300? Mój triban na spacerku. Kolor tła niefortunny, ale cóż, wazniejszy był trening niż odpowiednie miejsce do zdjęć. Ten szary wygląda naprawdę dobrze. Co kto przechodzi obok, to żurawia zapuszcza. Pewno jakby dołożyć naklejki Speszalajzd to by było +100 do prestiżu 😂 2
FalconHeavy Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Tektro Aries po taniości, ale i tak jestem w szoku. Nigdy nie miałem takich hebli
Gość Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 7 minut temu, Faerloss napisał: Ten szary wygląda naprawdę dobrze. Wiem. Zamówiłem Skodę w tym kolorze. Odbiór grudzień/styczeń
Faerloss Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) 13 minut temu, FalconHeavy napisał: Tektro Aries po taniości, ale i tak jestem w szoku. Nigdy nie miałem takich hebli Tarczówki, nawet te najtańsze, to inna jakość hamowania Teraz doczytałem, ze masz 48mm miejsca.. będzie na styk. U mnie przy mniejszej oponie(1,5 cala czy tam 40c) wygląda to tak: 8 minut temu, Odie napisał: Wiem. Zamówiłem Skodę w tym kolorze. Odbiór grudzień/styczeń Od razu +1 do lansu 😁 Edytowane 23 Września 2020 przez Faerloss
FalconHeavy Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Za późno, zamówiłem. Kurde i znowu będę sprzedawał po taniości na OLX Znalazłem taką opinię, tylko ja mam 19 mm obręcz. Potem dopisał, że około 40: W dniu 6.03.2020 o 13:30, Nogi napisał: Do tej pory udało mi się dowiedzieć, że Speed Ride 42c na obręczy 22,5mm wew. ma 39mm.
FalconHeavy Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Zamalowałem stalowe obręcze, +10 do lansu I własnie sobie uświadomiłem, że tylko sztyca pozostała z tribana niezmieniona. Edytowane 23 Września 2020 przez FalconHeavy 2
Tomasz G. Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 FalconHeawy.... obłędny projekt 🤘🤘Extra wygląda.
yacek _b Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Fajnie wyszło , odnośnie prestiżu , w moim tribanie mam koła DT Swiss i bębenek głośno terkocze , jak zbliżam się do innych jadących na " szosach " to widzę zaciekawienie w oczach 🧐 , jak już zobaczą na główce ramy znaczek " X " to tylko jest tylko szyderczy uśmiech 🤣
Faerloss Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 14 godzin temu, FalconHeavy napisał: Zamalowałem stalowe obręcze, +10 do lansu I własnie sobie uświadomiłem, że tylko sztyca pozostała z tribana niezmieniona. Jakoś tak mi się kojarzy z czarną wersją speca Sequoi Może przez ten widelec Godzinę temu, yacek _b napisał: Fajnie wyszło , odnośnie prestiżu , w moim tribanie mam koła DT Swiss i bębenek głośno terkocze , jak zbliżam się do innych jadących na " szosach " to widzę zaciekawienie w oczach 🧐 , jak już zobaczą na główce ramy znaczek " X " to tylko jest tylko szyderczy uśmiech 🤣 ..a Ty potem cyk depiesz na pedał i uśmiech zamienia się w łzy zawiści Jak to mówią - "nie sprzęt a technika..." Stosunkowo niedawno byłem świadkiem sytuacji, gdzie gośc na starym mtb objechał typka na specu venge Czasem ludzie kupią rower i myślą że sam pojedzie.
Gość Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Czasem ludzie kupią rower i myślą że sam pojedzie.U mnie w robocie jest koleś który od 1,5 roku składa rower "na 105tce". NIC nie jeździ. Nie kupi czegokolwiek za 200-300 PLN żeby jeździć. Ale wiadomo - najmądrzejszy Zasrana moda na gravele. Ja w tym czasie drugi łańcuch dojeżdżam do końca i całe pomorskie objechane A to tylko Triban. Jeszcze gietek w między czasie w lesie upalany.
FalconHeavy Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Dokładnie, wolę jeździć niż robić ołtarz z roweru. Jak ukończy rower, to kierownik nie będzie miał kondycji by ujechać Czekam na oponki 42c i wtedy już będzie 100 PRO. Opony z myślą o zimie ale pewnie zostaną na stałe. 1
Faerloss Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Ja na takich mówię "sprzętowi onaniści" - muszą być top komponenty, bo to inaczej nie rower - nieważne, że kondychy brak
Faerloss Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Teraz, FalconHeavy napisał: Do czego są te spinki? Zabezpieczenie przeciwko wykręcaniu się śrubek. 1
FalconHeavy Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 https://photos.app.goo.gl/byz4S5Doy8WJiWuT9 Moje ostatnie zmiany, jakby kogoś interesowało. Dojdą jeszcze tylko szerokie opony. 2
Faerloss Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Bardzo ładnie prezentuje się ten Twój triban. Minusem tych naszych przeróbek jest fakt, że rowery są teraz o wiele bardziej apetycznym kąskiem dla jumaczy B-)
FalconHeavy Opublikowano 25 Września 2020 Opublikowano 25 Września 2020 (edytowane) Continental speed ride 42c. Jednak wyszło, że mniejszy zapas jest z tyłu od szczytu opony Oponka zwijana, więc wymaga dokładnego ułożenia na rancie. Edytowane 25 Września 2020 przez FalconHeavy
Gość Opublikowano 25 Września 2020 Opublikowano 25 Września 2020 @FalconHeavy Masz Pan jeszcze oryginalne hamulce z T100? Czy mógłbyś przymierzyć oponę z zaciskiem i dać foto? Bo mi tęskno za dużym balonem.
Rekomendowane odpowiedzi