Skocz do zawartości

Triban 100 - commuter, "gravel", pierwszy baranek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby sie ktos jeszcze wypowiedzial bo w tym filmie sa: 

Opublikowano (edytowane)

Raczej nie ma kluczy w zestawie. Ja przy RC500 nie miałem. Jak kupujesz w sklepie to ci pedały przykręcą. Jak nie to potrzebujesz płaskiej 15-tki. Lepiej się tym operuje od imbusa a nie pamiętam czy fabryczne pedały mają otwór pod niego. Zestaw imbusów i tak sobie kup.

Edytowane przez mareq
Opublikowano

W sumie przy takim rockriderze komunijnym jakieś podstawowe klucze dali. 

Opublikowano

Własnie napisalem na czacie decathlonu i napisali ze bedą zobaczymy. Ale i tak dokupie zestaw imbusów. 

Opublikowano

@gtr01 Klucz do pedałów na pewno dołączają. O ile mnie pamięć nie myli to wydaje mi się, że imbus do dokręcenia kierownicy również byl. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Bry,

Pytanie mam.

Multitool do tribanka wygrywajacego w kategorii przydatnosc w dobrej cenie bym polecenia potrzebował.

Pozrdrawiam.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie:

Czy jest sens zmieniać opony. 

Mam "przeczucie", ze une są "subiektywnie spowalniajace"

😁

Opublikowano
2 godziny temu, Kessel12 napisał:

Jeszcze jedno pytanie:

Czy jest sens zmieniać opony. 

Mam "przeczucie", ze une są "subiektywnie spowalniajace"

😁

Jest sens jak najbardziej. Ale można je najpierw wyjeździć i zmienić zużyte ;) 

Opublikowano
17 godzin temu, Dziaku napisał:

Jest sens jak najbardziej. Ale można je najpierw wyjeździć i zmienić zużyte ;) 

bez przesadnego hamowania blokując koła zajmie mu to 2 sezony :)

22 godziny temu, piwko7 napisał:

Ten skuwacz do łańcucha to porażka, lepiej kupić osobno normalny skuwacz i się nie wkurzać.

Opublikowano

Bo to skuwacz awaryjny, jak zerwiesz łańcuch i chcesz spinką spiąć pozostałości gdzieś tam w lesie.

Opublikowano (edytowane)

Trochę rzeźby pilnikiem, ale już mam 2 bidony :)

IMG_20200814_123115.jpg

Edytowane przez FalconHeavy
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Ale gapa ze mnie, przewidywany termin dostepnosci na decathlon to 15.09 a mi sie wydawalo ze dzis, kurde tyle czekania..

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, gtr01 napisał:

Ale gapa ze mnie, przewidywany termin dostepnosci na decathlon to 15.09 a mi sie wydawalo ze dzis, kurde tyle czekania..

Kup sobie w castoramie zestaw - secure torx+imbusy, chyba 29zl za taki komplet, a naprawdę przydatny. Co prawda imbusy nie mają końcówek kątowych, ale lepsze takie niż żadne :)

Dzięki secure torx rozkrecisz każdego pada, laptopa, a od zwykłych torxow różni się tylko otworem w kluczu. Większa funkcjonalność a cena taka jak za zestaw ze "zwykłymi" torxami.

edit: znalazłem, takie coś 

https://www.castorama.pl/klucze-imbusowe-magnusson-18-szt-id-1100359.html

Edytowane przez Faerloss
Opublikowano

Potrzebuję porady w wyborze opon. Mam na oku CST 700 x 32C (32-622) PIKA ale boję się że one strasznie szybko się zetrą cena fajna 50zł sztuka. Druga opcja to Vittoria Zaffiro Pro IV Graphene 2.0 opona 700x32 / 700x28 tu cena ok 120zł sztuka. Głównie jeżdżę po asfalcie (na moich wiejskich trasach w większości słaby asfalt) ale czasem lubię zjechać na jakiś szuter/lasek można powiedzieć tak ok 80/20 :D Dzięki z góry

Opublikowano

Zdecydowanie te Vittorie, choć ja kupiłbym zupełnie inne opony.

Opublikowano
CX comp
Opublikowano

Na asfalt?

Specialized Roubaix . Nawet w lesie to dobrze jedzie.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co tak podjada ramę, czy to miękka korba na kwadrat czy łańcuch zaciąga ale się nie poddam bez walki. Kawałek błotnika Saveass jest cienki i wygląda na wytrzymały. Na koniec jeszcze dwie trytytki dla pewności. 

IMG_20200819_175017.jpg IMG_20200819_180052.jpg IMG_20200819_181017.jpg

Edytowane przez FalconHeavy
Opublikowano
1 godzinę temu, FalconHeavy napisał:

Nie wiem co tak podjada ramę, czy to miękka korba na kwadrat

Obstawiałbym, że to właśnie korba. Szczególnie jeśli mocno ciśniesz, miałem tak w poprzednim rowerze. Teraz mam korbę z drążoną, zintegrowaną ośką i mimo sporej wagi problem nie występuje. 

Opublikowano
W dniu 18.08.2020 o 12:41, kaido2 napisał:

A pytanko jeszcze odnośnie szerokości lepiej 30c czy 32c? Będzie jakaś duża różnica w moim przypadku? 

Opublikowano

Wiesz nie jestem Tobą. Do lasu wjeżdżam już na wyścigowych Specialized Turbo Pro 700x28 i taki rozmiar bym wybrał jako startowy ( bazowy).

Opublikowano
22 godziny temu, Wixser napisał:

30c czy 32c

sama szerokość tu nic nie zmieni, bardziej bieżnik opony, ale bierz 32 śmiało będzie więcej komfortu a jak kupisz jakieś sensowne oponki to opory będą takie same

Opublikowano

I stało się, mój Triban sprzedany za fajna cenę. Dalej będę śledził wątek :)