tadzikpl Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Nie, ale jak chcesz korbe, to mam na wydanie.
piwko7 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Narazie nie Narazie moja ma przejechane 100 km, myslalem o wymianie na narrow wide, ale widze ze juz nie musze
FalconHeavy Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) Dzisiaj z tej mojej kapciowej oponki wyszedł bombel i parę kilometrów dalej usłyszałem strzał jak z kapiszonów. Wystrzeliła dętka i rozerwało oponę. Wystraszyłem się 😂 Wywaliłem zużyty wolnobieg sunrace. Wsadziłem Wenturę 8rz. Ciężko było wcisnąć te moje dodatkowe łożyska, ale się udało ;). Doszedł oczywiście nowy łańcuch hg71. Dodatkowo wymusiło to serwis kulek piasty. Wymieniłem wszystkie na nowe. Na +, że teraz ładnie cykają zapadki Wentury. Sunrace tylko szumiał. Być może był wadliwy. Edytowane 2 Marca 2020 przez FalconHeavy 1
tygrysek Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 @FalconHeavy Jaki to dokładnie jest model wolnobiegu? daj linka
mmichal Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 11 godzin temu, FalconHeavy napisał: Ciężko było wcisnąć te moje dodatkowe łożyska, Co za patent z tymi łożyskami? do wolnobiegu to wciskasz?
FalconHeavy Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Na pierwszym foto u góry są nabite. Chodzi o dodatkowe podparcie na ośce dla wolnobiegu, coś w stylu bębenka i kasety. 8-rz jest szerszy, ale dzięki tym łożyskom opiera się o oś przy ostatniej zębatce. Na pewno nie zaszkodziło Pod koniec masz zdjęcia z montażu: https://photos.app.goo.gl/6iq6U1NKzkwziYRQ6 By zdjąć wolobieg trzeba zdemontować oś z lewej strony i wybić razem z łożyskami przez wolnobieg. Ale to nie jest wcale minus, bo kulki trzeba czasem serwisować. U mnie było kilka pogryzionych. Edytowane 3 Marca 2020 przez FalconHeavy
Gość Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 @FalconHeavy ciekawy patent. Symbol łożyska?
FalconHeavy Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 6900 2RS ŁOŻYSKO KULKOWE 10x22x6 mm 61900 2RS Kupione na allegro
kaido2 Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 W dniu 3.03.2020 o 10:37, FalconHeavy napisał: U mnie było kilka pogryzionych. To niezłe g..no obecne b`twin piasty. Gnące się osie, kulki niczym z cyny. Mam b`twin sporty 32 ( starsze odmiany tych piast) i w-ch zestawach kół praktycznie zajechałem obręcze na amen, piasty mają minimum po 40 tys km za sobą, wiele przejechane km na sucho, bo deszcz i zima zrobiły swoje, tyły w ogóle nie ruszane i nic się z nimi nie dzieje. Zero luzu, przody zero zużycia, w tyłach jest jeszcze smar dlatego nie widzę potrzeby otwierania. A tu takie g..no. Nawet najtańsze budżetowe piasty Shimano nie są tak parszywe.
FalconHeavy Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) O tak. Ceny tribanów rc też są jakieś takie kosmiczne Mając przejścia z T100 nie bardzo bym te 3k+ za tribana, który wcale dużo lepiej nie wygląda. Edytowane 4 Marca 2020 przez FalconHeavy
kaido2 Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Kiedyś chciałem kupić T100 dla ramy, graty z niego out, ale za jego cenę mam chiński karbon, no i czar prysł. Jak się po większych oględzinach okazało to mój Favorit F6 rodem z Czechosłowacji przyjmuje laczki szersze jak T100 i czar podwójnie prysł. Favorit na współczesnym osprzęcie wyniósł mnie jakieś 5 stów ( bo klamki ponad 3 stówy), obecnie zajeżdża b`twin sporty 32 z mojego starego Tribana 5
mmichal Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Wczoraj zważyłem swojego T100 w pełnej gotowości bojowej, dla przypomnienia: - Pełne błotniki (Oriony z aledrogo) - opony 700x35c (gravelkingi) - lżejsze niż oryginalne - korba 2 blatowa 46/30 + przerzutka sora - klamkomanetki sora - cięższe od oryginalnych - tył kaseta 11-25 + sora - światło przód i tył na 2xAAA , licznik jakaś zwykła sigma Całość waży 11.9kg - bardzo pozytywnie się zaskoczyłem ważony z brudem z ostatnich paru miesięcy + ciężkie stalowe pedały platformowe Taki fuji jari 2.5 na Clarisie katalogowo 13.1kg bez błotników i pedałów Edytowane 19 Marca 2020 przez mmichal
Pabloxz Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) Gdzie jest ta śruba mocująca oryginalną klamkę hamulcową tektro, kopie w necie i nigdzie nie ma info, muszę dokręcić coś się zluzowała, muszę ściągać owijkę, osłonę sciagnelem i nic nie ma ? Edit: ok znalazłem, tylko czy to jest zwykły imbus czy jakiś specjalny klucz, słabo widać a z krótkiego multitoola chyba nie łapie Edytowane 21 Marca 2020 przez Pabloxz
pawcio_93 Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 4 godziny temu, Pabloxz napisał: Gdzie jest ta śruba mocująca oryginalną klamkę hamulcową tektro, kopie w necie i nigdzie nie ma info, muszę dokręcić coś się zluzowała, muszę ściągać owijkę, osłonę sciagnelem i nic nie ma ? Edit: ok znalazłem, tylko czy to jest zwykły imbus czy jakiś specjalny klucz, słabo widać a z krótkiego multitoola chyba nie łapie Imbus 5 mm z tego, co pamiętam ale siedzi dość głęboko, więc potrzebny jest dłuższy klucz, z multitool'a nie da rady 1
Dziaku Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Jakie oponki maks wchodzą w końcu w nasze Tribany ? Wiem, że było to opisane w tym temacie ale coś kurde znaleźć nie mogę. Chce kupić oponki w stylu Continental Contact Speed tylko zastanawiam się czy 35 czy 37 mm.
FalconHeavy Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Z tego co pamiętam to raczej 35 max. Ale to i tak już balon. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez FalconHeavy
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) 38 minut temu, Dziaku napisał: Jakie oponki maks wchodzą w końcu w nasze Tribany ? Wiem, że było to opisane w tym temacie ale coś kurde znaleźć nie mogę. Chce kupić oponki w stylu Continental Contact Speed tylko zastanawiam się czy 35 czy 37 mm. CX Comp 700x35 wchodził i było sporo miejsca na szerokość ale... - o schludnych błotnikach zapomnij - tylko typowe MTB montowane gdzieś na podsiodłówkach itp. - ściąganie koła wymagało rozpinania hamulca lub spuszczania powietrza z koła Nie tyle miejsce w ramie ogranicza - bo tam myślę, że nawet 43 by wlazła. W hamulcach się nie zmieści Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Odie
mmichal Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ja mam 35mm + pełne błotniki i z błotnikiem większa raczej nie wejdzie ale spokojnie się mieści ta 35mm i nic nie ociera.
TTomson Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Polecacie jakąś dętkę do opony Schwalbe CX Copmp?
piwko7 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja uzywam detki od Conti plus CX Comp i jest ok narazie (300 km)
TTomson Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 39 minut temu, piwko7 napisał: Ja uzywam detki od Conti plus CX Comp i jest ok narazie (300 km) Wentyl masz samochodowy?
piwko7 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 3 godziny temu, TTomson napisał: Wentyl masz samochodowy? Niestety 2x Presta
KiLLeXX Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 19 minut temu, piwko7 napisał: Niestety 2x Presta Presta lepsza 1
piwko7 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 11 minut temu, KiLLeXX napisał: Presta lepsza Ja jakoś wole samochodowe, zawsze łatwiej znaleźć jakąś pompkę do tego
Rekomendowane odpowiedzi